Video Metrum Acoustics Flint d/a-converter

Metrum Acoustics Flint

Metrum is in bijzonder rap tempo de line-up aan het uitbreiden. Na de Adagio is nog de Amethyst, Jade, Onyx en de Ambre gekomen. Nu zien we de Flint: een mini-dac op basis van de inmiddels toch wel befaamde Transient-dacs van Metrum. Chips waar andere – high-end – fabrikanten ook graag gebruik van gaan maken. Reken dus binnenkort maar op wat Hollands Glorie in bekende high-end merken. Wij bekijken nu even de Flint… een zeer haalbaar stuk NOS audio-technologie. 

De nieuwe Flint is de mini-dac van het Nederlandse Metrum Acoustics. Metrum heeft natuurlijk al langer de welbekende Pavane-dac. Een monster met een voor velen ook monsterlijk prijskaartje. Om over de Adagio maar te zwijgen. Om de instap gemakkelijker te maken, zijn er nu ook al de Jade, Onyx en voor de hoofdtelefoon-fanaten de Amethyst. Wie echter gewoon een simpele plug and play oplossing zoekt voor een Sonos Connect of bijvoorbeeld HEOS of Bluesound… maak kennis met de Flint. Een mini-Metrum van 500 euro. Optisch in, coax in… single ended uit. Klaar.

Zelfde signatuur

Ook de Flint beschikt over de Metrum Transient-modules. (DAC-1 versie). En net als de Amethyst zijn dat er twee. Het grote verschil met de Amethyst is het ontbreken van de hoofdtelefoon-uitgang en de voeding. Er is in de Flint geen ruimte voor een mooie ringkern. In plaats daarvan zit er een zeer compacte voeding. Wel intern. En dat verbaasd ons enorm. De behuizing is namelijk ontzettend klein. En de twee dac-modules nemen al enorm veel ruimte in. Kijk maar naar de fotoos.

Wat kunt u verwachten van de Metrum Flint? Simpel: het is een Metrum-dac. De signatuur is gelijk aan alle ander Metrum-dacs. Pavane, Onyx… Amethyst… Allemaal hebben ze een gelijke signatuur. U kunt dus een neutrale sound verwachten met de nodige sprankeling en openheid en losheid. Echter: hoe hoger u in de line-up gaat, hoe opener en losser het geheel wordt. Tevens heeft een hoger model meer punch en body in het laag en vooral: meer rust. Maar ja: daar hangt ook een prijskaartje aan. Logisch.

We gaan nog een uitgebreider stuk schrijven over de Flint… Voor nu: geniet van de video!

Video Metrum Acoustics Flint

Gerelateerde berichten

Phonos Windows Phone 3

Review Phonos – Sonos App voor Windows Phone

Sonos is een bijzonder gebruiksvriendelijk streaming audio multi room systeem. Het is inmiddels breed geaccepteerd door consumenten. Mede door de bijzonder goede apps die smartphones omtoveren in een afstandsbediening. Sonos heeft apps voor Android en Apple. De twee meest gebruikte smartphone besturingssystemen. Windows Phone is in opmars. En er is welgeteld één app voor Sonos: […]

Review Focal Sopra

Impressie Focal Sopra 2

Focal is benieuwd of we interesse hebben in een uitgebreide demo van de Sopra 2 luidspreker. De nieuwe serie die we eerder op High End Munchen hebben gehoord. Natuurlijk, al horen we ze liever in onze eigen ruimte op eigen elektronica. Dat zal echter lastig gaan, aangezien er maar één setje in Nederland is. Op […]

Review NuForce Dia

We willen allemaal hoge kwaliteit audio op de pc, nietwaar? De pc is zo’n handig appraat: alles staat erop, is goed vindbaar en ook nog te delen onder vrienden en familie. Enige punt is: het geluid is vaak zo slecht. Daar komen nu steeds meer oplossingen voor. Nuforce heeft de Dia: een d/a-converter met luidspreker-uitgangen […]

7 reacties

 1. Interessant
  Vraag me af of de flint een upgrade zou zijn voor de poineer n50a. Lees: het dac gedeelte vd streamer.
  Zit ook te denken aan de Audiolab m dac, tentlabs maar die zou ik dan weer via USB aan Mn Mac mini kunnen hangen.
  Choices.. choices…
  Even terzijde, heb Mn MIT terminator 3 vervangen door de Grimm TPR en wát een verschil qua lucht, detail en instrument scheiding. Holografisch , kan het niet anders omschrijven.

   1. Zou je ook kunnen aangeven op welk gebied.
    Door de Grimm TPR hoor je nu de ware klank van de poineer. Wat meer body is waar ik op zoek ben.

    Setup is verder tannoy xt6
    Triangle stands
    Separo push pull. 6l6gc
    supra ply
    Mac mini
    Audirvana+
    Poineer n50a
    Grimm TPR

    Momenteel aan het vergelijken:
    Audrvana via WiFi naar streamer
    Adurvana via USB naar streamer

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Mytek Manhattan II streamer – dac – pre amp

Review Mytek Manhattan II streamer – dac – pre amp