web analytics

Video – Multitest – de beste versterker voor 2500 euro

Prijs: € 2500

Conclusie

Zeven versterkers. In de prijsband van 1800 - 2800 euro. Gemiddeld zo'n 2500 euro. Wat kunt u verwachten? Nou: allereerst behoorlijke verschillen in presentatie. De één is ultiem neutraal, de ander zijdezacht en weer een ander is een feestbeest of een ster op gebied van aansluitmogelijkheden en uitbreidbaarheid.

We gaan geen winnaar kiezen, want dat is aan u om te bepalen. In het artikel vindt u al onze samples in lossless wav-formaat. Ook kunt u de video terugkijken om een idee te krijgen. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat u de match met uw speakers, akoestiek en budget vindt. Veel lees, luister én kijkplezier!

Samples en afronding

Inhoud

Wat hebben we geleerd van deze uitgebreide test van zeven geïntegreerde versterkers? Simpel: er zit een goed hoorbaar verschil in versterkers. In sommige gevallen geen slecht of goed, maar gewoon smaak. Soms is het lonend iets extra te investeren. En: alleskunners zijn soms écht alleskunners. Want wat heeft Primare een goed product neergezet met de I25. Indrukwekkend.

Een puur analoge investering kan ook lonen natuurlijk. Een Yamaha A-S1200 of NAIM Nait XS3 zet ongekend goede prestaties neer. Maar ze zijn onder aan de streep gewoon duurder, omdat er nog een bron en / of dac toegevoegd moet worden. Wel bent u flexibeler, aangezien u niet direct een compleet apparaat hoeft te vervangen als iets is verouderd. De Nait XS3 wist ons wel écht te raken met een prachtige interpretatie van de muziek: ritmisch, vloeiend en met heel veel inzicht. Ook niet gek: Focal en NAIM werken intensief samen. En dat is hoorbaar.

Onze filosofie is en blijft: investeer liever in een supergoede versterker in plaats van een prijzige luidspreker. Een versterker kan een speaker ongekend goed laten kinken. Maar een goede speaker klinkt altijd slecht op een matige versterker.

Samples

We hebben voor u de samples – lossless – uit de video gehaald en beschikbaar gesteld als wav-files. U kunt ze stuk voor stuk hier downloaden (en direct afspelen). We hebben alle files gelijk gezet qua volume (zo goed als…).

Live Stream Video

Winkels met Advance Paris

Ketelaar Hifi

Parkweg 23
8084CG 't Harde, AF

Contact

Winkels met NAD

Ketelaar Hifi

Parkweg 23
8084CG 't Harde, AF

Contact

Winkels met Naim

Bender Hifi

Steenstraat 54
6828 Arnhem, Gelderland, NL

Contact

Dé Audiowinkel

Spoorstraat 18
7491 CK Delden, Noord Holland, NL

Contact

Hifi Studio Wilbert

Korte Jansstraat 11
3512GM Utrecht, NL

Contact

Omera Hifi en Streaming

Markt 3
3131 CR Vlaardingen, AF

Contact

Rhapsody Audio

Borneolaan 25
1217GX Hilversum, AF

Contact

Tune Inn

Laat 29A
1811EB Alkmaar, AF

Contact

Winkels met Primare

Omera Hifi en Streaming

Markt 3
3131 CR Vlaardingen, AF

Contact

Winkels met Yamaha

Ketelaar Hifi

Parkweg 23
8084CG 't Harde, AF

Contact

14 reacties

 1. Ik heb verschillende Naim versterkers (Nait 5italic, Nait XS1, SuperNait 1), Naim bronnen (CD5x, CD5si, ND5XS) en speakers (Allae) thuis gehad de laatste jaren. De eerste paar weken klinkt het super maar na de gewenningsfase ontbreekt het aan sprankeling en verfijning. Ook was de klankkwaliteit niet stabiel. De ene dag top de andere dag maar matig. Kortom de hele zooi verkocht.

  1. Lag het aan de set, of aan een niet zo stabiele stroomvoorziening en / of grote stroomvreters bij jou in de buurt……….?
   Ook belangrijk (althans is mijn ervaring), een klassieke Naim set zoveel mogelijk aan laten staan, heeft best wel even tijd nodig om op te warmen en muzikaal te schitteren………
   En om het “zooi” te noemen gaat in mijn ogen wel erg ver……….

   Muzikale groet!

 2. Beste Jaap,

  Heel boeiende en informatieve test !

  Jammer dat ik niet kan horen wat jullie horen door mijn set. Bv bij de derde track ‘opéra’ hoor ik dat sjirpend geluidje waar Yung over spreekt ook wel in de achtergrond maar niet op een positieve manier zoals jullie het lijken te ervaren. Een beetje irritant geluidje, alsof er een vervorming plaatsvindt. Terwijl het internet gonst van de lovende reviews over de apparaten in mijn set.

  Alleszins weer wat bijgeleerd ! Mijn volgende set zal bestaan uit een volledig analoge amp met een zacht midden zoals de Yamaha en een stevige gecontroleerde punch in het laag zoals de Naim of de Primare. Aangesloten op een externe dac en liefst ook een externe voeding.

  Groeten Pieter

 3. Ik was hier live bij op youtube. Erg leuk mannen!
  De Yamaha is in mijn hoofd blijven zitten. Ik heb ooit de AS-1100 in bezit gehad maar weer doorverkocht omdat ik de dynamiek op laag volume vond tegenvallen. En hoe ouder ik word hoe lager het volume bij mijn luistersessies 🙂
  Qua vloei en emotie wel de beste versteker die ik heb gehad. Ik hoorde tijdens deze test weer de magie van de Yamaha die ik toen zo mooi vond.

  Wil nu misschien een tweede poging wagen en weer voor een Yamaha gaan.
  Jaap, ik hoorde jou zeggen dat je de AS-2200 hebt gekocht. Deze zit nog binnen mijn budget.
  Als ik mag vragen: Hoe speelt deze op laag volume? Ik weet dat jullie deze versterker getest hebben maar de dynamiek op laag volume is niet besproken. En daar ben ik zo benieuwd naar.
  Alvast dank!

 4. Grappig, ik was het meest benieuwd naar hoe de PrimaLuna buizenversterker zich verhoudt tov de andere amps, aangezien ik al jaar en dag ook met een geintegreerde buizenversterker op mijn Focal Sopra 1 speel.
  Ik heb een single ended versterker, de Unison S9 – en sinds kort ook de Line Magnetic 219IA – beide 24watt klasse A, en dat gaat meer dan uitstekend hier. Hij heeft niet de ijzeren grip op het laag als een klasse D versterker, maar bij niet hele drukke (gecompliceerde) muziek is dat ook geen enkel probleem. Andere audiofielen die hier geluisterd hebben, vonden dat ook.

  Ik lees dat de Evo100 2×40 watt heeft, dat zou gewoon goed moeten gaan, tenzij er echt snoeihard gedraaid wordt (maar dat is niet aan de hand). Dus toch wel vreemd dit!
  Hier is de luisterruimte trouwens wel aanzienlijk kleiner. Ook zitten mijn amps in een prijscategorie die ruim 3x hoger is, wellicht dat ‘goedkope’ andere versterkertechnieken sneller een betere resultaat halen dan met de buizentechniek in die prijsklasse?

 5. Jammer dat jullie de kinky studio EX M1 niet mee hebben genomen in de test. Deze kost ook rond de 2500 euro en ik heb het idee dat die goed had kunnen meekomen. Bedankt voor de leuke review.

 6. Ik hoor Yung over buizenversterkers zeggen dat deze een hoge dempingsfactor hebben, maar het tegendeel is waar. Ik vermoed dat het niet matchen in het laag met de gebruikte luidsprekers onder andere aan de, vermoedelijk, niet al te hoge dempingsfactor van de Prima Luna versterker ligt.

Geef een antwoord