Multitest externe 12-volt voedingen

Overzicht voedingen voedingetest

Farad Super3

Farad is een nieuw merk dat uit de stal van Pink Faun komt. Wij hebben een eerste versie met een behuizing die nog kan veranderen. Technisch gezien zal het echter gelijk blijven. Dat maakt het dat we deze mee kunnen pikken in de test.

De Farad heeft één uitgang met in dit geval een spanning van 12 volt. U kunt kiezen tussen standaard kabels of een chique kabel met een mooi slofje en een soort carbon plug. (meerprijs 60 euro).

Het ontwerp van de Farad is wat anders. Dat zit hem vooral in de super-caps (vandaar de naam Super3) die Farad toepast. Dat maakt het ook dat deze voeding even moet opladen voordat we hem kunnen inschakelen en in gebruik kunnen nemen. Reken op ongeveer 30 seconde voordat er energie wordt doorgegeven. Hetzelfde geldt andersom: de Farad leeg laten lopen duurt wel even… Het is echt een soort super-accu.

Metingen Farad Super3

Sjonge… wat meet de Farad Super3 goed zeg! Er is eigenlijk helemaal geen ruis. Dus dit wordt een heel saai verhaal. We zien helemaal niets op de AudioPrecision: een stabiel ruisniveau van rond de -140 dBV tot zo’n 1 kHz. Vanaf 1 kHz zien we belast dat het iets oploopt richting de 50 kHz. Maar ja: alsnog rond de -130 tot -125 dBV, dus waar hebben we het over?

De blokgolf komt ook keurig door al lijkt hij iets gedempt. Wellicht het resultaat van een spoel of de supercaps…

Spanning belast Spanning onbelast Ruis max Ruis min
11.8 12.14 -122 (55 KHz) – 145

Luisteren

Rust, rust, rust… De Farad is een bijzonder product. Het tilt de Mytek nóg een niveau boven dat van de Sbooster. We horen nog meer zwart, nog meer muziek. Puur door de stilte die het kan brengen. De stem van Beth Gibbons staat helemaal los (positief bedoeld) en heeft een prachting natuurlijk timbre gekregen. Geen hardheid. Ook de randjes rond de high-hats zijn helemaal verdwenen. De dac slibt ook niet meer dicht bij drukker, complexer werk. Heel bijzonder om dit zo te horen. Als je denkt dat het niet meer beter kan… Het kan dus wel. Absoluut een topproduct.

Gerelateerde berichten

Marantz PM8003 en SA8003

Farad Super3 InhoudMarantz is met zijn 57 jarig bestaan geen onbekende in de hifikringen. Het merk heeft onder leiding van de de oprichter, Saul B. Marantz, met name in de jaren ’70 gefloreerd. Ook de samenwerking met Philips in de jaren ’90 heeft het van origine Amerikaanse bedrijf geen windeieren gelegd. Laten we eens kijken […]

PS Audio Sprout 100

Review PS Audio Sprout 100

Farad Super3 InhoudVandaag kijken we naar een bijzondere geïntegreerde versterker propvol opties: De PS Audio Sprout 100. Wij van Alpha-Audio waren best tevreden over de originele Sprout, ondanks onze afkeer voor de gelijknamige groente. Een paar dingetjes vonden we wat minder. Het ontbreken van een afstandsbediening en de gecombineerde digitale inputs. Daarenboven werden de mini […]

19 reacties

 1. Goededag Karin, niemand heeft hier beweerd dat de Sbooster niet goed was;integendeel een vriend van mij draait ermee op de brooklyn tot volle tevredenheid. Ik prees zelfs nog de kwaliteit van de kabel. Echter volgens de testen van Hans Beekhuyzen en ook Alpha kwamen andere voedingen er beter uit. Wat zeker geen schande is gezien het prijs verschil.
  Ik heb ; omdat ik al een Sps 500 voeding had langdurig met Mytek Polen gebeld over voedingen enkele maanden terug met technici. Deze adviseerden minimaal 5amp op 12v voor een serieuze stap en een Uptone voeding voor het beste resultaat ( bijna 4x zo veel als de SBooster)’ Ze hadden mij de Sps 500 afgeraden als Brooklyn voeding ( duurder dan Sbooster ; sotm is 12v. 50w 3,3 amp) vandaar mijn opmerking..maar nogmaals Sbooster is een prachtig product voor een goede prijs en Jaap meld terecht dat het er op kon; er is echter altijd mooier spul zoals lexicone, farad of uptone maar dan moet je wel meer geld willen mee brengen..

     1. Jaap; Ik vraag het bewust omdat een gezamelijke kennis van ons ( via pm wil ik dat uiteraard aan je bekend maken) mij hier vooraf op gewezen heeft; Hij raade dual powers in principe af door de ongelijke belasting en a. De keces heeft met 3 resp 4 amp te weinig body ( evenals ifi en SBooster) in ditgeval Mytek gebeld..Ik heb zelf gekozen voor de P8 8 amp.
      Deze klinkt overigens erg goed op de Mytek brooklyn+ maar wel met een goede voedingskabel. Dat verschil was groot.
      Mytek vind overigens de Uptone JS 2 de mooiste( die was me wat te duur ongeveer 1099,=)

      1. Beste tommd64,

       Graag maak ik hier als producent van de Sbooster-voedingen een korte opmerking te maken ten aanzien van je opmerking dat de Sbooster niet genoeg vermogen (“body”) zou hebben om de Mytek Liberty/Brooklyn Dac+ te voeden en dat een voeding minimaal 5A zou moeten kunnen leveren.

       Helaas is deze informatie, in ieder geval ten aanzien van onze BOTW P&P ECO 12-13V niet correct.

       In 2015 hebben wij het verbruik van de Brooklyn-DAC gemeten en is daarover ook in januari 2016 een artikel verschenen in het Duitse Hifistatement (https://www.hifistatement.net/tests/item/1669-auralic-aries-mini-sbooster-botw-und-tidal-streaming). Het resultaat is dat de Sbooster voeding met gemak de Brooklyn DAC (en dus ook de DAC+ en Liberty DAC) kan voeden. Waarom de Sbooster met “slechts” 3A bij 12V deze DAC met gemak aankan, komt doordat de Sbooster-voedingen – wellicht in tegenstelling tot conventionele lineaire voedingen – de hoge peak-loads van de DC-DC-converter van de Mytek Liberty/Brooklyn Dac+ probleemloos kan opvangen. Een technisch bewijs hiervoor vind je overigens terug in Jaap zijn metingen. Hiervoor moet je de meetgegevens van de 1Khz blokgolf injectie maar eens van de Sbooster met de door jouw gebruikte P8 vergelijken.

       Omdat de discussie over het wel of geen genoeg vermogen hebben van onze voeding destijds ook op Computer Audiophile woedde, hebben wij tijdens de Axpona in 2016 overleg gevoerd met Michal Jurewicz, eigenaar van Mytek. Ook heeft hij en een van zijn medewerkers onze voeding getest. Het advies om onze voedingen op 13V te zetten i.p.v. 12V voor de beste geluidskwaliteit komt ook van een van de medewerkers van Mytek, Chebon Littefield. En sinds voorjaar 2016 staan wij dan ook op de website van Mytek als aanbevolen voedingsleverancier.

       Gezien de inmiddels vele reviews met de Mytek producten en de Sbooster-combinatie, zowel nationaal en internationaal, is er geen enkel probleem met de “body” van de Sbooster.

       Welke voeding jij het prettigst of het beste vindt klinken is, precies wat Jaap schrijft, een kwestie van smaak.

     2. Ik vraag het bewust omdat een gezamelijke kennis van ons ( via pm wil ik dat uiteraard aan je bekend maken) mij hier vooraf op gewezen heeft; a. De keces heeft met 3 resp 4 amp te weinig body ( evenals ifi en SBooster) in ditgeval Mytek gebeld..Ik heb zelf gekozen voor de P8 8 amp.
      Mytek vind overigens de Uptone

      1. Dag Tommy,

       Ze klinken allemaal goed. Welke het fijnste is, is smaak. De Farad bracht in deze test echt het meeste rust en naar ons idee het meeste lucht en de fijnste klank. Maar wie weet: met wat tweaks… :-).

  1. In mijn geval scheelde de voedingskabel van de Keces enorm; met name de kabel van de Keces naar de mytek. De standaard meegeleverde kabel was echt slecht. Ik heb er een custommade ghent kabel aangezet en het wat zompige beeld was weg! Kabel kost ongeveer 30,= Overigens beveeld Mytek minimaal 5 amp. Externe versterking aan…

   1. We testen altijd ‘as-is’. Standaard voedingskabels, standaard adapters. Dit is hoe de mensen het kopen. Kan een aparte netkabel wat doen? Vast… maar als we daarmee gaan klooien, komt er geen einde aan een test :-).

      1. Leuk Huite, ik draai momenteel even op proef met de SOtM SpS 500 voeding op de Mytek Brooklyn + en tijdelijk met de Keces P8 op de SoTM 200 ultra. Moet zeggen dat het weer heel anders klinkt.. Doe nog geen vergaande uitspraken…Laat maar weten hoe de kabels uitpakken!!

Geef een reactie