web analytics

Hoe installeer je een Trinnov-processor?

Trinnov

Inleiding

Inhoud

We hebben vandaag de importeur van Trinnov op bezoek gehad: Ronald van Ovost. Hij kwam met de Amethist op de redactie om de kunsten te tonen. “The proof of the pudding, is in the eating”, zeggen we altijd. Kortom: laat maar horen! 

High-end pc

De Trinnov Amethyst is in feite een computer (er zit een Intel-processor in, onze gok: een dual core, Core i3) met daaraan high-end audio-boards die de dac-functie, inputs en outputs verzorgen. De modulaire opzet, is goed te zien als de kap eraf is.

Het feit dat alles modulair is opgezet, zorgt ervoor dat er diverse versies op de markt zijn: 4-kanaals, 8-kanaals, et cetera. Ideaal voor thuisbioscopen of bijvoorbeeld studio’s.

Inmeten

Maar wij gaan het nut voor thuisgebruik beoordelen. En dat betekent: hoe goed is het systeem en hoe gemakkelijk verloopt dat inmeten? Nou: vrij gemakkelijk, al wordt het heel snel complexer als u dingen wilt bij-regelen. Maar in veel gevallen zal dat niet nodig zijn, of schakelt u de hulp van de dealer in.

Inmeten begint met het goed neerzetten van de microfoon. Die moet op oorhoogte staan, precies op de luisterplek. Staat die niet goed, dan is de meting niet goed. Een geruststelling zal zijn, dat er bij Trinnov maar één positie nodig is, omdat de microfoon in feite vier microfoons is. Kortom: waar menig systeem meerdere posities vereist, bent u bij Trinnov in één keer klaar.

Het meten zelf gaat ook heel rap: één keer het aantal dB’s inregelen (75 ongeveer) en daarna op ‘meten’ drukken. Er gaan dan een paar signalen door de speakers (drie keer per kant om een goede meting te doen: twee keer referentie en één keer de echte meting) en rekenen maar. Dat uitrekenen van de filters duurt een paar minuten.

Grafiekjes!

 

We zijn dol op metingen: het geeft inzicht in wat je hoort. En in dit geval is het extra nuttig, want we zijn met de schotten van Mutrox bezig. Het positioneren is nog niet zo gemakkelijk zijn we achter. We horen nu wat te veel laagdruk. En wat blijkt: er is ook een boost in het laag. De rest is verrassend strak. (Gelukkig maar: anders vallen we goed door de mand bij Alpha Audio, nietwaar?).

Gerelateerde berichten

Aanpassing Alpha Luisterruimte

Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Hoe klinkt het?ReactiesWe zijn meestal wel lekker bezig met de hobby. Aanklooien met kabels, pre-amps, power-amps, streamers… en akoestiek. Zoals vandaag. Terug naar: Inleiding

Tutorial Xbmc

Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Hoe klinkt het?ReactiesWij zijn van mening dat XBMC het ideale software-pakket is voor de htpc: home theatre pc. Het pakket kan alle soorten video- en audio-codecs aan, zodat het afspelen van muziek en vidoe feilloos verloopt. Mits het allemaal goed is ingesteld natuurlijk. Wij vertellen hoe u het maximale uit dit […]

7 reacties

  1. Gaan jullie die testen wel op hetzelfde systeem en onder dezelfde condities doen…? Ik ben namelijk best benieuwd naar de “luister” verschillen van de verschillende correctie doosjes. Zo constateer ik nu al dat de Trinnov meting van begin af aan al een mooie aardig rechte curve trekt, terwijl de Dirac daar een heel ander plaatje laat zien. Ik kan even niet zien of de omstandigheden dus hetzelfde zijn. Wat me ook leuk lijkt is bijv. een meting van een reeds door een Trinnov (of whatever andere doos) gecorrigeerd systeem. Tot slot: Als nu eenmaal alles draait en netjes ingesteld is, zal m’n vinyl ook wel een stuk mooier klinken me dunkt… :-) Goed weekend allen…

    1. Dag Ronald!

      Dat gaan we wel doen ja. Nu was het een andere set: Trinnov, Denon 2500-series, Vivid VS Dirac / Arcam, Sonus Faber. Dus heel ander systeem en dus ook andere metingen. Maar ik ben ook erg benieuwd!

  2. Dat is zeer interessant. Ik sta op het punt een dsp systeem aan te schaffen. Nemen jullie ook de Nano digi in de test mee, van MiniDSP? Die houdt de bewerking geheel in het digitale domein, dat zou op voorhand minder (signaal) verlies moeten opleveren, toch?

    Enig idee wanneer jullie die test gaan doen? Niet dat je met alle andere plannen niks te doen hebt :)

  3. Waar ik wel benieuwd naar ben: wat is het verschil qua geluid met bijv. MiniDSP dat slechts 200,- kost en feitelijk hetzelfde doet als deze Trinnov die ruim 5k kost. Ook andere dsp systemen zijn flink goedkoper…

Geef een reactie