Home Hi-Fi Celsus Sound lanceert portable dac: Companion One

Celsus Sound lanceert portable dac: Companion One

4
Celsus Sound lanceert portable dac: Companion One
Companion One

Het jonge merk Celsus Sound heeft een interessant product in de markt gezet, namelijk een portable usb-dac. De Companion One is klein van stuk met een aantal interessante functies.

Companion OneJason Lim (oprichter NuForce) is het brein achter Celsus Sound, dat met de Companion One een interessante usb-dac heeft gelanceerd. De behuizing bestaat uit een aluminium frame met zogeheten gorilla glass. De omvang is min of meer vergelijkbaar met die van een doorsnee smartphone. Dankzij de accu met een capaciteit van 6000 mAh kunt u de dac maximaal tien uur achtereen gebruiken.

Converter

De ingebouwde ESS Sabre ES9018K2M dac is in staat om verschillende bestandsformaten vanaf een pc of mobiel apparaat om ze zetten naar een analoog audiospoor. De Companion One accepteert pcm tot 32bit/384KHz, DSD64 en DSD128. Naast de asynchrone usb-poort is er ook een wifi-ontvanger ingebouwd. Op die manier kunt u draadloos bestanden in pcm-formaat naar de dac sturen. De maximale resolutie is in dat geval 24bit/192KHz. Verder is dit apparaatje ook uitgerust met een hoofdtelefoonversterker.

Adviesprijs

Celsus Sound levert een lederen hoesje, schoonmaakdoekje en diverse kabels mee. De Companion One is per direct beschikbaar voor een adviesprijs van 695 euro.

×