Geef je Bluesound Node 2i een Sound Boost!

We hebben van Bluesound een tweetal Node 2i’s gekregen om een experiment mee uit te voeren. Eén Node 2i laten we standaard en de andere hebben we gemodificeerd met een voedingsprint die een externe voeding mogelijk maakt. In ons geval de Sbooster BOTW 5 volt. In de eerste video laten we zien hoe u de Bluesound Node 2(i) kunt modificeren en in de tweede video kunt u de verschillen horen. We hebben tevens lossless samples beschikbaar gesteld. 

Het modificeren van de Node 2i (witte en zwarte) is niet complex. U moet wel een beetje voorzichtig te werk gaan, omdat we te maken hebben met plastic clips die kunnen breken. Echter met een beetje geduld en liefde is het in ongeveer een kwartiertje prima te doen.

De voedingsprint komt bij PD Creative vandaan. Wij hebben een externe – 5 Volt! – voeding van Sbooster gebruikt.

In de onderstaande video laten we de stappen één voor één zien.

De sound

Download de lossless samples

Korte conclusie

Alle tests zijn via de analoge uitgang gedaan met de standaard bekabeling in de doos. Kortom: géén enkele tweak is toegepast.

Wij horen op de bank een iets groter en mooier gefocusseerd stereobeeld. En een strakker laag met iets meer detail. Ook lijkt het geheel wat vloeiender en ‘vanzelfsprekender’ te spelen. Dat is op zich een prima resultaat voor zo’n 380 euro. De Node 2i komt dan rond de 930 euro totaal. Dat is echter dicht tegen een Cambridge Audio CXN die voor ongeveer 1100 euro over de toonbank gaat. We hebben ze nog niet A / B vergeleken.

Voor wie nu een Node 2i heeft een een stap wil maken: dit is zeker de moeite waard; u bent wel de garantie kwijt ;-).

U kunt deze modificatie aanschaffen via PD Creative

5 reacties

 1. Wat een leuke oplossing maar twijfel nu wat of ik ga doen. Ik heb mijn node 2i vergeleken met een lindemann limetree streamer maar vond die te kill en analytisch. Toen de cambridge cxn v2 er bij en dat was voor mij een eye of liever ear opener. Warm en muzikaal en tegelijk helder en wat sommige misschien zwart noemen. In ieder geval ben ik nu aan het sparen voor de cxn. Tussendoor nog de node 2i dac vergeleken met de metrum amethyst dac maar ontdekte daar weinig verschil in….
  Vindt de node 2i verder een fijn klein gebruiksvriendelijk black box dus wellicht dat ik dit ga uit proberen. Bedankt voor deze tip.

 2. Interessant en dat te bedenken dat Bluesound zelf een voeding met lage kwaliteitscomponenten heeft gemaakt. Na drie jaar uitval bij verscheidene gebruikers. Slechte elco’s. Vervangen hiervan ca. 75 €. Wat te denken om een losse koppelprint met verschillende voedingen uit te proberen.

  1. Ik ben heel benieuwd hoe deze print zich verhoudt tot de uitvoering van Fidelity Audio.

   Optisch zien ze er in ieder geval niet identiek uit, al is het principe identiek, gebruik maken van een externe 5V voeding ips de originele SPSU

  2. Lijkt me een leuke oplossing, in ieder geval een stuk goedkoper dan die € 380. Upgrade nooit met voedingen. Of dat je werkelijk het verschil hoort, vraag ik me af. Zeker als je de 55 jaar bent gepasseerd bent, hoor je echt niet alles meer, is mijn ervaring. Je gehoor wordt met de jaren anders. Zo’n voeding kost waarschijnlijk aan materialen nog geen € 15,- ontwikkeling is duur, hou het liever origineel. Zeker als er nog garantie op zit?.
   Raspberry pi 3b+ met sony cu5 usb optisch klinkt voortreffelijk misschien een Allo of een hifiberry Hat. Is ook een leuk project kost Max € 120,- met veel gratis software bv Volumio met spotify connect. Qua geluid zeer dicht bij bluesound of zelfs gelijk. Bluesound heeft meer aansluitmogelijkheden.

Geef een antwoord