web analytics

Workshop (PFsense) router bouwen

PFsense hardware

Opstarten vanaf usb

U kunt nu opstarten vanaf de USB-Stick. Let er goed op dat de volgorde van de opstartschijven in het BIOS (Of EFI) juist staat. Soms is er ook een sneltoets om tijdens de POST te kiezen voor een bepaalde schijf. Bij ons was dat F11. Echter, vaak is het een andere toets.

Als de USB-stick start, krijgt u een hele rits met tekst. Geen zorgen: dat hoort. Als het goed is start de stick goed door en komt u netjes in een installatie-wizzard terecht.

Error Code 19

Bij ons deed PFSense echter wat gek in het begin. We kregen – wat we ook deden – een error code 19. Dat wil zeggen dat hij een drive niet kan mounten. Vervelend, want hij start dan niet door. Wat bleek: onze stick was niet goed. Pas na heel veel proberen, en uit pure wanhoop testen op een andere locatie – en dus ook met een andere usb-stick – kwamen we er achter dat de eerste usb-stick niet goed was. Kom er maar eens achter (de stick gaf nergens een error).

Gerelateerde berichten

Overal spelen met ROON

Opstarten vanaf usb Inhoud 1. Inleiding2. Installatie voorbereiden3. Opstarten vanaf usb4. Installeren5. Waarom PFSense?ReactiesRoon is geweldig fijne software. Het bedient fijn en klinkt heerlijk. Maar er is één nadeel: het is alleen beschikbaar in het netwerk waar de ROON-server draait. Maar wij zouden Alpha Audio niet zijn als we daar omheen proberen te werken. Want […]

Hoe installeer je een Netgear NAS?

Opstarten vanaf usb Inhoud 1. Inleiding2. Installatie voorbereiden3. Opstarten vanaf usb4. Installeren5. Waarom PFSense?ReactiesHet installeren van een NAS is doorgaans niet heel lastig meer. Was het vroeger nodig om over de nodige IT-kennis te beschikken. Nu is het een vrij eenvoudig vijfstappenplan. Wij leggen u uit hoe het proces verloopt bij een Netgear-NAS. De Netgear […]

6 reacties

 1. Leuk artikel en zeker leerzaam. Ik zat al een tijdje te twijfelen om een PFSense firewall te gebruiken ipv de configuratie van routers die ik nu gebruik,

  Dankzij jouw conclusie en uitgebreide tutorial weet ik nu dat het niet echt wat toevoegt en ik de € 300,- beter voor wat anders kan gebruiken. :-)

  1. Lees de conclusie… daar leg ik het toch uit? Fun is een belangrijk element. Zelf een router samenstellen en configureren is leuk. En leerzaam. PFSense is ongelooflijk goede software. Combineer dat met degelijke hardware en je hebt een ontzettend stabiele basis in je netwerk. Wat VEEL streamingproblemen kan voorkomen. Maar is dit per-se beter dan een hoogwaardige router uit de winkel? Nee… niet direct. Is het beter dan de CRAP van providers? Zonder twijfel. Is het leuker dan iets kant en klaars? Ja…. zeker! Voor mij in ieder geval wel.

  1. Hebt u toevallig ingezoomd? Wij hebben net gecheckt en onder alle systemen geen probleem gevonden. Als u echter inzoomd in de browser, verschuiven er zaken.

   Zoomen gaat met CTRL + en CRTL -. Resetten doet u met CTRL 0.

   U kunt ook proberen de browsercache te legen. Dat lost vaak ook veel problemen op.

Geef een reactie