web analytics

Tutorial installatie Synology DS418play

Synology DS418 play

Een NAS installeren. De ene gebruiker draait er zijn hand niet voor om. Bij de ander breekt het zweet uit. Voor de mensen die het maar eng vinden hebben wij stap voor stap het proces op video vast gelegd. Tenminste: we laten zien hoe u – na het inprikken van de voedings- en ethernetkabel – de NAS kunt vinden en de installatie kunt doorlopen. So: sit down and relax! 

In feite zijn het maar een paar stappen. Ongeveer 10 om precies te zijn.

 1. Pak de NAS uit
 2. Haal de brackets voor de schijven uit de NAS
 3. Leg de schijven in de brackets
 4. Klik de side-strips erop en doe de schijven terug
 5. Koppel de adapter aan de NAS en stop de stekker in het stopcontact
 6. Duw de ethernetkabel in de NAS
 7. Download de Synology Assistant
 8. Zoek de NAS met de Assistant
 9. Selecteer de NAS en klik op Verbinden
 10. Doorloop de Wizzard (kies een goed wachtwoord voor de Admin account!)
 11. Klaar!

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat iedereen een NAS kan installeren. Het is echter een ander verhaal bij het fine-tunen van de NAS. Denk aan user-accounts, maprechten en geavanceerdere netwerk-instellingen. Maar lang niet iedereen heeft meerdere gebruikers op de NAS. Laat staan dat ze bezig gaan met link-aggregation, vlans of VPN-tunnels. Kortom: wij gaan daar nu lekker niet op in.

Wat wij u laten zien in deze video, is hoe u de NAS-software – DiskStation Manager – installeert en hoe u de Mediaserver en VideoStation installeert én configureert voor transcodering. Hebt u na het bekijken van de video nog vragen: stel ze gerust!

Foto’s Synology DS418play

Video Synology DS418play

Gerelateerde berichten

Overal spelen met ROON

Roon is geweldig fijne software. Het bedient fijn en klinkt heerlijk. Maar er is één nadeel: het is alleen beschikbaar in het netwerk waar de ROON-server draait. Maar wij zouden Alpha Audio niet zijn als we daar omheen proberen te werken. Want wat als u op vakantie bent en u wilt van ROON genieten op […]

Arcam - Dirac

Workshop Arcam / Dirac

Sinds kort levert Arcam zijn modellen mee met de mogelijkheid gebruik te maken van Dirac room correctie. Dit is een systeem dat de kamer inmeet – de ruimte-akoestiek – en ‘fouten’ in het digitale domein corrigeert. Vernuftig en in heel veel gevallen ook handig. Immers: geen enkele kamer is perfect. Een aantal jaar geleden hebben […]

Geef een reactie