Serie Streaming Audio – Deel 1: het netwerk

Bluesound wekker

Alpha Audio draait compleet om streaming audio. Nu is het niet heel lastig om een leuk streaming-systeem op te zetten. Zeker niet met de huidige stand van techniek. Echter: het is wel handig om te weten waar u moet beginnen en wat er allemaal nodig is. Wij helpen u door een serie op te zetten rondom deze manier van muziek luisteren. In deel 1 van de serie Streaming Audio gaan we in op de basis: het netwerk. Wat is het, wat hebt u nodig en hoe kunt u uw streamer koppelen? 

Streaming Audio Serie: Deel 1 – Het netwerk

Streaming Audio

Streaming Audio is een geweldige manier om te genieten van muziek. Het moet echter wel werken, anders is het niets meer dan een ergernis. Gelukkig kan het vandaag de dag prima. Wij leggen in een serie uit waar u op kunt en moet letten.

De basis is – en blijft – een netwerk. Een netwerk bestaat in veel gevallen uit een modem-router met ingebouwde wifi. Aan dat kastje hangen alle apparaten. Veel wordt tegenwoordig draadloos gedaan. Maar pas daar echt mee op. Wifi is fantastisch, maar aanzienlijk minder snel en betrouwbaar dan de ‘good old’ UTP-kabel.

Om streaming vlot en betrouwbaar te implementeren raden we altijd een kabelverbinding aan. Hebt u niet genoeg poorten op de router, dan kunt u uitbreiden met een switch. Deze kosten een paar tientjes en geven u meer poorten om apparaten te koppelen aan het netwerk

Dan is er nog het wifi-probleem (in ieder geval in Nederland). Modems, routers en modemrouters belanden vaak in de meterkast. Of wellicht achter of onder de bank. Dat neemt heel veel signaal weg, waardoor u met een zwak signaal opgescheept zit. Het centraal plaatsen van een (nieuw) accesspoint is de oplossing. Zet eventueel de wifi in de router uit om conflicten te voorkomen.

In de video leggen we alles wat uitgebreider uit. Hebt u vragen? Plaats ze onder het artikel of natuurlijk in het forum!

Gerelateerde berichten

Eerste impressie en Installatie JCAT Netwerkkaart

Audio via de pc blijft populair. Als is het wel steeds meer een dingetje voor de ‘nerds’. Immers: een streamer koopt u tegenwoordig voor een heel redelijk bedrag. Toch: met een htpc speelt u ook video. En dat kan een overtuigende reden zijn om voor een CAT of htpc te gaan. Een pc klinkt echter […]

Synology-NAS-DS1618

Eenvoudig harde schijven overzetten van uw Synology-NAS

U wilt overstappen van NAS… U hebt gewoon ruimte tekort, of de oude NAS is wat te traag voor wat u er mee doet. De keuze is op een sneller model gevallen, of een model met meer harde schijven… Dan de vraag: “kan ik gewoon de oude schijven in de nieuwe NAS doen?” Wij leggen […]

Tutorial Xbmc

Wij zijn van mening dat XBMC het ideale software-pakket is voor de htpc: home theatre pc. Het pakket kan alle soorten video- en audio-codecs aan, zodat het afspelen van muziek en vidoe feilloos verloopt. Mits het allemaal goed is ingesteld natuurlijk. Wij vertellen hoe u het maximale uit dit gratis pakket haalt. 

2 reacties

Geef een reactie