Yamaha MusicCast Bar 40 & Sub 100

Voordelen

 • Muzikaliteit
 • Ondersteunde formaten
 • Afstandsbediening

Nadelen

 • Geen gapless playback
 • Geen USB
 • Prijs: € 798

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Inleiding

  Inhoud

  Bent u op zoek naar een aantrekkelijk geprijsde soundbar mét ondersteuning voor multiroom, HDMI aansluiting voor 4K HDR, draadloze subwoofer en surroundspeakers? Yamaha heeft daarvoor de MusicCast Bar 40 in het assortiment, die gaan we in deze review aan de tand voelen.

  Yamaha heeft als uitvinder van de soundbar natuurlijk een naam hoog te houden. Ze maken bovendien niet alleen audio apparatuur, ook piano’s en andere muziekinstrumenten komen uit de Yamaha fabrieken. We zijn benieuwd hoe dat uit gaat pakken in een zeer concurrerend geprijsde soundbar. De MusicCast bar heeft een adviesprijs van € 399,-, de bijbehorende subwoofer (MusicCast Sub 100) kost ook rond de 400 euro. Prima prijzen waarbij het erg prettig is dat Yamaha ook een afstandsbediening meelevert.

  Uiterlijk

  Uit de doos komt een relatief compacte soundbar tevoorschijn. De Yamaha Bar 40 is bijna een meter breed, 98cm om precies te zijn, hij is 6 cm hoog en 11 cm diep. Met zijn 3kg is ie niet al te zwaar, ophangen aan de muur is dus geen probleem. Er zitten daarvoor gelukkig ook montage-ogen achterop. De soundbar is rondom uitgevoerd in zwart kunststof met een zwarte metalen grill aan de voorzijde. Het ontwerp is sober, persoonlijk wel zo prettig voor een soundbar. Bovenop de soundbar zitten een aantal lampjes die aangeven welke input geselecteerd is en touchbediening voor volume, input en standby.

  De subwoofer is uiteraard een stuk forser, qua formaat en gewicht. Met ruim 12kg en een afmeting van 25 x 37 x 42 cm (b x h x d) is het een beste unit. De Sub 100 is pianolak zwart gespoten, een voor deze prijsklasse hoogwaardige lak zo op het eerste oog. De voorzijde is van zwart speakerdoek voorzien. Voor zover het uiterlijk aangaat ook hier nauwelijks opsmuk. Afgezien van de draaiknop bovenop waarmee de gain van sub geregeld kan worden.

  Aansluitingen

  De MusicCast Bar 40 is voorzien van twee HDMI aansluitingen, waarvan eentje beschikt over ARC. De aansluitingen ondersteunen passthrough van 4K HDR signalen tot 60hz. De Bar 40 heeft daarnaast een analoge input in de vorm van 3.5mm jack, en een optische toslink aansluiting. Yamaha heeft gelukkig ook in een netwerkaansluiting voorzien. USB ontbreekt helaas, de aansluiting zit er wel maar is alleen voor updates te gebruiken. Verder beschikt de Yamaha MusicCast Bar 40 over bluetooth (v4.2) en wifi (2.4 en 5 ghz).

  Bijzondere toevoeging aan de Bar 40 is de bluetooth output. Daarmee is het mogelijk om vanaf de soundbar via bluetooth naar bijvoorbeeld een hoofdtelefoon te streamen. Een leuke en nuttige toevoeging die we nog weinig tegenkomen.

  De subwoofer is uiteraard ook voorzien van wifi, een netwerkaansluiting en een analoge input. Yamaha heeft echter een 3.5 mm jack als input gebruikt, geen cinch zoals we die op de meeste subwoofers tegenkomen.

   
   

  Winkels met Yamaha

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Korevaarstraat 2 e-f
  2311 JS Leiden, NL
  Stationsweg 87
  9471 GM Zuidlaren, NL
  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, NL

  Geef een antwoord