web analytics

Archieven: VideoCast

Sample Test – Het Alpha Audio referentiesysteem

Sommige beelden hebben geen tekst nodig. Wel muziek! Ons doel is van zoveel mogelijk producten samples te maken. Puur omdat het in onze optiek leuk én nuttig kan zijn gewoon te luisteren naar apparatuur. Deze keer: het complete Alpha Audio referentiesysteem! Tip: zet een goede hoofdtelefoon op voor het beste resultaat. 

Ons referentiesysteem is EINDELIJK af!

Yes! Ons referentiesysteem is EINDELIJK af. En ons tweede systeem is ook aangepast, zodat we ook in de middenklasse wat interessante alternatieven hebben. Benieuwd naar hoe deze ‘reis’ van bijna een jaar is verlopen? We hebben alles in de onderstaande video gezet. 

Sample Test – Purifi Eigentakt EVAL2

Sommige beelden hebben geen tekst nodig. Wel muziek! Ons doel is van zoveel mogelijk producten samples te maken. Puur omdat het in onze optiek leuk én nuttig kan zijn gewoon te luisteren naar apparatuur. Deze keer: de Purifi Eigentakt EVAL2 eindversterkers. Uiteraard spelen we op de referentieset: de Pass Labs, Mutec MC3+ met de Alpha […]

Workshop – DIY Purifi Eigentakt EVAL2

Het is gaaf om zelf iets te bouwen. En het wordt nóg leuker als het écht lukt én nog goed klinkt ook. Wij hebben de DIY Purifi Eigentakt EVAL2 kit van SoundImports aangevraagd en deze op video in elkaar gezet. Dit om ú te laten zien dat het echt niet zo lastig is… Kortom: doen! 

High End München 2022 – Samenvatting dag 2

Onze tweede en laatste dag op de High End München. Een dag tjokvol vlaggenschip luidsprekers, maar ook nieuwe producten van Volumio, Atoll en Final passeren de revue. We hebben veel te bespreken: in welke staat treffen we de HiFi wereld aan na twee jaar met lockdowns?

High End Munchen 2022 – Samenvatting dag 1

Na twee jaar uitstel, is het dan zover: High End Munchen! En natuurlijk zijn we erbij. We hebben de eerste dag veel gezien en met veel mensen gesproken. We hebben voor u de boel samengevat in een bespreking van ongeveer 30 minuutjes.

Interview Laurence Dickie – Vivid Audio

We hebben Laurence Dickie na zijn presentatie even op een stoel gezet om hem wat gerichte vragen te stellen. Denk aan: hoe komt hij op ideeën voor materiaalgebruik? Hoe zit het met de S-versies? En werkt oversizing altijd? 

First Look – Primare A35.8 multichannel eindversterker

We hebben de Primare achtkanaals A35.8 in huis. Een beest van een eindversterker. 8 x 150 watt in 8 Ohm! Of als je naar bridgemode gaat: 4 x 600 watt. Ongekend veel power dus. Wij vertellen u wat meer over Primare én dit apparaat. 

Interview Guido Tent – Grimm Audio

Onlangs heeft Grimm Audio een behoorlijke update voor de Grimm Audio MU-1 doorgevoerd. Versie 1.4. Ja… gewoon een cijfertje. Maar bezitters weten dat er heel wat is veranderd in de software. We interviewen Guido Tent om te weten wat er allemaal is gebeurd. En uiteraard gaan we weer ‘nerden’ over DSP’s, digitale audio en nog […]

Presentatie Guido Tent – Grimm Audio

Afgelopen vrijdag én het weekend dat volgde, heeft iEAR in de vestiging in Tilburg een aantal mooie demo’s georganiseerd. Laurence Dickie van Vivid Audio én Guido Tent hebben daar prachtige producten opgesteld om zowel prachtige muziek te spelen áls erover te vertellen. Wij hebben voor u de presentaties vereeuwigd in wat 1’en en 0’en. 

Presentatie Laurence Dickie – Vivid Audio

Afgelopen vrijdag én het weekend erna was het even flink genieten bij iEAR in Tilburg. Importeur Terrason Audio had zowel Guido Tent van Grimm Audio als Laurence Dickie van Vivid Audio uitgenodigd om alles te vertellen over hun producten en de merkfilosofie. Wij hebben de camera’s opgesteld om de boel op te nemen. Na de […]

Eerste indruk NAD M23 eindversterker – Power en Purity

We hebben de NAD M23 in onze testruimte. We hebben het beest van NAD al beluisterd, gemeten, gesampled én op de foto. Tijd voor een eerste indruk! We hebben onze eerste bevindingen voor u op een rijtje gezet.