web analytics

Video Grimm Audio SQM interlink

Grimm SQM

Kabeltjes… volgens ons begint het besef te komen dat ze wel degelijk invloed hebben op het uiteindelijke resultaat in een systeem. Gelukkig maar. Want wij zijn er van overtuigd dat het een aandachtspunt is. Maar gek genoeg is de taak van een interlink juist niets te doen. Ze mogen niets toevoegen en niets weglaten… hoe goed is de Grimm SQM in deze onzichtbare taak?

Grimm Audio kent u wellicht wel. We hebben er inmiddels aardig wat van getest. Onder meer de LS1a en LS1be actieve luidsprekers. Beide zeer begerenswaardige systemen. Ook gebruiken we al een tijd de Grimm TPM interlinks voor onze tests. Erg fijne interlinks die in feite zich niet laten horen. Wat perfect is voor ons gebruik.

Nu is er de ‘opvolger’: de SQM. Tevens een interlink in het hogere segment. Een paartje kost u zo’n 450 euro met XLR pluggen en 500 euro met WBT rca pluggen. Dat is natuurlijk best een bedrag. En als u dan naar de afwerking kijkt hebt u wellicht het gevoel waar al dat geld in zit. Nou, simpel: onderzoek en de mooie materialen. En dat uit zich in een waanzinnig neutrale kabel. Een kabel die niets doet. Behalve natuurlijk een signaal van A naar B vervoeren zonder verlies.

Een volledige review mag u nog van ons verwachten. Hieronder alvast een video met een bespreking en eerste indruk.

Video Grimm Audio SQM interlink

7 reacties

 1. Zo bijzonder dat de “volgende generatie” altijd beduidend duurder is dan de eerste generatie. Maar ja in audioland geldt de basisregel dat als het niet duurder is het ook niet beter kan zijn. Voor 2 van deze kabeltjes koop je een klasse eindversterker en dat lijkt me in bijna alle gevallen een veel betere investering. Geen snake oil, maar een echte verandering in je keten.

   1. OK. Die laatste regel had ik misschien weg moeten laten.
    Wat is “een dergelijk systeem”? Grimm actieve speakers?
    Ja, diverse kabels gekocht (nooit zo duur, maar allemaal met een zelfde soort claim). Nooit enig verschil gehoord. Steviger qua stekker en afscherming soms, maar vaak omdat ze handgemaakt zijn slechter qua intern contact dan een machinaal vervaardigde kabel. Zelfs vaak erg slordig gesoldeerd en slechte interne afwerking qua afscherming.
    Bijna elk merk claimt inmiddels wel super kabels te kunnen maken. De een nog duurder dan de ander. Maar het geleidende gedeelte dat maken ze echt niet zelf. Kabel trekken uit koper, litze samenslaan en isolatie aanbrengen is een heel ander vak. Dus al die merken laten allemaal speciaal zelf ontworpen, geteste en gemeten koperkernen maken? En dan ook nog steeds verschillend voor al de verschillende series? Naar mijn bescheiden mening echt niet.

  1. @ikke dus
   Jaap zegt het netter, maar met jouw reactie kan je niets. Tuurlijk zijn er vraagtekens te zetten bij de prijs/kwaliteit die sommige merken momenteel in de markt gooien. Maar met kabels, stroom en data kun je een set op enig niveau maken of breken hoor.

Geef een reactie