Home Hi-Fi RIAA sleept mp3-zoekmachine MP3skull voor de rechter

RIAA sleept mp3-zoekmachine MP3skull voor de rechter

0
RIAA sleept mp3-zoekmachine MP3skull voor de rechter

Via de website MP3skull is het al jarenlang mogelijk om illegaal mp3-bestanden te downloaden. Mogelijk komt daar op korte termijn verandering in, want de Amerikaanse muziekorganisatie RIAA begint een rechtszaak tegen de website. 

De RIAA (Recording Industry Association of America) is van mening dat de Russische website MP3skull continu het auteursrecht van platenmaatschappijen en artiesten schendt. Naar verluidt sleept de RIAA een tiental mensen voor de rechter, waaronder een Russische vrouw. Zij wordt gezien als beheerder van de website. RIAA eist een wettelijke schadevergoeding van 150 duizend dollar per inbreuk. Verder klaagt de muziekorganisatie ook hostingprovider Webzilla aan.

MP3skull

MP3skull host overigens zelf geen mp3-bestanden. De database bestaat uit een enorme collectie met miljoenen mp3-bestanden die beschikbaar zijn op andere websites. MP3skull verwijst haar bezoekers dus door naar andere downloadplaatsen. Ongeveer een miljoen Amerikaanse bezoekers maken maandelijks gebruik van de omstreden downloaddienst. Dat is zo’n zeventien procent van het totale internetverkeer naar MP3skull. Hoewel de website miljoenen dmca-meldingen heeft ontvangen, werden deze verzoeken nauwelijks gehonoreerd.

×