web analytics

Video – Review Wharfedale Linton Heritage

Wharfedal Linton Heretage

Wharfedale is één van de oudste luidsprekermerken ter wereld. Tikken de meeste merken tussen de 40 en 50 jaar aan: Wharfedale stamt gewoon even uit 1932! Juist: 88 jaar oud! De Linton is één van hun eerste succesvolle modellen. En om – bij de lancering van het Heritage model – het 85 jarig bestaan van Wharfedal te vieren, is er dus een Heritage model gelanceerd van de toch wel iconische Linton-luidspreker. 

Natuurlijk is deze Heritage niet gelijk aan de eerste Linton. Van alles is gemoderniseerd. Sterker nog: we schatten in dat geen schroef gelijk is gebleven. Wat wel nog ‘retro / vintage’ ademt, is het uiterlijk. Wij hebben een Mahony en een Walnut kunnen bekijken. Beide ogen keurig. Weet overigens dat er een linker en rechter speaker is. Dit in verband met de tweeter-plaatsing en daarbij horend afstraalgedrag. Helaas hadden we niet de bijbehorende stands. Onze statieven zijn aan de hoge kant in combinatie met de zithoogte. Met wat creativiteit hebben we wel goed kunnen luisteren overigens.

De volledige review volgt nog. Maar om u een idee te geven: hier een video-review van de Wharfedale Linton Heritage.

Video Review Wharfedale Linton Heritage

Gerelateerde berichten

Review AVM Ovation A 6.2 & MP 6.2

Als een Duitse fabrikant een nieuwe toplijn introduceert, weten wij als Hollanders eigenlijk dat het wel goed zit. Tenminste: als u van de ‘Duitse Degelijkheid’ houdt. En tsja: wij bij Alpha Audio zijn doorgaans wel gecharmeerd van het strakke, Duitse design en de grondige klussen onder de kap. We bekijken de nieuwe Ovation-lijn van AVM: […]

De Wolfgang Air Music is niet mooi... daar zullen we het allemaal over eens zijn.

Review Wolfgang Air Music

Als website voor hifi en high-end zijn we ook weleens benieuwd wat er te krijgen is in het budget-segment. Druppelt de techniek van boven voldoende naar beneden, zodat daar ook interessante koopjes te krijgen zijn? We kijken vandaag naar de Wolfgang Air Music van ongeveer 200 euro.

Geef een reactie