Video iEAST AudioCast en SoundStream Pro

iEAST AudioCast en SoundStream Pro (3)

We hebben twee geinige audiostreamers binnen: de iEAST AudioCast en de iEAST SoundStream Pro. De AudioCast is een regelrechte concurrent voor de Google Chromecast Audio. De SoundStream Pro kan wat meer.

iEAST?

Wat voor merk hebben we nu weer op de redactie? Wij kenden iEAST nog niet. Maar dat geeft niet… we zijn nieuwsgierig. Het blijkt dat iEAST onder de groep van Edifier valt. En dat kennen we dan weer wel. We hebben pas de S2000 Pro getest en die is goed bevallen.

Van iEAST hebben we de AudioCast (45 euro) en de SoundStream Pro (135 euro) binnen. Beide zijn ontwikkeld voor het streamen van audio. Het verschil is dat de AudioCast alleen een analoge uitgang heeft en niet over ingangen beschikt. De SoundStream Pro beschikt over een optische uitgang, een analoge uitgang, een usb-ingang en een lijningang. Tevens is de Pro te bedienen met een afstandsbediening én zien we behalve de mogelijkheid met (2,4 GHz) wifi te bedienen ook een 10/100 Mbit ethernetaansluiting. Dat is wel prettig.

ESS

Wat ook leuk is om te weten, is dat de iEAST SoundStream Pro over een ESS-dacje beschikt.  Welke precies, is ons niet bekend, maar de Pro kan mede daardoor wel native tot 24 / 192 decoderen.

Video iEAST

Gerelateerde berichten

Synology DS216+

Review Synology DS216+

Synology is zonder enige twijfel één van de meest populaire merken op gebied van NAS. In iets meer dan tien jaar hebben ze de ‘personal cloud’-markt voor zich gewonnen. Een prestatie van formaat. Wij bekijken de nieuwe Synology DS216+: een NAS met ruimte voor twee schijven en een lekker rappe processor.

Review Sonos Play:5 – 2015 model

Het is al weer even geleden. In september waren  wij uitgenodigd voor een speciaal Sonos event.  Hier introduceerde Sonos Trueplay! en de nieuwe generatie Play:5. Enkele weken later ontvingen we de Sonos Play:5. De nieuwe Play:5 staat nu alweer twee weken te spelen. Maar is het ook echt een hifi ervaring?

Arcam SA10 - CDS50

Review Arcam SA10 en CDS50

Vandaag bekijken we twee toestellen uit de gloednieuwe HDA-reeks van Arcam. Arcam is inmiddels een vaste waarde geworden in het hifi-landschap. Dit Engels bedrijf heeft meer dan 40 jaar ervaring op de teller staan. Meer nog, ze brachten hun eerste versterker uit in het gezegende jaar 1976, het geboortejaar van uw trouwe dienaar. Het is […]

14 reacties

 1. Hallo Jaap,
  Wanneer komt de uitgebreidere test van de ieast soundstream pro , ik wil deze gaan aanschaffen en gaan gebruiken op mijn bestaande stereo installatie. Ik ben met name geïnteresseerd hoe de pro “samenwerkt” met een NAS, ik heb op het moment nog geen NAS, wil er wel een aanschaffen. Kan ik dan op de NAS mijn muziek ingedeeld in mappen (Jaren 60, Disco, Rock enz.) zetten, waarbij er mappen getagd en mappen ongetagd zijn en wordt dan wel alles door de soundstream pro “gezien“ als een mappen structuur en dan natuurlijk ook afgespeeld. Dit laatste lijkt een beetje raar maar ik heb een Bluesound Node 2 gehad, die wel in staat was om via de USB aansluiting mijn mappen in te lezen maar daarna niet in staat was ook maar een enkel nummer af te spelen. De reactie van Bluesound Canada was als er ergens in mijn mappen structuur een corrupte file of een verkeerde benaming aanwezig was dan stopte het indexeren en wrd er dus niets afgespeeld. Met 80.000 nummers op mij externe HDD is daar voor mij geen beginnen aan en dus is de Node 2 ook retour gegaan.
  Als ik dus de pro in combinatie met een NAS zou gaan gebruiken welke van de twee gaat dan indexeren, wordt er wel geïndexeerd of krijg je zoals met Windows mediaplayer een mappenstructuur te zien en wordt dan alles met simpelweg af te spelen is.
  Alvast bedankt

  1. Hallo Jaap,
   Bedankt voor het snelle antwoord, alleen het was voor mij een te kort antwoord. Ik ben namelijk bezig met een lange zoektocht om mijn muziek op een HDD, welke geordend is in een mappenstructuur af te spelen op mijn stereo installatie en te bedienen met een android smartphone. Als voorbeeld op mijn 7 inch Acer android tablet, heb ik op een 128 GB SD Card diverse muziek mappen staan, de gratis geïnstalleerde Rocket Player is in staat om deze (getagde en ongetagde) muziek mappen zonder enkel probleem af te spelen en dan heb ik het over een tablet van 75. Euro. Terwijl de veel duurdere mediaspelers zoals Node 2 en Heos niet in staat zijn om alles probleemloos af te spelen. In diverse testen wordt wel geschreven over mediaspelers dat afspelen via USB mogelijk is, maar dat wordt nooit degelijk getest. Dus ik heb mijn hoop gevestigd dat dit door Alpha Audio wel degelijk getest gaat worden en ook de samenwerking met een NAS die ik in de toekomst wil gaan aanschaffen.
   Alweer bedankt.

   1. Dag Serve,

    De review komt eraan. De auteur zal zeker zijn best doen de test zo grondig mogelijk uit te voeren.
    Bluesound kan trouwens prima op map werken… Doe ik dagelijks, omdat ik bepaalde albums in wav heb staan.

    Groet!

    Jaap

  1. Het type dac zegt wat over de kwaliteit van het analoge signaal maar niet over de kwaliteit van het digitale signaal via de SPdif uitgang.
   Maar wat nu als je een goede dac hebt en een budget streamer zoekt met een low jitter SPdif output? Dit wordt helaas bijna nooit getest.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Teufel One M streaming speaker

Review Teufel One M streaming speaker