Video Manger S1 actieve vloerstaander

Manger S1

Manger is een – onder liefhebbers – bekend merk dat luidsprekers in het hogere segment levert. Inmiddels ruim 45 jaar. Vernieuwd in de line-up is de Manger S1. Een actieve vloerstaander die uiteraard ook voorzien is van de bijzondere Manger Sound Transducer.

Manger maakt bijzondere spullen. Hun luidsprekers ogen niet alleen anders, ze werken ook anders. En ze klinken anders. Door een gewone ‘dynamische’ unit aan de kant te schuiven en te gaan voor een bijzonder eigen ontwerp, onderscheidt het Duitse bedrijf zich.

Zij hebben – geheel in eigen huis – de Manger Sound Transducer ontwikkeld. Een plat membraan dat van binnen naar buiten geleidelijker dikker wordt. Daardoor komen hoge tonen meer uit het centrum en lage tonen meer vanuit de randen.

Door voor één unit te gaan, is er geen faseproblematiek meer. Net als bij breedbanders. Al heeft Manger één groot voordeel: de Manger Sound Transducer kan in een breder bereik werken: vanaf zo’n 80 Hz tot 40 kHz.

Actief

De Manger S1 is een actieve versie. Met twee versterkers: een 180 watt en een 250 watt klasse AB versterker om precies te zijn. De lage unit speelt vanaf 330 Hz naar beneden. De rest komt voor de kiezen van de Manger Sound Transducer.

Prijs?

De basis afwerking van de Manger S1 kost rond de 18.000 euro. De meest luxe – hoogglans ral – gaat voor iets meer dan 23.000 euro van de hand. Er zijn ook diverse fineersoorten beschikbaar.

Video Manger S1

Gerelateerde berichten

HEOS AVR

Video installatie HEOS AVR

De HEOS AVR is geïntroduceerd op de D&M (Sound United) Dealer Conference deze zomer. We hebben eerder prototypes kunnen zien. En nu hebben we hem op de redactie. Al een tijdje eerlijk gezegd. Maar goed… we komen er nu aan toe. (Excuses Denon). We gaan eens kijken wat het apparaat kan én hoe deze zich laat […]

Tubulus Power Cable

Review Tubulus Power Cable

TUBULUS, betekenis: smalle pijp of buisje, is een al twaalf jaar op de markt actieve fabrikant met een geheel eigen kijk op high-end bekabeling. Het bedrijf fabriceert onder andere high-end interlinks, luidsprekerkabels, USB kabels, 230V verdeeldozen en apparaat snoeren. Wij testen de TUBULUS ARGENTUS Power Cable V3.

Voorkant Classe CA 2300

Review Classé CA 2300 eindversterker

We hebben zelden zo hard moeten werken om een eindversterker boven in de luisterkamer te krijgen. De Classé CA 2300 weegt bijna 45 kilo… voldoende om de Arbo op de stoep te krijgen als je dat in je eentje naar boven tilt. Daarbij komt dat je over een behoorlijk groot rek moet beschikken: het is […]

2 reacties

    1. Zo nieuw is Mager als merk niet, bestaat al bijna 50 jaar. En betaalbaar is natuurlijk persoonlijk. Het is geen merk in het budget segment, beneden de 5k is er niet veel te koop.
      Het is wel een bijzondere luidspreker, uniek in constructie, die ik nog eens hoop te kunnen beluisteren.
      Gr. Paul

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review DALI Callisto wireless system

Review DALI Callisto wireless system