Video Paradigm PW Amp

Paradigm PW AMP

We hebben van Paradigm de PW Amp op de redactie gekregen. Een interessant apparaatje waar we al in Canada kennis mee hebben gemaakt. De PW Amp is een streamer op basis van DTS Play-Fi. Een relatief nieuw systeem waar alle fabrikanten mee aan de slag kunnen gaan. Kortom: verwacht meer van dit platform!

De Paradigm PW Amp is een versterker met ingebouwde streamer. Het vermogen aan de terminals is 2 x 100 watt in 4 Ohm. Dit komt uit een Anthem klasse D versterker. Het is ruim voldoende vermogen om een groot scala aan luidsprekers aan te sturen. Wij spelen nu even met een setje Aurelia Aniara’s en een Elac subwoofer. Dat gaat prima. Het klinkt lekker energiek en gecontroleerd.

DTS Play-Fi App

De App van DTS komt al heel volwassen over. De besturing is intuïtief. Zoeken naar muziek gaat via UPnP, zoals we wel vaker zien. Kortom: zorg voor een degelijke – vlotte – NAS die een logische bibliotheek opbouwt. Minimserver werkt fijn, maar Twonky van onze Netgear-NAS werkt ook uitstekend. Plex gaat – ondanks de belachelijke power-bak – nog steeds traag via het netwerk. Gek… We gaan daar eens induiken.

Wat opvalt, is dat we net als bij veel andere UPnP-systemen, niet kunnen spoelen in nummers. Dat moet toch te realiseren zijn. Immers: DS Audio kan het ook gewoon. Waarom dan een native-app niet? Lijkt me een groot punt van aandacht voor de fabrikanten van streaming-producten. UPnP ondersteunt het gewoon.

Leuk aan de PW Amp is dat het ARC in zich heeft: Anthem Room Correction. Daarmee is op eenvoudige wijze room-correctie te realiseren. Wij gebruiken het ook bij een Paradigm subwoofer (Sub 1000) en het werkt ronduit uitstekend. Leuke bonus dus!

Prijs en specificaties

De Paradigm PW Amp kost 799 euro en is zeer binnenkort beschikbaar in Nederland.

Vermogen 2 x 100 watt in 4 Ohm
Ingangen Netwerk, Wifi, analoog (cinch)
Type streaming UPnP
Platform DTS Play-Fi
App DTS Play-Fi
Extra ARC – Anthem Room Correction
Multiroom Ja
Prijs 799 euro

 

Video Paradigm PW Amp

Gerelateerde berichten

Naim Mu-so @ night...

Review Naim Mu-so

Menigeen zal verbaasd hebben opgekeken toen Naim in april eerder dit jaar de Mu-so presenteerde. Het huidige traditioneel vormgegeven gamma – zwarte behuizing, groene leds – werd opeens verrijkt met een brede aluminiumkleurige kast, welke aan de bovenzijde is voorzien van een futuristisch ogend touchpanel/bedieningswiel. Tel daar de in meerdere kleuren verkrijgbare gewelfde frontjes, plus […]

Cambridge Audio Minx Xi

Review Cambridge Audio Minx Xi

We hebben al eerder kennisgemaakt met de Cambrige Audio Minx-serie. De kleine luidsprekers wisten ons behoorlijk te bekoren. Groots geluid uit een compacte behuizing. En daarbij een leuk ontwerp en een schappelijke prijs. Prima dus. Nu is het de beurt aan de Xi. Nee, geen luidspreker, maar een alles-in-één oplossing voor de liefhebbers van streaming! 

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Teufel One M streaming speaker

Review Teufel One M streaming speaker