web analytics

Audio

Review Efterklang – Piramida

De band Efterklang – Deens voor nagalm – is niet direct bekend in Nederland. De Deense indi-rockband is in Denemarken echter goed ontvangen. Aangezien wij wel van Scandinavië houden, zetten we het nieuwste album Piramida op. 

Review Carice van Houten – See You on the Ice

Daar zit ze dan bij De Wereld Draait Door: Carice van Houten. Met een nieuwe cd nog wel. Weer een actrice die het in de popwereld probeert te maken. Met een heel blik van zwaargewichten om mee te helpen. Als je het doet, moet je het goed doen, moet ze gedacht hebben. 

Review Muse The 2nd Law

Precies drie jaar na The Resistance komt Muse met The 2nd Law. Een album dat anders aanvoelt dan The Resistance en ook heel anders aanvoelt dan de albums daarvoor. De grootste inspiratiebron blijft Queen.

Mumford and Sons - Babel

Review Mumford and Sons – Babel

Mumford and Sons zijn met hun debuutalbum, Sigh no More, in één klap beroemd geworden. De band heeft met dat album menig folkliefhebber het hart geraakt. Maar ook niet-folk liefhebbers moeten onder de indruk geweest zijn van het waanzinnig goede album. Nu komt de band met het tweede album: Babel. Maar hoe ga je een […]

Alanis-Morissette-Havoc-and-Bright-Lights-2012

Review Alanis Morisette – Havoc and bright Lights

Het heeft even geduurd voordat de Canadese dame met een nieuwe album op de proppen kwam. Vier jaar om precies te zijn. Daarvoor was er nog een ‘best of’ album en een akoestische versie van Jagged little pill. Niet heel spannend allemaal. Havoc and bright Lights moet de inmiddels 38-jarige moeder weer op de kaart […]

music_plan_b_ill_manors

Review Plan B – Ill Manors

Maatschappijkritisch, puur, rauw, donker. Plan B (een Britse rapper) is diep gegaan met zijn nieuwe album: Ill Manors. Het is een overduidelijke boodschap naar de huidige regering: doe iets… Groot Brittannië is ziek. 

Linkin Park Living Things

Review Linkin Park ? Living Things

De heren van Linkin Park hebben met hun vorige album ? A Thousand Suns – bij de fans voor een behoorlijke schok gezorgd. Met Minutes to Midnight werd de sound van Linkin Park al iets softer maar bij A Thousand Suns was de stijl zo anders en zowaar nóg softer, dat een aantal fans zijn […]

Iamamiwhoami Kin Cover

Review Iamamiwhoami – Kin

Weet u hoe u de naam moet uitspreken? Wij ook niet. Iamamiwhoami is een Zweeds project dat gestart is door Jonna Lee. Het is een singer songwriter, maar Iamamiwhoami is meer een elektronisch project met talloze invloeden uit Ambiant, synthpop, trip hop en wellicht zelfs wat house. Klinkt interessant nietwaar?

Review Melody Gardot – The Absence

We kenden de dame nog niet: Melody Gardot. Een dame uit ‘The States’ (Pennsylvania) die door een ongelukkig ongeluk in aanraking is gekomen met muziektherapie. En zo groeide de Jazz en Blues op haar. Een geluk bij een ongeluk. Letterlijk! En zowel voor haar als voor ons, want wat een stem heeft ze!

Review Keane – Strangeland

Ze hebben een goede indruk gemaakt met ‘Silenced by the Night’. Het is een catchy nummer dat bij veel mensen gemakkelijk in het gehoor ligt. Het deed ons wel een beetje ‘middle of the road’ aan. En dat nadat Perfect Symmetry toch anders was dan anders. Iets waar Keane ook wel voor staat. 

Review Marilyn Manson – Born Villain

Wat heb ik een goede herinneringen aan Mechanical Animals. Met name het nummer The Dope Show. Geweldig. Wellicht speelde ook mee dat ik op de release van het album 18 jaar was en op kamers ging: een wilde tijd met wilde muziek. Sinds Mechanical Animals heeft Manson me nooit écht meer gepakt. The Golden Age […]

Jason Mraz Love is a four letter word

Review Jason Mraz – Love is a Four Letter Word

De Amerikaanse Singer Songwriter Jason Mraz brak een paar jaar terug door in Nederland (en Europa). Zijn hitjes I’m Yours en Lucky zijn bijzonder goed opgepakt. Niet gek dat hij dat nu weer probeert… Never change a winning formula, toch? Maar lukt dat wel?