web analytics

Workshop (PFsense) router bouwen

PFsense hardware

Waarom PFSense?

Waarom een eigen router maken? En waarom PFSense? Simel: het is leuk om te doen! En het biedt VEEL meer mogelijkheden dan een standaard-router. Is het goedkoper? Nee. Is het voor een gewone consument beter? Nee. Is het beter voor streaming? Nee, niet direct. Is het leuker? Ja! Veel leuker!

Tweaks voor Geeks

PFSense biedt voor tweakers en geeks veel meer aanpasbaarheid. Denk aan het instellen van Vlans, uitgebreide firewall-regels. ACL-mogelijkheden, statistieken om van te smullen en zelfs DPI – Deep Packet Inspection – al is daar een wat zwaardere cpu geen overbodige luxe.

Wij gebruiken op kantoor al ruim een jaar PFSense. Ook in onze trainingen die we geven vanuit de Smart Living Academy (trainingscentrum voor installateurs en retailers voor Smart Home) . En het bevalt uitstekend. Het draait ongelooflijk stabiel en wordt goed bijgehouden met updates. Kortom aanrader!

Gerelateerde berichten

Hoe installeert u een Raumfeld Connector2?

Waarom PFSense? InhoudVIDEO – Streaming audio is geweldig. Maar voor sommigen is de drempel hoog. Eén van de redenen is het installeren van een streamer. Apps, netwerkkabels, configuraties, locaties. Hoe zit dat nou? Wij installeren een Raumfeld Connector2 om te laten zien dat het best meevalt! 

6 reacties

 1. Leuk artikel en zeker leerzaam. Ik zat al een tijdje te twijfelen om een PFSense firewall te gebruiken ipv de configuratie van routers die ik nu gebruik,

  Dankzij jouw conclusie en uitgebreide tutorial weet ik nu dat het niet echt wat toevoegt en ik de € 300,- beter voor wat anders kan gebruiken. :-)

  1. Lees de conclusie… daar leg ik het toch uit? Fun is een belangrijk element. Zelf een router samenstellen en configureren is leuk. En leerzaam. PFSense is ongelooflijk goede software. Combineer dat met degelijke hardware en je hebt een ontzettend stabiele basis in je netwerk. Wat VEEL streamingproblemen kan voorkomen. Maar is dit per-se beter dan een hoogwaardige router uit de winkel? Nee… niet direct. Is het beter dan de CRAP van providers? Zonder twijfel. Is het leuker dan iets kant en klaars? Ja…. zeker! Voor mij in ieder geval wel.

  1. Hebt u toevallig ingezoomd? Wij hebben net gecheckt en onder alle systemen geen probleem gevonden. Als u echter inzoomd in de browser, verschuiven er zaken.

   Zoomen gaat met CTRL + en CRTL -. Resetten doet u met CTRL 0.

   U kunt ook proberen de browsercache te legen. Dat lost vaak ook veel problemen op.

Geef een reactie