Multitest externe 12-volt voedingen

Prijs: € Wisselt

Overzicht voedingen voedingetest

Externe voedingen: het lijkt wel het nieuwe audioproduct! Reden genoeg voor ons om eens te kijken wat er te krijgen is en er een stel naast elkaar te zetten. Maar we gaan niet alleen luisteren. Dat kan iedereen. Nee… we gaan ook meten. Met wat hulp, want wij hebben – helaas – nog geen AudioPrecision en precisie meetapparatuur op kantoor. We zetten een tweetal Keces-voedingen, een Sbooster, Farad en een kleine ifi-voeding naast elkaar. Let the Battle Begin! 

We hebben twee metingen aan de voedingen verricht. De eerste is een ruismeting. Dit gaat via een AudioPrecision System 2 (cascade, dual domain). We zorgen voor een belasting van 0.5 ampère op alle voedingen. De meting gaat zowel belast als onbelast. Dit om te bepalen hoe stil de voedingen van zichzelf zijn én om te zien hoe ze reageren op een belasting.

De tweede meting is wat complexer. Hier belasten we de voedingen én injecteren we een wisselstroom (1 kHz blokgolf) in de keten. We voegen dus een gemoduleerd signaat toe. Dit om te zien hoe de voeding hierop reageert. Een belasting van een dac is niet constant. Het is dus cruciaal om te zien hoe een voeding met deze wisselende belasting omgaat. We kunnen op een scope zien of de geïnjecteerde blokgolf compleet vervormt of dat de voeding netjes kan volgen. Het schema van deze opstelling is hieronder zichtbaar gemaakt.

Testopstelling

Wat we met deze tests kunnen aantonen is: ruisniveau en vervorming. Dit zijn twee kritieke eigenschappen voor een goede voeding. Als baseline hebben we een standaard muurplug gepakt die u bij menig switch zult krijgen. Hieronder ziet u wat we als resultaat te zien krijgen. Ronduit dramatisch.

Zowel onbelast als belast ruist en ‘slingert’ deze voeding enorm. Daarbij kan het gewoon de 1 kHz puls totaal niet volgen. Met name de ruis die ineens omhoog schiet na 20 KHz is zorgwekkend. Kortom: geen geschikte voeding om een fatsoenlijk component in een hoogwaardig hifisysteem mee te voorzien van energie.

 

Luisteren

Natuurlijk hebben we ook geluisterd naar de voedingen. Dit hebben we gedaan met een Mytek Liberty dac. Deze kan zowel met 230 volt áls met een 12-volt voeding gevoed worden. De Mytek gaat naar een Pass Labs XP12 voortrap die een Bryston 4B SST3 voorziet van signaal. Deze stuurt een paar Focal Sopra No1 aan.

Laten we eens kijken naar de eerste kandidaat!

[nextpage title=”IFI LN1230″]

De IFI iPower komt in meerdere smaakjes. Wij testen de 12 volt versie. In de doos komen talloze pluggen zodat iedereen wel een passende maat kan vinden. Netjes. De adapter is van een schakelend type (wat ook te zien is in de metingen). Echter heeft Ifi zijn huiswerk gedaan en moet de ruis onder controle zijn.

Al met al krijgt u voor 59 euro een keurige adapter met veel tipjes en een nette afwerking. Laten we deze ‘audio-adapter’ eens doormeten.

Metingen ifi iPower

We kunnen vrij kort zijn: de ifi presteert netjes voor het geld. De ruis zit aanzienlijk lager dan bij de standaard muuradapter. We zien wel onbelast wat pieken ontstaan. Blijkbaar werkt de regulator alleen goed als er een belasting is. We zien ook duidelijk pieken op een meervoud van 50 Hz. Zowel. belast als onbelast.

De Ifi LN-1230 reageert keurig op de blokgolf. Hij volgt netjes. Wellicht niet het snelst van het stel, maar wel goed voor het geld. Al met al een prima koop. Geen kritiek hier.

Spanning belast Spanning onbelast Ruis max Ruis min
12.05 12.18 -82 (50 Hz) -148

Luisteren

Natuurlijk gaan we ook luisteren. En eerlijk: de ifi klinkt beter dan de standaard voeding in de Mytek. Dat verbaast ons wel een beetje. Echter raden we de combinatie niet aan. Het is een kleine stap. En als u gewoon door spaart voor een krachtiger model, krijgt u nog een enorme sprong in weergavekwaliteit.

Al met al?

Prima product. Zowel technisch als klankmatig in orde.

[nextpage title=”Sbooster BOTW Gen2″]

Sbooster is een bekende in de wereld van voedingen. De nieuwe lineaire BOTW gen-2 moet nog wat beter zijn dan de vorige versies. Wij hebben de 12-volt versie met een ingebouwde ‘ultra’. Daar kan nóg een Ultra aan (dat kastje… er zit dus een voltage regulator-chip met filter in…). We hebben met en zonder extra kastje getest. Echter wisten wij tijdens de test niet dat de voeding op 13-volt moet als u een extra Ultra aansluit… dan verdwijnt de stijgende ruis na 30 kHz.

Sbooster levert zijn lineaire voedingen ook met allerhande adapter-tips. Iedereen moet dus wel een juiste maat kunnen vinden. De extra Ultra is optioneel.

Metingen Sbooster BOTW

De Sbooster presteert keurig. Opvallend stabiel ten opzichte van sommige concurrenten. We zien alleen in het gebied van 50 – 700 Hz een beetje de 50 Hz harmonischen. Daarna is het verdwenen. Wel wat maf: met de Ultra aangesloten verschuift de harmonische… We kunnen dat niet verklaren; een fase-shift?

Een blokgolf volgen kan de Sbooster wel. We zien een keurige respons op ons geïnjecteerde signaal. Nette flanken; geen rimpel. Zonder meer een nette prestatie die laat zien dat de voeding mooi stabiel en snel is.

Spanning belast Spanning onbelast Ruis max Ruis min
11.7 11.74 -83 (100 Hz) -148

Luisteren

Man: wat een upgrade is dit zeg! Ongelooflijk wat deze voeding doet bij de Mytek Liberty. De dac speelt gewoon twee tot drie niveau’s hoger. En dat is niet overdreven. We horen bij Portishead aanzienlijk meer lagen, detail en ambiance. Daarbij is de staging groter en ruimtelijker. Met name in het begin is het prettiger luisteren: de stilte is hoor- en voelbaar met de Sbooster. En als het drukker wordt, slibben de high-hats niet meer dicht. Iets dat heel vervelend luisteren is met de standaard voeding van de Mytek. We hadden niet zo’n groot verschil verwacht… zeker de investering doen als u dat nog niet hebt gedaan.

Al met al?

We volgen Sbooster al jaren. En we gebruiken de voedingen intensief omdat we ze goed vinden klinken… de metingen bewijzen dit. En de luistertest idem. Kortom: prima koop voor 329 euro.

[nextpage title=”Keces P3 en P8″]

Keces is een nieuw merk voor ons. We kenden het nog niet. De kastjes ogen heel netjes: zonder twijfel de mooiste afwerking in deze test. De Keces P3 biedt twee uitgangen. De Keces P8 biedt twee gewone uitgangen én een usb-uitgang. Kortom: drie in totaal. Daarbij biedt de P8 een display waarop het verbruik en het voltage kunt zien.

Keces levert bij zijn lineaire voedingen twee kabeltjes mee met een adapterset. Ook hier dus geen problemen met een maat vinden voor uw voeding. Ook mooi aan de Keces is dat de uitgangsspanning schakelbaar is. Achterop kunnen we bij de P3 met een kleine schakelaar kiezen voor 12, 15 en 16 volt. De Keces P8 kan tot 19 volt.

Metingen Keces P3

We zien wat gekke dingen op de AudioPrecision. Onbelast slingert de Keces P3 – en P8 – behoorlijk. (Veel minder dan de standaard muurplug, maar wel meer dan de concurrenten). Deze slingeringen zijn weg als de voeding belast wordt. En dan is de P3 ook erg stil. In het hoogfrequent is de P3 wat minder rustig dan de Sbooster en zeker minder dan de Farad. Maar alsnog zijn de waarden keurig.

Bij de tweede test met de blokgolf is de respons netjes. Geen gekke vervormingen, rafels of andere slordigheden. Wel valt op dat de blok wat ronder is dan bij de concurrenten. Of dat hoorbaar is, is een andere vraag… Meetbaar en reproduceerbaar is het wel.

Spanning belast Spanning onbelast Ruis max Ruis min
11.75 12.01 -55 (370 Hz) -150

Metingen Keces P8

Klankmatig horen we (bijna) geen verschil met de P3, maar in de metingen is de P8 iets minder stil dan zijn kleinere broertje… In het hoogfrequent zien we meer spikes. Wellicht door het display? In het laagfrequent zien we onbelast hetzelfde gekke gedrag. Alleen op een iets andere frequentie (precies tussen de twee pieken van de P3 in…). Ook bij de P8 is dat weg als we de voeding belasten. De respons op de blokgolf is gelijk. Wij vinden de P8 een forse investering gezien de prestaties op de meetbank én in onze luistertest.

Spanning belast Spanning onbelast Ruis max Ruis min
11.7 12.12 -58 (570 Hz) -151

Luisteren

Is de Keces een upgrade? Zeker! De verschillen zijn overduidelijk. Veel meer verfijning, openheid en rust ten opzichte van de standaard-voeding in de Mytek. Maar heel eerlijk: we vinden het midden net wat te prominent. Het is maf: het geheel lijkt gewoon wat meer te ‘drukken’ in het middengebied. Dat gevoel hebben we niet bij de Sbooster en Farad-voeding. Het hoog is wel heel fraai. En het laag idem. Tevens is het detailniveau prima in orde… Daar geen klachten. Hebt u een set die wat meer energie kan gebruiken in het midden dan is dit een goede keuze. Is het geheel al in balans en zoekt u gewoon een algehele verbetering, dan is een Sbooster of Farad een betere keuze, schatten we in.

Al met al?

Keces maakt fraaie producten. De twee – of drie – uitgangen zijn handig. En het kastje is mooi. We vinden echter de ruismeting onbelast wat opmerkelijk. Tevens mag het middengebied iets minder prominent… Klankmatig zijn de P3 en P8 gelijk in onze test. Wij vinden de meerprijs van de P8 daarom wat fors.

[nextpage title=”Farad Super3″]

Farad is een nieuw merk dat uit de stal van Pink Faun komt. Wij hebben een eerste versie met een behuizing die nog kan veranderen. Technisch gezien zal het echter gelijk blijven. Dat maakt het dat we deze mee kunnen pikken in de test.

De Farad heeft één uitgang met in dit geval een spanning van 12 volt. U kunt kiezen tussen standaard kabels of een chique kabel met een mooi slofje en een soort carbon plug. (meerprijs 60 euro).

Het ontwerp van de Farad is wat anders. Dat zit hem vooral in de super-caps (vandaar de naam Super3) die Farad toepast. Dat maakt het ook dat deze voeding even moet opladen voordat we hem kunnen inschakelen en in gebruik kunnen nemen. Reken op ongeveer 30 seconde voordat er energie wordt doorgegeven. Hetzelfde geldt andersom: de Farad leeg laten lopen duurt wel even… Het is echt een soort super-accu.

Metingen Farad Super3

Sjonge… wat meet de Farad Super3 goed zeg! Er is eigenlijk helemaal geen ruis. Dus dit wordt een heel saai verhaal. We zien helemaal niets op de AudioPrecision: een stabiel ruisniveau van rond de -140 dBV tot zo’n 1 kHz. Vanaf 1 kHz zien we belast dat het iets oploopt richting de 50 kHz. Maar ja: alsnog rond de -130 tot -125 dBV, dus waar hebben we het over?

De blokgolf komt ook keurig door al lijkt hij iets gedempt. Wellicht het resultaat van een spoel of de supercaps…

Spanning belast Spanning onbelast Ruis max Ruis min
11.8 12.14 -122 (55 KHz) – 145

Luisteren

Rust, rust, rust… De Farad is een bijzonder product. Het tilt de Mytek nóg een niveau boven dat van de Sbooster. We horen nog meer zwart, nog meer muziek. Puur door de stilte die het kan brengen. De stem van Beth Gibbons staat helemaal los (positief bedoeld) en heeft een prachting natuurlijk timbre gekregen. Geen hardheid. Ook de randjes rond de high-hats zijn helemaal verdwenen. De dac slibt ook niet meer dicht bij drukker, complexer werk. Heel bijzonder om dit zo te horen. Als je denkt dat het niet meer beter kan… Het kan dus wel. Absoluut een topproduct.

[nextpage title=”Eindwoord en overzicht “]

Model Aantal aansluitingen Prijs
Standaard adapater 1
IFI iPower 1 59 euro
Sbooster 1 329 euro
Keces P3 2 (12 – 16 volt) 399 euro
Keces P8 3 (2 + usb, 12-19 volt) 699 euro
Farad Super3 1 499 euro (ongeveer)

Video multitest externe 12-volt voedingen

49 reacties

 1. Ik ben een leek als het om techniek gaat. Wel een vraag n.a.v. Bovenstaande test. Heeft het zin om een voeding van je router of switch te vervangen door een van bovenstaande voedingen.

     1. Hoi Jaap, mijn router staat in de woonkamer. Daar vandaan loopt een netwerkkabel 1,5 meter naar de switch. Switch is met netwerkkabel (1 meter) aangesloten op Auralic Aries G1

 2. Vandaag de Farad vergeleken met de interne voeding van de NAD M12. De voeding van de M12 bestaat uit een 5V en een 24V deel. Hiervoor zijn 2 Farads nodig. Eerder had ik al een 5V Farad geplaatst om 2 extra goede klokken te voeden. Het 5V deel van de M12 deel kon ik vandaag dus gemakkelijk verplaatsen. Voor het 24V deel was wat meer tijd nodig, omdat dit deel normaal gesproken geschakeld wordt vanuit het 5V deel om zo aan het 0,5W stand-by Vermogen te kunnen voldoen. De M12 blijkt ook volledig te werken als de 24V niet afgeschakeld wordt. Er is geen verschil in gebruik waarneembaar.

  De gehele geschakelde voeding is nu afgekoppeld en wordt de M12 gevoed vanuit 2 externe farads. Het verschil met de extra goede klokken was al enorm, maar nu met de Farads als voeding van de M12 is waanzinnig!

  Dit is de meest analoge dac die ik ooit gehoord heb. Veel voller van klank, echt stil en een waanzinnige organische neutraliteit. Dit is muziek ten top!

   1. Inderdaad, maar dat dit kon gebeuren wist ik ook niet! Echt waanzinnig en niet uit te drukken.

    Bijvoorbeeld. Het nummer Brothers in Arms van de Direstraits komt net voorbij. De onweersbui aan het begin van het nummer is zo anders dan ik ooit gehoord heb. Volledig los in de ruimte met waanzinnige detaillering.

 3. Leuk om te lezen. Zelf heb ik een Chord Qutest DAC. En ik had van mijn Logitech Squeezebox nog een Sbooster BoTT liggen. Op internet (€2.- uit China) een passend verloopplugje gevonden. Tijdens het luisteren overgeschakeld van de standaardvoeding naar de Sbooster….BAM! Zoveel meer laag en diepte in het beeld. Had ik niet gedacht, zo’n groot verschil.

 4. https://www.anti-mode.info/producten/anti-mode-2-0-dual-core samen met de FARAD Super 3 voeding een must en vooral betaalbaar audiofiel duo 🙂 De https://www.alpha-audio.nl/2017/12/dspeaker-anti-mode-x4-eindelijk-leverbaar/ kan ook maar kost veel meer.

  Sommige audiofielen denkt dat het prijskaartje van High-end apparatuur de weergave bepaald
  Dit is niet helemaal waar.

  Zoals Genelec geloof ik, als eerste aandacht aan besteede.
  Via software op de laptop en microfoon kan de akoestiek aangepast worden
  Dat weten de jongens achter het mengpaneel van DE betere studio’s ook wel, alleen een top ADC is niet voldoende.

  Ongeacht het merk bijvoorbeeld de McIntosh, dus echt neusje van de zalm
  Wordt de weergave kwaliteit, afhankelijk van de akoestiek minstens 2x beter ervaren.
  Kortom geen enkele installatie kan zonder dit duo
  En dit zonder laptop 🙂
  Wel de luidsprekerboxen goed neer zetten!

   1. Kwam hier toevallig terecht eens terecht, een sbooster aan de Nuc (Roon) zal inderdaad normaal gezien van weinig nut zijn, staat niet bij de hifi set maar in een andere ruimte samen met Nas, switch en 1st mediaconvertor en van daaruit met glasvezel naar de set

 5. Mooie review, geeft goed technisch inzicht. Ik ben wel benieuwd hoe de hdplex 200w met lt3045 in dit rijtje zou passen. Deze heeft nl meer dc uitgangen.

  Beste Jaap, een reactie zou ik erg waarderen. Alvast dank.

 6. Een sbooster gekoppeld aan mijn experiabox van KPN leverde een flinke geluidsverbetering op bij het luisteren via Qobuz. Het werd nog een stuk beter nadat ik aan de sbooster een ifi Dc iPurifier koppelde….meer dynamiek, meer lucht, (nog) meer 3 d….

 7. Wat ik al zei, een leuke en informatieve test.
  Nu ben ik zelf, als NAIM fan, ook van de voedingen, maar wat ik moeilijk te vatten vind is dat producenten van streamers en DAC de prestaties van hun apparaten af laten hangen van derden, in dit geval de producenten van externe voedingen. Want ik denk dat de kwaliteit van het eindresultaat voor 90% bepaald wordt door de kwaliteit van de voeding!!! Waarom dan zoveel geld uitgegeven aan een Mytek zonder een kwalitatief goed werkende voeding?????
  (Hoe meten die eigenlijk Jaap. Wanneer zeggen de Mytek elektronici: de voeding voldoet aan onze kwaliteitsnorm! Hoe kiezen zij de voeding? Wat is die norm eigenlijk??)

  Wanneer je nu zo’n voeding toepast bij je NUC, of router etc., dus bij massaproducten oké. Maar de heren van Mytek vinden zichzelf Highend, met dito prijslijsten.

  Je kunt natuurlijk zeggen dat het de hobby leuker maakt door met voedingen te kunnen wisselen, maar dan wil ik die Mytek voor 150 euro erbij hebben, en niet voor 2.000,–.

  Ik vind het van die streamer/dac producenten een heel slimme marketingstrategie, door iets te maken met een inferieure voeding, vervolgens de hoofdprijs laten betalen, en dan het probleem van de kwaliteit bij derden neerleggen.

  Wanneer je met dit businessplan bij een bank komt om pecunia, word je hard uitgelachen. Het kan verkeren……

  Mijn advies: Alleen spullen kopen met een goede interne voeding. Dat past bij elkaar, is op elkaar ingeregeld en scheelt een boel gehannes en gedoe. Het zegt ook iets over de know how van de producent van het apparaat. Blijkbaar hebben de streamer/dac producenten onvoldoende kennis van voedingen, en dat geeft ernstig te denken!

  De rest is tsja …… wat is dat eigenlijk????? Slim zakendoen denk ik.
  Dus Karin, plak op de sBooster een Raspberry Pi, vraag 4000 euro, roep iets over een Femto clock, en je loopt binnen.
  Da’s nog eens een businessplan.

  Plezier
  Theo

  1. Helemaal mee eens, maar volgens mij wordt de audiofiel in de maling genomen. Bij mijn eerste Yamaha keyboard kocht ik direct, een trafo met meer ampère. Dat moet toch alle problemen oplossen. Ben benieuwd naar jouw antwoord.
   Met vriendelijke groet en luister plezier gewenst van
   DE muziekliefhebber 🙂

  2. Inderdaad.
   Ik snap nu waarom er externe voedingen bij apparatuur wordt geleverd.
   Het is geldklopperij en velen trappen daar met open ogen in.
   Sinds kort koop ik ook alleen maar apparatuur met interne voeding.

   1. Een slechte voeding bij High-end (heeft natuurlijk ‘n ***** ingebouwde voeding) apparatuur kan de weergave wel slechter maken
    Ook hier https://www.anti-mode.nl/producten/anti-mode-2-0-dual-core wordt ‘n andere voeding aangeraden.
    Als je het binnenwerk van bijvoorbeeld een McIntosh versterker bekijkt, dan vallen de enorm grote (afgeschermde) ringtrafo’ s op.
    Jaap heeft mij https://www.alpha-audio.nl/achtergrond/hoe-kies-je-de-juiste-versterker/ overtuigd

 8. Goededag Karin, niemand heeft hier beweerd dat de Sbooster niet goed was;integendeel een vriend van mij draait ermee op de brooklyn tot volle tevredenheid. Ik prees zelfs nog de kwaliteit van de kabel. Echter volgens de testen van Hans Beekhuyzen en ook Alpha kwamen andere voedingen er beter uit. Wat zeker geen schande is gezien het prijs verschil.
  Ik heb ; omdat ik al een Sps 500 voeding had langdurig met Mytek Polen gebeld over voedingen enkele maanden terug met technici. Deze adviseerden minimaal 5amp op 12v voor een serieuze stap en een Uptone voeding voor het beste resultaat ( bijna 4x zo veel als de SBooster)’ Ze hadden mij de Sps 500 afgeraden als Brooklyn voeding ( duurder dan Sbooster ; sotm is 12v. 50w 3,3 amp) vandaar mijn opmerking..maar nogmaals Sbooster is een prachtig product voor een goede prijs en Jaap meld terecht dat het er op kon; er is echter altijd mooier spul zoals lexicone, farad of uptone maar dan moet je wel meer geld willen mee brengen..

 9. Mooie test inderdaad!
  Hoop dat alle voedingen goed “los” gespeeld waren.
  Weet uit ervaring namelijk dat de Keces voedingen een lange aanloop nodig hebben.

     1. Jaap; Ik vraag het bewust omdat een gezamelijke kennis van ons ( via pm wil ik dat uiteraard aan je bekend maken) mij hier vooraf op gewezen heeft; Hij raade dual powers in principe af door de ongelijke belasting en a. De keces heeft met 3 resp 4 amp te weinig body ( evenals ifi en SBooster) in ditgeval Mytek gebeld..Ik heb zelf gekozen voor de P8 8 amp.
      Deze klinkt overigens erg goed op de Mytek brooklyn+ maar wel met een goede voedingskabel. Dat verschil was groot.
      Mytek vind overigens de Uptone JS 2 de mooiste( die was me wat te duur ongeveer 1099,=)

      1. Beste tommd64,

       Graag maak ik hier als producent van de Sbooster-voedingen een korte opmerking te maken ten aanzien van je opmerking dat de Sbooster niet genoeg vermogen (“body”) zou hebben om de Mytek Liberty/Brooklyn Dac+ te voeden en dat een voeding minimaal 5A zou moeten kunnen leveren.

       Helaas is deze informatie, in ieder geval ten aanzien van onze BOTW P&P ECO 12-13V niet correct.

       In 2015 hebben wij het verbruik van de Brooklyn-DAC gemeten en is daarover ook in januari 2016 een artikel verschenen in het Duitse Hifistatement (https://www.hifistatement.net/tests/item/1669-auralic-aries-mini-sbooster-botw-und-tidal-streaming). Het resultaat is dat de Sbooster voeding met gemak de Brooklyn DAC (en dus ook de DAC+ en Liberty DAC) kan voeden. Waarom de Sbooster met “slechts” 3A bij 12V deze DAC met gemak aankan, komt doordat de Sbooster-voedingen – wellicht in tegenstelling tot conventionele lineaire voedingen – de hoge peak-loads van de DC-DC-converter van de Mytek Liberty/Brooklyn Dac+ probleemloos kan opvangen. Een technisch bewijs hiervoor vind je overigens terug in Jaap zijn metingen. Hiervoor moet je de meetgegevens van de 1Khz blokgolf injectie maar eens van de Sbooster met de door jouw gebruikte P8 vergelijken.

       Omdat de discussie over het wel of geen genoeg vermogen hebben van onze voeding destijds ook op Computer Audiophile woedde, hebben wij tijdens de Axpona in 2016 overleg gevoerd met Michal Jurewicz, eigenaar van Mytek. Ook heeft hij en een van zijn medewerkers onze voeding getest. Het advies om onze voedingen op 13V te zetten i.p.v. 12V voor de beste geluidskwaliteit komt ook van een van de medewerkers van Mytek, Chebon Littefield. En sinds voorjaar 2016 staan wij dan ook op de website van Mytek als aanbevolen voedingsleverancier.

       Gezien de inmiddels vele reviews met de Mytek producten en de Sbooster-combinatie, zowel nationaal en internationaal, is er geen enkel probleem met de “body” van de Sbooster.

       Welke voeding jij het prettigst of het beste vindt klinken is, precies wat Jaap schrijft, een kwestie van smaak.

     2. Ik vraag het bewust omdat een gezamelijke kennis van ons ( via pm wil ik dat uiteraard aan je bekend maken) mij hier vooraf op gewezen heeft; a. De keces heeft met 3 resp 4 amp te weinig body ( evenals ifi en SBooster) in ditgeval Mytek gebeld..Ik heb zelf gekozen voor de P8 8 amp.
      Mytek vind overigens de Uptone

      1. Dag Tommy,

       Ze klinken allemaal goed. Welke het fijnste is, is smaak. De Farad bracht in deze test echt het meeste rust en naar ons idee het meeste lucht en de fijnste klank. Maar wie weet: met wat tweaks… :-).

  1. In mijn geval scheelde de voedingskabel van de Keces enorm; met name de kabel van de Keces naar de mytek. De standaard meegeleverde kabel was echt slecht. Ik heb er een custommade ghent kabel aangezet en het wat zompige beeld was weg! Kabel kost ongeveer 30,= Overigens beveeld Mytek minimaal 5 amp. Externe versterking aan…

   1. We testen altijd ‘as-is’. Standaard voedingskabels, standaard adapters. Dit is hoe de mensen het kopen. Kan een aparte netkabel wat doen? Vast… maar als we daarmee gaan klooien, komt er geen einde aan een test :-).

    1. Dag Jaap,
     Ik gebruik de Elac Discovery tot volle tevredenheid.
     Hij speelt digitaal aangesloten op de Dac van mijn Jeff Rowland voorversterker Capri s2.
     Daarnaast heb ik de standaardvoeding vervangen door de Sbooster botw mk2. Deze voeding tilt naar mijn oordeel de Elac Discovery naar een hoger niveau. Audio Facts in Dokkum modificeert de Sbooster en zegt zelf dat de voeding daarmee meer dan 200% gaat presteren.
     Dat kan haast niet waar zijn. Ken jij of iemand anders deze modificatie en of heeft er ervaring mee opgedaan. In dat geval zou ik dat graag willen weten.

     Vr. Groet,
     D. Visser

     1. Dag Douwe,

      Ik kan me niet voorstellen dat iemand een Sbooster 200% beter kan laten presteren. Wiebren Draaier – de ontwikkelaar van Sbooster – weet écht wel wat hij doet.

      De Sbooster zit – gezien zijn prijs – al op een zeer hoog niveau. Kan het beter? Ja… Wij hebben de Farrad gemeten en beluisterd en die presteert net wat beter. Maar die kost ook meer. Ik zou gewoon een betere voeding aanschaffen als je iets beters zoekt. Vaak klinkt een product anders na een modificatie, niet beter…

      1. Leuk Huite, ik draai momenteel even op proef met de SOtM SpS 500 voeding op de Mytek Brooklyn + en tijdelijk met de Keces P8 op de SoTM 200 ultra. Moet zeggen dat het weer heel anders klinkt.. Doe nog geen vergaande uitspraken…Laat maar weten hoe de kabels uitpakken!!

      2. Ghent Canare 4S6 DC kabels zijn binnen en geven een ongelofelijk groot verschil! Inderdaad minder sompig en veel meer detail. Ook een meer aanwezig midden/hoog.
       Ben ze nu verder aan het inspelen want dat hebben ze echt nodig.
       Ook een setje Gotham GAC-4 besteld en nog wat verder te kunnen testen. Deze zijn beter afgeschermd en van een betere koperkwaliteit.

   2. Ik test momenteel ook de Brooklyn + met de SPS-500 en silver kabel.
    Groot verschil met de standaard voeding!
    Zou de SPS-500 zowel de Brooklyn als een SMS-200 kunnen trekken met y-kabel?

    1. Beste Benny, allereerst mijn excuses voor de hele late reactie; ik had hem echter totaal gemist. Ik draai zelf met de trifecta van Sotm tw. Sotm 200 ultra, de Tx-usb ultra (0.6 amp)met de voeding van de Sps500 van sotm. Zelfs een belasting van 0.2 amp van mijn netwerkswitch van Sotm leid tot een wat futlozer beeld.
     Hoewel ik net als jij in Amerika regelmatig berichten zie dat mensen met een 12v ( let op is standaard 9volt!) sotm sms200ultra en een mytek draaien lijkt me dat het paard achter de wagen spannen. De sotm sms200ultra verbruik doorsnee 0.7amp en de Mytek Brooklyn + van mij 1 amp. 1.7 amp totaal; dus technisch werkt het prima maar muzikaal zul je vermoedelijk er niet op voorruit gaan.. Een Keces p8 8 amp versie trekt het overigens moeiteloos en ik verwacht dat de Syntaxx het ook wel zou kunnen. De. Sotm sps 500 klinkt overigens spectaculair goed op de Mytek brooklyn..

   1. Nee hoor Thomas, dat kan ik niet.
    Maar als jij het verschil tussen een ingespeelde kabel, voeding of audio apparaat niet hoort ben je een gelukkig mens. Kun je een hoop geld in je zak houden!

Geef een antwoord