items over Streaming Audio

Zie ook: Streaming Audio (238) | Reviews (79) | Multiroom Audio (37) | Reviews (257) |
Streaming audio is relatief nieuw in de wereld van traditionele audio. Hi Fi merken vinden het een beetje eng lijkt wel. En dat is ook niet zo gek, want bij streaming komt de wereld van netwerken en software om de hoek kijken: computers dus. En het lijkt wel alsof er voor hi-fi liefhebbers per definitie een aversie hebben tegen computers.

Streaming Audio… smaakjes

Er zijn diverse manieren om te streamen. Het kan heel simpel met een pc of laptop, een stuk software om muziek te spelen en een usb-dac. Hoewel dat niet écht streaming is, wordt het door velen daar wel onder geduwd. In feite gaat het hier gewoon om files afspelen naar een dac. Dat is geen streaming, want bij streaming gaat de data in principe over een netwerk. Een LAN – local area network – of vanaf Internet (in feite een WAN: wide area network).Het kan ook met een smartphone die via bluetooth naar een dacje streamt. Of met een speciale pc die vanaf een NAS – netwerkschijf – streamt. Al dan niet verbonden – veelal via usb – naar een mooie converter.Tenslotte zijn er nog de speciale streamers. Denk aan Aurender, Bluesound, HEOS, Sonos of bijvoobeeld Linn en Naim. Er zijn er veel…

Diensten

Onlosmakelijk verbonden met streaming zijn de online diensten. Spotify heeft deze markt geopend. Maar inmiddels zijn er heel wat. Denk aan Deezer, Tidal, Qobuz, Pandora en niet te vergeten de internetradio-diensten. Rdio, LastFM, etc.

Reviews en verhalen

Bij Alpha Audio schrijven we veel over streaming audio. We hebben een grote hoeveelheid tests (reviews) en natuurlijk ook de nodige achtergrondverhalen en workshops. Denk aan stap voor stap verhalen rondom NAS, mediaservers of diepteverhalen rondom de basis van een streaming audio systeem.

Achtergronden Toon alle items

Bij streaming audio komt heel veel kijken. Er gaat voor veel audioliefhebbers een compleet nieuwe wereld open. Een wereld van netwerken, routers, wi-fi, software, kabels, IP-adressen en nog veel meer. Wij bij Alpha Audio houden echte van streaming. En ja: we houden van knutselen aan netwerken en computers.Vandaar dat we u maar al te graag uitleggen hoe het moet. Dat doen we zowel met workshops als met achtergrondverhalen. De workshops zijn meer gericht op ‘doen’. De achtergronden geven u inzicht in de technologie.

Segmenten

We hebben de achtergrondverhalen binnen het streaming-segment opgedeeld in:
  • Software
  • Streaming (algemene info en onderwerpen)
Met software bedoelen we software algemeen. Dat kunnen mediaprogramma’s zijn voor op de PC, maar ook apps, speciale firmware voor streamers of in sommige gevallen streaming-diensten (denk aan de Tidal desktop-software).Binnen Streaming vallen tevens allerhande zaken. Dat kan over Wi Fi gaan, routers, speciale computers (Rasberry bijvoorbeeld) of NAS-systemen.

Nieuws Toon alle items


Reviews Toon alle items


Workshops Toon alle items