Video review Akiko Audio Minelli power conditioner

Voordelen

 • Ziet er netjes uit

Nadelen

 • Geen meetbaar verschil
 • Geen hoorbaar verschil
 • Duur
 • Prijs: € 895

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Akiko Audio Minelli

  Sommige producten zijn lastig om te testen. Ofwel omdat ze complex in werking zijn, ofwel omdat ze heel erg veel kunnen, ofwel omdat het resultaat er niet is. En wat moeten we dan? Retour sturen? Soms doen we dat omdat een product niet af voelt. Soms gaat het echter niet om software of gemakkelijk te wijzigen zaken. En dat is het geval bij deze Akiko Audio Minelli. Een power conditioner van 895 euro. 

  We hebben best wat power conditioners getest bij Alpha Audio. Onlangs nog de indrukwekkende Isotek Titan. Deze bruut werkt zelfs prima samen met onze Bryston 4B SST3. In een andere multitest hebben we wat minder prijzige producten vergeleken van Kemp, Isotek en Audioquest. We testen power producten niet alleen op klank, maar ook altijd met onze Blue Horizon noise analyzer. Een handige tool die laat zien of een filter werkt én hoeveel hij kan onderdrukken. Ja: het is basic… maar het is voor ons en u een indicatie of een filter wel wat doet.

  De Akiko Audio Minelli

  Inwendig is de Minelli voorzien van drie units van geweven carbon, die elk specifiek op hun taak berekend zijn. Zowel de nul, de fase als de aarde worden apart behandeld. Het apparaat wordt bovendien gestabiliseerd met zwarte hars, om ongewenste microphonie effecten adequaat te onderdrukken. Het aluminium voorpaneel is langdurig energetisch behandeld.

  Aldus Akiko Audio. Als we verder lezen, meldt de Nederlandse fabrikant dat we verbeteringen in klank, timing, (micro)dynamiek en rust mogen verwachten. Op zich zijn dit mogelijke zaken bij een goed filter. Dus we gaan vol goede moed aan de slag.

  Meten

  We hebben de Akiko Audio Minelli ook gemeten. Eerst pakken we een Kemp SNS plug om de set-up te checken en daarna de Minelli (zie video). Helaas voor Akiko meten we geen enkel verschil. Er is volgens de Blue Horizon dus geen ruisonderdrukking. We hebben ter controle op meerdere plekken gemeten en ook een situatie gepakt waarbij de meter niet op MAX staat. Echter in alle situaties meten we geen verschil.

  Luisteren

  Dan tijd voor de luistertest. We testen in drie systemen. Zowel blind als niet blind.

  We kunnen dit vrij kort houden. Wij horen in deze systemen geen verschil tussen de set mét of zonder de Minelli. Geen verschil in focussering, klank of detaillering. Bij een test van de andere filters is er altijd wel een verschil geweest. Goed of niet goed… er was een verschil te horen. Bij de Minelli horen we geen verandering. En dan is een prijs van 895 euro toch wel pittig te noemen.

  Video Akiko Audio Minelli power conditioner

   
   

  6 reacties

  1. Beste Jaap,
   Ik krijg binnenkort een nieuwe groepenkast. Ben me dus aan het verdiepen in “schone Stroom”.
   Ik kwam deze test van je tegen.
   In onderstaande test staat waarom je niets hebt gemeten en niets hebt kunnen horen.

   https://www.audiophil-online.de/netzfilter/power-conditioner-minelli.html

   Wanneer je dus een zo hard oordeel geeft, bedenk dan eerste even wat jezelf fout zou kunnen hebben gedaan.
   Je hebt je niet aan de spelregels gehouden, althans ik kan het uit de bovenstaande tekst niet opmaken.

   Erg jammer!!

   Met vriendelijke groet
   Theo

   1. Wil je misschien ook nog wat zeggen over de spelregels?

    Natuurlijk is deze Akiko niet meetbaar. Dan kan het ultravaag worden gehouden. Laten we dit soort bedrijfjes aub met de nodige scepsis bekijken.

    1. Hallo Marcel,
     Kritisch lezen en luisteren is altijd goed, maar dan vooral bij de grote jongens.
     Daar zit de meeste humbug. (Audioquest etc)

     De Spelregels volgens deze test:
     De Akiko Minelli moet altijd in de eerste vrije outlet van je installatie. Dus altijd vooraan als eerste de spanning krijgen;
     Pas na drie weken aangesloten zijn valt er volgens deze test iets te meten en is de Akiko Minelli klaar voor gebruik.

     Ik zie dat hier nergens terug. En of de spelregels effect hebben is weet ik niet, want ik ga geen 900 euro investeren om daar achter te komen. Maar uit deze test blijken wel degelijk grote verschillen.

     Misschien moeten we de review-sites wel niet al te serieus nemen! Hahahaha.

     Plezier
     Theo

     1. Beste Theo,

      Je hebt bij Akiko “30 dagen niet goed geld terug” garantie.
      Wat let je om het apparaat zelf uit te proberen?
      Laat ons s.v.p. weten wat er uit komt.

      Ciao, Huite

  2. waarom 1 extra ster voor het uiterlijk en bouwkwaliteit?
   ik denk dat je vorm van een product moet vermenigvuldigen met functionaliteit i.p.v. optellen

  3. Had voor deze review belangstelling voor de Minelli,omdat er zoveel goeds over zijn grote broer corelli is te vinden op internet.Dit review werkt ontnuchterend.Uitgaande van dit objectief uitgevoerde onderzoek vraag ik me af:hoe werkt dit op je in als fabrikant,hoe ga je hiermee om?Was de testsituatie dusdanig anders dat bij akiko wel als positief te bestempelen resultaten uit de bus kwamen?Anders is dit toch niet te verklaren.Maar hoe anders moet die testsituatie dan zijn geweest?Vragen,vragen,vragen……Ik zou zeggen Akiko audio aub kom met een reactie!

  Geef een antwoord