Onderwerpen

20 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 406)
  • Onderwerp
  • Stemmen
  • Antwoorden
  • Laatste bericht
  • Up
   0
   Down
   ::
   Supra lorad legt beperking speakers bloot…goede (nieuwe) match voor CXA61?! Ik heb mezelf onlangs voor mijn verjaardag een nieuwe power supply cadeau gedaan. Dit werd de Supra lorad 2.5 mk2. De kabel had alleen wel heel veel effect. Er werd meer dan een spreekwoordelijk gordijn opengetrokken mbt de weergave. Met als gevolg dat er nu veel meer hoog (+ midden) maar soms ook met een schel randje. Sowieso komt er veel meer detail door en is de laagweergave gortdroog geworden. Kortom, een tweak met erg veel effect. Nou lijkt me dit het ideale moment om de weergevers te vervangen door een paar goede monitors. Dit omdat ik al langer het gevoel heb dat de opticons niet echt super matchen met de rest van de set. Budget ligt rond € 1000,-. Ik denk zelf aan de volgende kandidaten: Opticon 2 mk2, B&W 706 S2....Ik zoek dus (monitor)speakers die de scherpte uit mijn set halen (mbt midden en hoog). Op basis van mijn versterker (CA CXA61) wat zou een goede match zijn?

   Gestart door: GuusGuus in: Bekabeling

  • 3
  • 8
  • 2 maanden, 3 weken geleden

   GuusGuus

  • Up
   0
   Down
   ::
   Alpha Audio referentiesysteem (hoofdsysteem) Laten we deze categorie openen met het Alpha Audio referentiesysteem. We hebben dit systeem al eerder besproken in een video, maar het is wel leuk om het hier ook te delen. Het systeem bestaat uit een paar hoofdcomponenten: Pass Labs XP12 Pass Labs X150.8 Sonnet Pasithea Grimm UC1 TAD Evolution 2 Alpha Audio PC Mutec MC3+ USB Isotek Titan V en Aquarius V YETI Power cables Driade Flow luidsprekerkabels Grimm TPM en Driade Flow interlinks Geoptimaliseerd streaming netwerk (met optische opzetting) Vaste lezers weten dat dit systeem onlangs grondig is herzien. We hebben lang met de Bryston 4B SST3 met Focal Sopra No1 gespeeld. Ook erg fraai! Maar het was tijd voor wat nieuws. We wilden verder... Overigens speelt Geoffrey nu met de Bryston 4B. Het matcht bijzonder goed op zijn Revel Be's. De reden dat we het zo hebben samengesteld, is dat dit systeem ontzettend veel kan laten horen zonder opdringerig of overanalytisch te klinken. Mede door deze eigenschappen kunnen we feilloos verschillen waarnemen, zonder moe te worden. Immers: we moeten soms lang kunnen luisteren. Nu blijven we natuurlijk altijd wel tweaken aan ons systeem. Echter zal de basis voor nu wel even gelijk blijven!

   Gestart door: Jaap VeenstraJaap Veenstra in: Uw systeem!

  • 1
  • 0
  • 4 dagen, 2 uren geleden

   Jaap VeenstraJaap Veenstra

  • Up
   0
   Down
   ::
   Driade Flow 405 vraagje Hallo, De Driade Flow 405 krijgt veel liefde van Alpha Audio en na wat inlezen staan deze ook vrij hoog op mijn lijstje. Spijtig genoeg zijn er maar weinig specs over gekend, de enige die gedeeld wordt is impedance... Zaken zoals capacitance, resistance en inductance gaat niemand waarschijnlijk weten maar weet iemand misschien de diameter van de kabel, uitgedrukt in AWG of mm²? Moest iemand enige ervaringen/vergelijkingen kunnen delen is dat ook enorm gewaardeerd. Ik begrijp dat de kabel een mooie brede en diepe stage neerzet maar ik ben een beetje bezorgd dat 'neutraal' misschien iets te neutraal voor mij is. Ik zou het spijtig vinden als de kabel nogal dunnetjes is qua tonaliteit en overbrengen van emotie.

   Gestart door: esmseGeert M. in: Bekabeling

  • 10
  • 44
  • 1 week geleden

   esmseGeert M.

  • Up
   0
   Down
   ::
   Welke streamer Goedendag Ik ben opzoek naar een streamer\dac combo In mijn zoektocht heb ik de volgende kandidaten als optie 1 Auralic Altair G1 2 Auralic Vega G1 3 Esoteric N-05 (kan ik met een leuke korting krijgen) 4 Hifi Rose RS150 MAARRR wat verdient de voorkeur ?? De Altair met DSP zodat je nog wat kan fine tunen of toch de beter klinkende Vega En de Esoteric is al wat jaartjes oud , heeft de techniek hem (al) ingehaald ? Of kan hij nog met de jonkies van vandaag de dag nog meekomen De Rose - ik denk dat de gigantische beeldscherm me zal gaan irriteren Zijn er nog andere interessante opties? De rest van de installatie bestaat uit Daudio C1 speakers Musical Fidelity M8XI versterker Bekabeling en een goede netfilter staan voor volgend jaar op de financiële begroting Gr Arjan

   Gestart door: ATGATG in: Puur Streaming Audio

  • 3
  • 8
  • 1 maand, 1 week geleden

   tsharskamptsharskamp

  • Up
   0
   Down
   ::
   Even voorstellen Mijn naam is Laurens Timmermans. Ik ben een klassieke muziek liefhebber en bezoekt al 40jaar klassieke concerten in o.a De Doelen in Rotterdam. Ik hou ook van opera en zang. Jaren geleden ooit begonnen met een Luxman versterker en B&W DM6 luidsprekers en Garrard platenspeler. Daarna nog eens elektrostaten gehad van solosound uit Hilversum ,Etude MP1 van Marc van Moerbeke met Bryston versterkers. Daarna over gestapt naar JK acoustics van Johan Ketelaar de reference luidsprekers I en II.Deze luidsprekers 20jaar gehad,dit was het geluidsbeleving wat mij het meeste beviel. Huidige installatie sinds 2017 JK ultimate junior luidsprekers met de JK reference voorversterker, mono eindversterkers,DAC met 70bit module,JK CD loopwerk, JK Phono 65. Kuzma platenspeler met van der Hul mcDDT II. Mutec Mc-3+usb,mutec ref 10, Bluesound node2i voor streaming. PS audio powerstation stellar P3 op V.V en CD en DAC de mutecs en de kuzma. De beste tweak was de mutec MC3 naar aanleiding van recensie van Jaap hierop audio alfa.Deze op proef beluisterd via Helios Haarlem prima service ze sturen demo exemplaar om te beluisteren als het niet bevalt kun je hem kosteloos terug sturen maar pas op je bent meteen verkocht. De Ps audio powerstation stellar P3 was de tweede tweak die erg goed uit viel.En de kers op de taart was de mutec ref 10. Ik ben erg tevreden met deze installatie de geluidsbeleving is breed en diep, geweldige slagkracht in symphonische werken prachtige plaatsing van instrumenten en zangstemmen met ambiance van een concertzaal. Maar natuurlijk is de live beleving een heel ander verhaal.

   Gestart door: LauLaurens Timmermans in: Introduceer jezelf!

  • 1
  • 0
  • 1 maand, 1 week geleden

   LauLaurens Timmermans

  • Up
   0
   Down
   ::
   Andere speakers ,Teufels? Hallo, Op dit moment hebben we in de woonkamer een bose soundtouch 520 set. Dit hangt er nu een jaar of 6-7. En bevalt prima. Echter mis ik een lekker stukje muziek draaien, achter grond muziek. Het klinkt daar gewoon niet goed genoeg meer voor naar mijn mening. Dit is pas gaan opvallen toen we een soundtouch 30 iii in huis haalde voor op de slaapkamer. Voor films, tv etc is het perfect. In het verleden was het voor ons ook belangrijker de films / series /tv. Nu met thuis werken is het ook fijn een goed stukje achtergrond muziek. Nu weet ik dat je moet luisteren voor andere speakers. Want wat ik goed vind, vind een ander bagger en vice versa. Ik ben erg gecharmeerd van de Teufel ultima 40 mk3. Wat ik ervan lees krijg je veel speaker voor relatief weinig geld. Moet ik er eerlijk bijzeggen dat 400,- voor ons nog steeds serieus geld is. Ik heb de review hier gezien en nog een paar andere reviews. En meeste zijn lovend op de lage prijs en het geluid wat eruit komt. Er is altijd een maar. Maar, deze speakers moeten een stuk vanaf de muur staan begrijp ik dat goed? Onze kamer is niet bijzonder klein, maar speakers 60cm van de muur af is no go. Dat word een echtscheiding. Lost wel het probleem op.. Maar goed alimentatie kost ook wat. Ik weet niet of er ervaring is als je deze speaker dichterbij de muur zet dan geadviseerd? Nu hebben ze ook bij Teufel de T500. Op papier zouden die dichterbij de muur kunnen staan. Of vlak tegen de muur zelfs. Deze speakers zijn wel meer als de helft duurder, 799 (t500) vs 399 (40mk3). Dat is een flink stap. Ik vind de Ultima 40 mooier om te zien, maar goed mooier en geen goed geluid is ook niet handig. Ervaring mee? Ik heb nog een Pioneer versterkertje staan vsx-329-k. Daarop komen ze voorlopig. Bedoeling is dat we eerst beginnen met stereo. En dan wellicht gaan uitbreiden over tijd. Ander versterkertje, achter speakers, center. etc. Niet alles in 1 keer. Beetje hobbyén Ik ben niet getrouwd met Teufel natuurlijk. Mijn referentie kader is nogal beperkt op speaker merken. Een beginnende hobbyist.

   Gestart door: TimmertjeTimmertje in: Luidsprekers

  • 5
  • 43
  • 1 maand, 2 weken geleden

   TimmertjeTimmertje

  • Up
   0
   Down
   ::
   Introductie Hoi iedereen, Ik ben Frederik Abels 46 jaar! Ben al vanaf zeer jong muziekliefhebber, wie niet ?? Mijn broer was muzikant en ook DJ. Hij had een bak vol met de gekste singels. Mijn muziek varieert, R.E.M, Metallica, Motorhead, Smashing pumpkins, U2, Patti Smith, Ede Staal, The Troggs, Cream, Neil Joung, Kristin Hersh.... Op mijn 16e kochte ik mijn eerste set, gekocht met geld van vakantiewerk. Dat was een set van Philips. Platenspeler was los en de rest was een bak, veel lol aan beleeft. Later een serieuze set van Onkyo bestaande uit 5 losse componenten en een surround set. Hier heb ik jaren meegedaan. Nu heb ik het volgende. Platenspeler Technics SL-2000 uit 1977 CD-speler Denon DCD-1450AR uit 2001 Receiver Denon AVR-2309 uit 2009 Luidsprekers Tannoy en Audio Pro

   Gestart door: Frederik AbelsFrederik Abels in: Introduceer jezelf!

  • 3
  • 5
  • 1 maand, 3 weken geleden

   Frederik AbelsFrederik Abels

  • Up
   0
   Down
   ::
   Probleem met diep laag weergave. Sinds wij zijn verhuisd heb ik uitdagingen met de weergave. Ik had in het forum al een vraag gesteld over de weergave van Tidal via een PC. Dat lijkt een uitdaging te zijn in het netwerk. Maar ook qua akoestiek krijg ik het in de nieuwe woning niet op orde. Op de luisterplek is diep laag (zoals in Royals van Lorde, of Rodeo van Lil Nas X) nagenoeg niet aanwezig. Terwijl wanneer ik naast de luidsprekers het heel duidelijk kan horen, ook bij een lager volume. Het is een ruimte van 5,7 x 4 met aan de linkerzijde de pui met glas en aan de rechterzijde een opening naar de keuken. Ik speel in de lengterichting. De luidsprekers staan 2,5m uit elkaar en op 40cm van de achterwand. De luisterplek is 3m vanaf de luidsprekers. We hebben een tegelvloer. Op de achterwand hangt een akoestisch paneel en in de hoeken staan grote planten. Ik heb voor mijn gevoel alles al geprobeerd: - speakers heel ver van de muur of heel dicht bij de muur - de vloer afdekken met dekens - de bank naar voren of juist naar achteren - isolatiemateriaal achter de luidsprekers - isolatiemateriaal in de hoeken - isolatiemateriaal achter de tv - tv weggehaald - met een scherm de opening naar de keuken dichtgemaakt - gordijnen open, half open en helemaal open - kabels gecontroleerd +/- Het doet eigenlijk allemaal niet zoveel, het is echt marginaal. Je hoort dingen over staande golven, en dat je op 2/3 of 3/5 van de kamer moet zitten. Maar ik krijg het er niet mee opgelost. Omdraaien qua luisterrichting is in verband met een openslaande deur geen optie. Zijn er nog dingen die ik kan proberen? Ik zou eigenlijk wel willen upgraden, maar als de basis niet klopt heeft dat niet zoveel zin. Mark

   Gestart door: Anoniem in: Algemeen audio advies

  • 8
  • 25
  • 2 maanden, 1 week geleden

   Anoniem

  • Up
   0
   Down
   ::
   Closedback headphones Hoi, Iemand nog een tip voor een closedback headphone van 1500 euro max. Ik kan niet altijd luisteren naar mijn speaker setup. Ik heb de Hifi man Ananda waar ik super blij mee ben maar hij lekt nogal wat geluid wat mijn weerderhelft niet altijd even fijn vind :-( Planar option ÆON 2 Noire Audeze LCD-2 Dynamic option Focal Radiance Sony MDR-Z1R(buiten budgetish) heb nog nooit goede een Dynamic headphone gehoort. Maar was meteen verlieft op planar. Sta open voor leuke suggesties.

   Gestart door: tsharskamptsharskamp in: Hoofdtelefoons

  • 4
  • 6
  • 2 maanden, 2 weken geleden

   tsharskamptsharskamp

20 onderwerpen aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 406)