Video Metrum Acoustics Ambre

Metrum Acoustics Ambre

We hebben nu een kleine week de Metrum Acoustics Ambre binnen. Tijd om u eens kennis te laten maken met deze prachtige Roon bridge / streamer / endpoint. Een volledige review komt nog, maar we wilden u een korte video niet onthouden! Maak kennis met de eerste streamer van Metrum Acoustics: de Ambre. 

Het zal u – de lezer – niet ontgaan zijn dat we behoorlijk blij worden van Roon. We draaien er sinds de workshop non-stop mee op kantoor. Niet alleen bedient het beter; het klinkt vaak ook beter. In ieder geval bij producten van Bluesound / NAD. En ook onze audio-pc draait inmiddels op Ubuntu met Roon-bridge (werkt waanzinnig goed!). Klinkt dat beter dan Kodi? Nou… reken maar!

We zijn dan ook ontzettend blij dat Metrum met een Roon-endpoint is gekomen. En voor een zeer schappelijke prijs: 999 euro excl btw. Kortom: 1200 euro ongeveer. Hebt u een dac van Metrum dan bestaat de mogelijkheid om daar een I2S module in te plaatsen – helaas ten koste van de USB-interface – om zo de beste verbinding te realiseren. Wij gaan dat nog testen. Nu draaien we via AES wat het beste resultaat geeft na I2S.

Video Metrum Acoustics Ambre

Gerelateerde berichten

Bowers Wilkins 803D3

Video Bowers & Wilkins 803D3

We hebben de nieuwe Bowers & Wilkins 803D3 op bezoek. Dit is één van de modellen die het meest is aangepakt ten opzichte van de tweede generatie 800. We lopen de wijzigingen langs én pakken een stukje geschiedenis mee. 

Bryston BDP-3 Digital Player

Review: Bryston BDP-3 Digital Player

We beginnen met een droevige mededeling. Onze trouwe Bryston BDP-2 referentiespeler heeft ons recentelijk verlaten. Kort na de aankondiging van de nieuwe BDP-3 heeft deze geruisloos haar spulletjes gepakt en is op weg gegaan naar een nieuwe partner. En geloof ons, dit afscheid valt ons zwaar.

Teufel Real Blue NC

Video Teufel REAL blue NC hoofdtelefoon

We hebben van het Duitse Duiveltje een nieuw model hoofdtelefoon binnen gekregen: de Teufel REAL blue NC. Een model met – jawel – noise cancelling. De REAL blue NC heeft een ingebouwde accu, touch-bediening en de twee microfoons per kant. Dit alles kost de consument zo’n 229 euro. We lopen alles even langs op video […]

7 reacties

  1. Dag Nick, ik krijg de ambre combinatie deze week in huis;helaas nog zonder i2S maar dat komt nog. En misschien leen ik een kabeltje om die op de mytek brooklyn+ aan te sluiten..Ik kan nauwelijks wachten en hou je met verdere ontwikkelingen wel op de hoogte! Ik kan wel uit eigen ervaring zeggen dat ik me minder druk zou maken over het verschil spdif/ AES/Ebu. De grootste verschillen zitten in dekwaliteit van de kabels en vooral de afstand( meer dan 2mtr.) dan is AES in het voordeel; maar bij gelijkwaardige kabels zijn de verschillen bij mij klein..

  2. Hallo Jaap. De Metrum Ambre staat inmiddels heel erg hoog op mijn verlanglijstje en kan niet wachten hem te testen en ben dan ook wel heel erg benieuwd naar jullie bevindingen.

    Ik speel zoals ik wel eerder gemeld had met een Naim 272 maar vind de Naim app echt niet mee te werken en had al een jaar met Roon gewerkt via mijn Mac Mini en dat beviel zeer goed. Alleen de geluidskwaliteit van het streamen via de 272 is zoveel beter dus je begrijpt mijn enthousiastme wel toen ik vernam dat Metrum met een mooie en hopelijk goede uitkomst kwam. Nu is wel het feit dat de Naim geen AES of I2s heeft dus zit dan vast aan RCA. Hopelijk zal dat de pret niet al te veel drukken.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Esoteric N-05 streamer – DAC

Review Esoteric N-05 streamer – DAC