Workshop – Purifi Eigentakt EVAL1 eindversterker

In deze videoworkshop zetten we een Purifi Eigentakt EVAL1 versterker in elkaar. Het gaat dus om de stereo eindversterker van Purifi. Behalve het EVAL1 board hebt u nog een SMPS1200 van Hypex nodig en een behuizing. Wij hebben gekozen voor de Ghent audio EVAL1 case. 

Het in elkaar sleutelen van een eigen apparaat geeft ontzettend veel voldoening. Zelfs als het relatief eenvoudig is, zoals de Purifi EVAL1 kit. Het enige wat u in basis nodig hebt, is een kruiskop schroevendraaier. Een puntbek tangetje is wel handig en als u echt netjes wilt werken, is wat tape ook wel fijn. Meer is écht niet nodig om deze prachtige versterker in elkaar te zetten.

Wij gaan de klank nog beoordelen van deze nieuwe generatie klasse D versterker. Dus dit is géén review van deze versterker.

Korte stappenplan

 • Plaats de achterplaat
 • Monteer de houders voor de frontplaat
 • Monteer de IEC
 • Sluit de aarde aan
 • Monteer de indicatieled
 • Plaats de SMPS1200
 • Zet de jumpers goed voor ‘unregulated output’
 • Sluit de kabeltjes op de IEC aan
 • sluit kabeltje voor de indicatieled aan
 • Monteer de voetjes
 • Monteer de EVAL1 versterker
 • Monteer de Speakon connectors
 • Monteer de voedingskabels van de EVAL1
 • Sluit de behuizing + schroef de kap vast
 • Monteer de frontplaat
 • Geniet!

Onderdelen

Purifi EVAL1

SMPS1200

Ghent Audio case + kabels

Workshop Purifi EVAL1 eindversterker

23 reacties

 1. Ik heb een Purifi Eval1 nu gecombineerd met een Nelson Pass Korg NuTube preamp. Daar wordt ik heel blij van. Misschien is dat mede omdat het bouwwerk het doet en volkomen storingsvrij is ??

 2. Er zijn heel veel combinaties mogelijk zowel voeding als input buffers. Uiteraard is de ‘standaard’ opbouw zoals in de workshop erg makkelijk en betaalbaar. Ik gebruik zelf de nieuwste EVAL-2 mono (met de stillere LT3045) maar dan niet als een volwaardige D-klasse. Het is een hybride ontwerp met Klasse-A signaalversterking, schakelende eindtrap en lineaire voeding. Het voedinggedeelte is speciaal voor mij gemaakt. Daarnaast heb ik nog een EVAL-1 met een voeding van MICRO AUDIO en dat is de SMPS1K-PFC2 (past overigens niet in de Ghent). Erg fraai en niet te vergelijken met de Hypex of Connex. Overigens heb ik verschillende input buffers getest maar ik heb gemerkt dat de 1ET400A’s een groot deel van de specifieke buffer kenmerken teniet doet. Dan is het wel lekker of de buffer bypass van de EVAL te gebruiken en er een mooie krachtige voorversterker voor te zetten.

  1. Rijke ervaring heb je ermee. Ik hoor een vervolg aankomen op de eigentakt reeks om soort DIY bijbel over mogelijk combinaties aan onderdelen en upgrades zodat het voor leken als ik overzichtelijker word. Ik heb Google afgestruint ervoor maar wist nog niet van deze mogelijkheden! Wat is je favoriete combinatie?

 3. Ik zie veel alternatieve versterker bouwers die de purifi modules gebruiken (march audio, vtv, daudio, etc..) soms aparte input buffers/OP amps gebruiken. Wat vinden jullie van dit soort “upgrades”? En eventueel andere upgraden zoals andere speaker posts?

  1. Het basisconcept tweaken heeft zeker zin. Met name de voeding en de input stage. Terminals en andere randzaken zullen minder doen, maar kunnen wel functioneel zijn.

   1. Welke andere voeding is er mogelijk dan behalve de reference die purifi meegaf met het demo eval platform? Alleen NAD gebruikt hun eigen (maar die hebben een licentie voor purifi technologie) en verder zie ik dezelfde overal gebruikt worden. Wat andere input buffers inderdaad maar dan moet je ze allemaal bestellen en om en om monteren om vervolgens te hopen dat je objectief verschil hoort. .

   1. Hallo Jaap,
    ik heb even over en weer gemaild met Fred Jacquot van boXem audio.Zijn versterker is ook door hun implementatie ook in bridge modus te gebruiken.Je zou daar dan een apparte kabel voor moeten bestellen.En vanaf september is de versterker ook standaard te bestellen met een zwarte kast.
    Dhr.Jacquot is zeer behulpzaam en snel met het beantwoorden op mails.
    Misschien wel een review waard.

 4. Interessant! Op de website van Ghent Audio is ook een pdf bestand met uitleg en foto’s te downloaden. De auteur gebruikt ook koperfolie bij het twisten en tapen van de kabels.

  Ik ben benieuwd naar test van deze versterker. Zou er ook een mono ontwerp komen of zijn?

Geef een antwoord