Videobespreking Lumin D2 en Auralic Aries G2

Overzicht Lumin Auralic

Op verzoek van heel wat vragen van u – de lezers – hebben we de Lumin D2 en Auralic Aries G2 in het rek gezet. Twee nieuwe streamers. Twee totaal verschillende streamers. Want de Auralic is een streaming bridge – een dac-loze streamer – en de Lumin D2 heeft wel een dacje aan boord. Tevens heel andere prijzen: 4200 euro voor de Auralic en 2150 euro voor de Lumin. Toch: interessant om eens te kijken wat u voor dat extra geld in huis haalt! 

Waar de Auralic een puristische bridge is – een soort ‘loopwerk’ waarbij nog een dac nodig is – biedt Lumin een totaaloplossing met conversie van digitaal naar analoog. Echter: Auralic biedt weer een mooi display, een betere app, meer digitale interfaces én hogere samplingrates: 4 x DSD bijvoorbeeld. Het biedt dus niet alleen een mooiere behuizing, maar ook meer opties die vooral voor de purist interessant zijn.

Zoekt u iets wat meer praktisch en down to earth is: Lumin biedt een prima interne dac en net als de Auralic zien we Roon, MQA, verwerking van bijna alle file-formats en diverse online streaming diensten. Ow… en voor wie het belangrijk vindt: AirPlay.

De vraag is dus: wat is voor u belangrijk? Hebt u al een prachtige dac en zoekt u nu een future-proof partner om te streamen? Of zoekt u een totaaloplossing zonder ultratechnische opties zoals i2s via hdmi of quad-dsd via usb?

Video Lumin D2 en Auralic Aries G2

Foto’s Lumin D2 en Auralic Aries G2

10 reacties

 1. Je bent niet enthousiast over de stabiliteit van de Lumin Android App, maar vergeet te vermelden dat de Auralic in het geheel geen Android ondersteuning biedt.

  Voor wat betreft de kleine lettertjes op het display van de Auralic, je kan alles ook via een webinterface bereikbaar via de IP van de speler instellen

  Zoals je zelf aangeeft is het verreweg het eenvoudigst om beide spelers via Roon te bedienen, daar kan geen App tegenop!

  1. De Lumïn App draait super op iOS en ook op Android valt het volgens velen nog wel mee, hangt wel eens maar muziek blijft dan gewoon doorlopen. App opnieuw opstarten en je kunt weer verder.

   1. Ik moest toch echt bij het indexeren de app drie keer starten voordat alles geïndexeerd was. Ik draai op een Nexus, dus clean Android… En geen extra apps… Tevens voelt de app voor mij persoonlijk niet logisch.

 2. Ik ben benieuwd hoe zich dit verhoudt als je bv. van T+A in de D serie de MP8 (streamer) en de DAC 8 DSD samen neemt. Dan ben je toch relatief veel minder geld kwijt tegen een vergelijkbare kwaliteit? Of mag ik dit soort vergelijkingen niet maken?
  Kan er overigens al iets worden gezegd over de nieuwe NAIM streamers die eraan staan te komen?

 3. Misschien was het beter geweest om de Lumin D2 te vergelijken met de Auralic Vega G2. Prachtige DAC en streamer in één behuizing, werkend op hetzelfde Tesla platform. Verder ben ik zeer benieuwd naar de implementatie van MQA door Auralic. Het zou mij niet verbazen als daarmee kwalitatief afstand wordt genomen van de huiseigen oplossing van MQA 😉
  Ook diverse Aurender streamers zouden qua prijstelling een betere vergelijking kunnen zijn…

  1. Dan vergelijk je volgens mij een de D2 met een streamer die net niet 3x zo kostbaar is. Wel leuk om een keer te doen maar dan zou je vanuit de Lumïn gelederen er ook een zwaardere tegenstander kunnen kiezen.

 4. Benieuwd naar de geschreven review.
  Met name de vergelijking Auralic Aries G2 en jullie referentie streamer.
  De Aries G2 is overigens prima in te stellen via de Lightning web control interface (standaard IP adres 10.5.5.1.). Desgewenst geen gepriegel dus!

Geef een antwoord