Video – vier XLR interlinks vergeleken – mét muzieksamples

Na ons live stream uitbreidingsproject waarbij we twee keer 35 meter xlr-kabel moesten trekken, kregen we het idee om deze ‘home brew’ CAT6-XLR’s eens in onze referentieset te gebruiken. We hebben twee kabels van een meter in elkaar gesoldeerd en hebben maar direct de camera gepakt om het geheel voor u op video vast te leggen. Trek uw eigen conclusies! 

We hebben de CAT6 XLR’s vergeleken met:

  • Grimm TPM (opgevolgd door SQM) (rond 500 euro) – stranded koper, twisted pair
  • Audioquest Earth (Rond 1100 euro) – solid core koper – PSC. Geen verzilverd koper zoals in de video genoemd
  • Tubulus Argentus (Rond 400 euro) – solid core zilver

We hebben twee tracks gepakt: Lorde – Royals (lekker ruimtelijk en stevig laag) en Anette Askvik Liberty (detailrijk / verfijnd). We hebben bewust de gehele set opgepakt om ruimteinformatie mee op te nemen. Wellicht hebben de kabels invloed op de rest van de keten.

We hebben elke keer de interlink tussen de Pass Labs XP12 en de Metrum Pavane dac gewisseld. Tussen de Pass Labs XP12 en de Bryston blijft de Grimm TPM zijn werk doen.

De volgorde van werken is: Grimm TPM – Tubulus Argentus – Audioquest Earth – CAT6 XLR

Video – XLR kabels vergeleken

 
 

Winkels met Audioquest

Binnenwatersloot 30
2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
Borneolaan 25
1217GX Hilversum, NL
Koningsstraat 35
2011TC Haarlem, Noord Holland, NL
Korevaarstraat 2 e-f
2311 JS Leiden, NL

6 reacties

  1. Ik denk dat het een interessante vergelijking wordt als je de kabels typeert als A tm D. Laat de lezers vervolgens hun bevindingen mailen zodat er geen beïnvloede reacties mogelijk zijn en giet dit in wat leuke diagrammen. Het zal mij benieuwen wat er dan allemaal uitkomt.

    1. Grimm is voor mij het meest in balans. De Tubulus is wat minder bassig en softer in het hoog. Audioquest is wat meer up front; midden gefocust. Cat6 is iets rommeliger en ruwer.

  2. Hartstikke leuk hoor zo’n testje maar om aan kijkers/toehoorders te vragen of ze verschil horen is naar mijn idee kansloos. Kabels makes in de meest ideale situatie hooguit 10% verschil uit, en dan ben ik al optimistisch. Om dan te veronderstellen dat iemand dat verschil kan horen via een video stream is naar mijn bescheiden mening onzinnig. Voor dat het geluid van de video stream bij is thuis is aanbeland heeft het geluid al zoveel veranderingen ondergaan door de apparatuur in de openbare infrastructuur dat die kabelverschillen compleet zijn weggevallen. Ik zou liever van jullie zelf willen horen wat jullie ter plekke hebben ervaren. Misschien zou je dat er nog bij kunnen schrijven als begeleidend artikeltje

    1. Beste, we hebben van diverse kijkers begrepen dat ze wel verschillen horen. En die bevindingen komen overeen met die van ons. Dus het systeem werkt. Natuurlijk is het niet 1 op 1. Maar het is goed genoeg om karakteristieken over te brengen. En dus een idee te krijgen. Dat is het doel.

      Neemt niet weg dat we onze ideeën kunnen delen met de lezers. Maar het is, naar ons idee, krachtiger het te laten horen. Dan kunnen mensen zelf conclusies trekken.

Geef een antwoord