Video review Akiko Audio Minelli power conditioner

Voordelen

 • Ziet er netjes uit

Nadelen

 • Geen meetbaar verschil
 • Geen hoorbaar verschil
 • Duur
  • Akiko Audio Minelli

   Sommige producten zijn lastig om te testen. Ofwel omdat ze complex in werking zijn, ofwel omdat ze heel erg veel kunnen, ofwel omdat het resultaat er niet is. En wat moeten we dan? Retour sturen? Soms doen we dat omdat een product niet af voelt. Soms gaat het echter niet om software of gemakkelijk te wijzigen zaken. En dat is het geval bij deze Akiko Audio Minelli. Een power conditioner van 895 euro. 

   We hebben best wat power conditioners getest bij Alpha Audio. Onlangs nog de indrukwekkende Isotek Titan. Deze bruut werkt zelfs prima samen met onze Bryston 4B SST3. In een andere multitest hebben we wat minder prijzige producten vergeleken van Kemp, Isotek en Audioquest. We testen power producten niet alleen op klank, maar ook altijd met onze Blue Horizon noise analyzer. Een handige tool die laat zien of een filter werkt én hoeveel hij kan onderdrukken. Ja: het is basic… maar het is voor ons en u een indicatie of een filter wel wat doet.

   De Akiko Audio Minelli

   Inwendig is de Minelli voorzien van drie units van geweven carbon, die elk specifiek op hun taak berekend zijn. Zowel de nul, de fase als de aarde worden apart behandeld. Het apparaat wordt bovendien gestabiliseerd met zwarte hars, om ongewenste microphonie effecten adequaat te onderdrukken. Het aluminium voorpaneel is langdurig energetisch behandeld.

   Aldus Akiko Audio. Als we verder lezen, meldt de Nederlandse fabrikant dat we verbeteringen in klank, timing, (micro)dynamiek en rust mogen verwachten. Op zich zijn dit mogelijke zaken bij een goed filter. Dus we gaan vol goede moed aan de slag.

   Meten

   We hebben de Akiko Audio Minelli ook gemeten. Eerst pakken we een Kemp SNS plug om de set-up te checken en daarna de Minelli (zie video). Helaas voor Akiko meten we geen enkel verschil. Er is volgens de Blue Horizon dus geen ruisonderdrukking. We hebben ter controle op meerdere plekken gemeten en ook een situatie gepakt waarbij de meter niet op MAX staat. Echter in alle situaties meten we geen verschil.

   Luisteren

   Dan tijd voor de luistertest. We testen in drie systemen. Zowel blind als niet blind.

   We kunnen dit vrij kort houden. Wij horen in deze systemen geen verschil tussen de set mét of zonder de Minelli. Geen verschil in focussering, klank of detaillering. Bij een test van de andere filters is er altijd wel een verschil geweest. Goed of niet goed… er was een verschil te horen. Bij de Minelli horen we geen verandering. En dan is een prijs van 895 euro toch wel pittig te noemen.

   Video Akiko Audio Minelli power conditioner

   Gerelateerde berichten

   Dynaudio Special Forty

   Review Dynaudio Special Forty luidspreker

   Dynaudio behoeft geen introductie. Gek genoeg is dit de eerste Dynaudio die we bij Alpha Audio testen. Waarom? Wie zal het zeggen… wij weten het ook niet. Het merk met een stabiele basis in menig studio heeft onlangs heel wat nieuwe modellen geïntroduceerd. Denk aan de nieuwe Contour-lijn. En de Special Forty: een speciale luidspreker […]

   AVM v30

   Video AVM 30-series

   Het Duitse AVM heeft ter ere van zijn 30-jarig bestaan een 30-series uitgebracht. In eerste instantie was het de bedoeling dat deze in een oplage van 333 stuks zou komen. Een echte ‘Limited Edition’ dus. Maar van dat plan zijn ze – gelukkig – afgestapt. Wij bekijken (op video) de AVM V30 voorversterker en de […]

   Pass Labs XP12

   Review Pass Labs XP-12 voorversterker

   Pass Labs introduceert nooit zomaar iets nieuws. Als er een nieuw model voorversterker in de schappen belandt, is er ook iets significant aangepast. Zo ook bij de Pass Labs XP-12 die de ‘good old’ XP-10 opvolgt. Wij zetten deze twee beauties eens grondig naast elkaar! 

   2 reacties

   1. Had voor deze review belangstelling voor de Minelli,omdat er zoveel goeds over zijn grote broer corelli is te vinden op internet.Dit review werkt ontnuchterend.Uitgaande van dit objectief uitgevoerde onderzoek vraag ik me af:hoe werkt dit op je in als fabrikant,hoe ga je hiermee om?Was de testsituatie dusdanig anders dat bij akiko wel als positief te bestempelen resultaten uit de bus kwamen?Anders is dit toch niet te verklaren.Maar hoe anders moet die testsituatie dan zijn geweest?Vragen,vragen,vragen……Ik zou zeggen Akiko audio aub kom met een reactie!

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Video Sbooster BOTW Gen2 voeding

   Video Sbooster BOTW Gen2 voeding