web analytics

Video Manger S1 actieve vloerstaander

Manger S1

Manger is een – onder liefhebbers – bekend merk dat luidsprekers in het hogere segment levert. Inmiddels ruim 45 jaar. Vernieuwd in de line-up is de Manger S1. Een actieve vloerstaander die uiteraard ook voorzien is van de bijzondere Manger Sound Transducer.

Manger maakt bijzondere spullen. Hun luidsprekers ogen niet alleen anders, ze werken ook anders. En ze klinken anders. Door een gewone ‘dynamische’ unit aan de kant te schuiven en te gaan voor een bijzonder eigen ontwerp, onderscheidt het Duitse bedrijf zich.

Zij hebben – geheel in eigen huis – de Manger Sound Transducer ontwikkeld. Een plat membraan dat van binnen naar buiten geleidelijker dikker wordt. Daardoor komen hoge tonen meer uit het centrum en lage tonen meer vanuit de randen.

Door voor één unit te gaan, is er geen faseproblematiek meer. Net als bij breedbanders. Al heeft Manger één groot voordeel: de Manger Sound Transducer kan in een breder bereik werken: vanaf zo’n 80 Hz tot 40 kHz.

Actief

De Manger S1 is een actieve versie. Met twee versterkers: een 180 watt en een 250 watt klasse AB versterker om precies te zijn. De lage unit speelt vanaf 330 Hz naar beneden. De rest komt voor de kiezen van de Manger Sound Transducer.

Prijs?

De basis afwerking van de Manger S1 kost rond de 18.000 euro. De meest luxe – hoogglans ral – gaat voor iets meer dan 23.000 euro van de hand. Er zijn ook diverse fineersoorten beschikbaar.

Video Manger S1

Gerelateerde berichten

Cambridge Audio DacMagic 100 overzicht

Review Cambridge Audio DacMagic 100

In de preview lieten we op basis van de foto’s al doorschemeren dat met het uiterlijk en de bouw van de Cambridge Audio DacMagic 100 niet heel veel mis is. Sterker nog, dit is zeer waarschijnlijk hoe je wilt dat fabrikanten hun producten op basis van materiaalgebruik en afwerking samenstellen. Eenvoudig, verzorgd en robuust.

Townshend seismic feet

Review Townshend Seismic Isolation Bar

Accessoires testen we niet zo vaak. De reden is dat we veelal toch wel met wat twijfel naar dat soort producten kijken. Zakjes zand, kristallen, stickers… hmmm. Twijfelachtig als je het redacteur in kwestie vraagt. Om over de prijs maar te zwijgen. Ontkoppeling van speakers is echter een ander verhaal. We testen deze keer een […]

2 reacties

    1. Zo nieuw is Mager als merk niet, bestaat al bijna 50 jaar. En betaalbaar is natuurlijk persoonlijk. Het is geen merk in het budget segment, beneden de 5k is er niet veel te koop.
      Het is wel een bijzondere luidspreker, uniek in constructie, die ik nog eens hoop te kunnen beluisteren.
      Gr. Paul

Geef een reactie