web analytics

Video Edifier S880DB desktop luidspreker

Edifier S880BD

We zitten allemaal lang achter de pc. Soms met de laptop op schoot, soms aan een bureau. Niet alleen om te tikken, maar veelal ook om media te consumeren; video, muziek… etc. Waarom dan niet een paar fatsoenlijke speakers eraan hangen? Wij bekijken de Edifier S880DB desktop-set. Met een ingebouwde dac (inclusief USB) en bluetooth.

De Edifier S880DB is een interessant desktop-setje van 279 euro voor de liefhebber die beter geluid wil bij de pc. De set is compleet actief met in beide speakers een Texas class-d versterker die 12 watt naar de tweeter stuurt en 32 watt naar de woofer. Dat is dus 44 échte watts per speaker.

De tweeter is een titanium dome van 0,75-inch. De woofer is een aluminium model van net geen 4-inch. Bij elkaar levert dat een bereik op van 55 Hz – 20 kHz. Genoeg voor prima muziekreproductie bij de pc of laptop. Of tv… Er zijn talloze scenario’s te bedenken waar deze set tot zijn recht kan komen.

Inputs

Hier wordt het interessant. De S880DB heeft namelijk aardig wat ingangen: USB (high-res), coax, optisch, twee keer cinch analoog én bluetooth 4.0 met AptX. Wij hebben de set gebruikt met Roon Rock zonder problemen. Plug en spelen maar.

Volume is dan natuurlijk te regelen via Roon, maar het kan ook met de bijgeleverde afstandsbediening. Die regelt niet alleen volume, maar ook input (gek genoeg is pc niet USB…), equalizer en het kan tracks skippen als de software het toelaat en de speaker via usb is gekoppeld.

Video Edifier S880DB

Gerelateerde berichten

Sbooster Gen2 voeding

Video Sbooster BOTW Gen2 voeding

Voeding… de basis van elk component. Helaas is het zo dat met name bij externe voedingen er extreem op wordt bezuinigd. We zien maar al te vaak een goedkope ‘muuradapter’ bij een prijzige streamer of dac. Zonde natuurlijk, want een beetje fatsoenlijke voeding maakt de weergave veel prettiger. Aan de andere kant geeft het ruimte […]

Bowers & Wilkins MM1

Bij alpha-audio kennen we Bowers & Wilkins vooral van de ‘gewone’ luidsprekers als de 700- en 800-serie. En natuurlijk van de bijzonder vormgegeven Zeppelin waarin een iPod past. Nu komen de Britten met een high-end luidsprekerset voor de desktopcomputer. Verloochenen ze hiermee hun afkomst, of is het juist een hele slimme zet?

3 reacties

Geef een reactie