Tutorial installatie Synology DS418play

Synology DS418 play

Een NAS installeren. De ene gebruiker draait er zijn hand niet voor om. Bij de ander breekt het zweet uit. Voor de mensen die het maar eng vinden hebben wij stap voor stap het proces op video vast gelegd. Tenminste: we laten zien hoe u – na het inprikken van de voedings- en ethernetkabel – de NAS kunt vinden en de installatie kunt doorlopen. So: sit down and relax! 

In feite zijn het maar een paar stappen. Ongeveer 10 om precies te zijn.

 1. Pak de NAS uit
 2. Haal de brackets voor de schijven uit de NAS
 3. Leg de schijven in de brackets
 4. Klik de side-strips erop en doe de schijven terug
 5. Koppel de adapter aan de NAS en stop de stekker in het stopcontact
 6. Duw de ethernetkabel in de NAS
 7. Download de Synology Assistant
 8. Zoek de NAS met de Assistant
 9. Selecteer de NAS en klik op Verbinden
 10. Doorloop de Wizzard (kies een goed wachtwoord voor de Admin account!)
 11. Klaar!

Wij zijn er dan ook van overtuigd dat iedereen een NAS kan installeren. Het is echter een ander verhaal bij het fine-tunen van de NAS. Denk aan user-accounts, maprechten en geavanceerdere netwerk-instellingen. Maar lang niet iedereen heeft meerdere gebruikers op de NAS. Laat staan dat ze bezig gaan met link-aggregation, vlans of VPN-tunnels. Kortom: wij gaan daar nu lekker niet op in.

Wat wij u laten zien in deze video, is hoe u de NAS-software – DiskStation Manager – installeert en hoe u de Mediaserver en VideoStation installeert én configureert voor transcodering. Hebt u na het bekijken van de video nog vragen: stel ze gerust!

Foto’s Synology DS418play

Video Synology DS418play

Gerelateerde berichten

Video JPlay voor Windows

Bij Alpha Audio houden we wel van mooie software. Software die onze muziek nóg mooier laat klinken op de PC. We bekijken vandaag JPlay. Een vrij populair stuk software dat met een paar kliks – en wat proberen – de bits en bytes strakker laat klinken. En dat willen we uiteindelijk allemaal toch?

Chromecast Ultra

Hoe installeer je een Google Chromecast Ultra

Wie een beetje bezig is met streaming, kent de Chromcast. Googles tegenhanger van Apple Airplay. Het is met Chromecast mogelijk te ‘casten’ vanaf een telefoon en tablet en natuurlijk een laptop of pc met Google Chrome erop. En dan maakt het ook niet uit of het draait op Mac, Linux of Windows. Een tijdje geleden […]

Cursus netwerken en streaming audio

VIDEO – Alpha Audio heeft voor Uneto VNI een serie presentaties gedaan over netwerken en streaming audio. Daarbij zijn we ingegaan op wat een netwerk is, waaruit het bestaat en hoe een streaming netwerk geconfigureerd kan worden. Ook is een aantal casussen besproken. Denk aan slechte wifi-ontvangst of poort forwarding om het netwerk bij de […]

Geef een reactie