web analytics

Video – vier XLR interlinks vergeleken – mét muzieksamples

Na ons live stream uitbreidingsproject waarbij we twee keer 35 meter xlr-kabel moesten trekken, kregen we het idee om deze ‘home brew’ CAT6-XLR’s eens in onze referentieset te gebruiken. We hebben twee kabels van een meter in elkaar gesoldeerd en hebben maar direct de camera gepakt om het geheel voor u op video vast te leggen. Trek uw eigen conclusies! 

We hebben de CAT6 XLR’s vergeleken met:

  • Grimm TPM (opgevolgd door SQM) (rond 500 euro) – stranded koper, twisted pair
  • Audioquest Earth (Rond 1100 euro) – solid core koper – PSC. Geen verzilverd koper zoals in de video genoemd
  • Tubulus Argentus (Rond 400 euro) – solid core zilver

We hebben twee tracks gepakt: Lorde – Royals (lekker ruimtelijk en stevig laag) en Anette Askvik Liberty (detailrijk / verfijnd). We hebben bewust de gehele set opgepakt om ruimteinformatie mee op te nemen. Wellicht hebben de kabels invloed op de rest van de keten.

We hebben elke keer de interlink tussen de Pass Labs XP12 en de Metrum Pavane dac gewisseld. Tussen de Pass Labs XP12 en de Bryston blijft de Grimm TPM zijn werk doen.

De volgorde van werken is: Grimm TPM – Tubulus Argentus – Audioquest Earth – CAT6 XLR

Video – XLR kabels vergeleken

Gerelateerde berichten

moon-neo-ace

Review Moon Neo ACE all-in-one

Het is zonder enige twijfel een groeiend segment: de alleskunner. Een versterker met dac en streamer. Eventueel aangevuld met phono en bluetooth om iedereen van dienst te zijn. En dat tegen een scherpe prijs. Wij testen de Moon Neo ACE. Een serieuze alleskunner met een prijskaartje van – op moment van testen – 3400 euro. […]

dali-epicon-2-focal-sopra-1-bowers-805d3-1

Triple test: DALI, Focal, Bowers & Wilkins

Een tijdje terug kregen we een lezersverzoekje: zet de Focal Sopra No1 eens naast de Bowers & Wilkins 805D3 en de DALI Epicon 2. Goed idee! We klimmen de telefoon in en vragen wat mooie spullen aan om deze test fatsoenlijk uit te voeren. En daar staan ze dan: drie high-end monitors. Fight!

6 reacties

  1. Ik denk dat het een interessante vergelijking wordt als je de kabels typeert als A tm D. Laat de lezers vervolgens hun bevindingen mailen zodat er geen beïnvloede reacties mogelijk zijn en giet dit in wat leuke diagrammen. Het zal mij benieuwen wat er dan allemaal uitkomt.

  2. Hartstikke leuk hoor zo’n testje maar om aan kijkers/toehoorders te vragen of ze verschil horen is naar mijn idee kansloos. Kabels makes in de meest ideale situatie hooguit 10% verschil uit, en dan ben ik al optimistisch. Om dan te veronderstellen dat iemand dat verschil kan horen via een video stream is naar mijn bescheiden mening onzinnig. Voor dat het geluid van de video stream bij is thuis is aanbeland heeft het geluid al zoveel veranderingen ondergaan door de apparatuur in de openbare infrastructuur dat die kabelverschillen compleet zijn weggevallen. Ik zou liever van jullie zelf willen horen wat jullie ter plekke hebben ervaren. Misschien zou je dat er nog bij kunnen schrijven als begeleidend artikeltje

    1. Beste, we hebben van diverse kijkers begrepen dat ze wel verschillen horen. En die bevindingen komen overeen met die van ons. Dus het systeem werkt. Natuurlijk is het niet 1 op 1. Maar het is goed genoeg om karakteristieken over te brengen. En dus een idee te krijgen. Dat is het doel.

      Neemt niet weg dat we onze ideeën kunnen delen met de lezers. Maar het is, naar ons idee, krachtiger het te laten horen. Dan kunnen mensen zelf conclusies trekken.

Geef een reactie