Video Edifier S880DB desktop luidspreker

Edifier S880BD

We zitten allemaal lang achter de pc. Soms met de laptop op schoot, soms aan een bureau. Niet alleen om te tikken, maar veelal ook om media te consumeren; video, muziek… etc. Waarom dan niet een paar fatsoenlijke speakers eraan hangen? Wij bekijken de Edifier S880DB desktop-set. Met een ingebouwde dac (inclusief USB) en bluetooth.

De Edifier S880DB is een interessant desktop-setje van 279 euro voor de liefhebber die beter geluid wil bij de pc. De set is compleet actief met in beide speakers een Texas class-d versterker die 12 watt naar de tweeter stuurt en 32 watt naar de woofer. Dat is dus 44 échte watts per speaker.

De tweeter is een titanium dome van 0,75-inch. De woofer is een aluminium model van net geen 4-inch. Bij elkaar levert dat een bereik op van 55 Hz – 20 kHz. Genoeg voor prima muziekreproductie bij de pc of laptop. Of tv… Er zijn talloze scenario’s te bedenken waar deze set tot zijn recht kan komen.

Inputs

Hier wordt het interessant. De S880DB heeft namelijk aardig wat ingangen: USB (high-res), coax, optisch, twee keer cinch analoog én bluetooth 4.0 met AptX. Wij hebben de set gebruikt met Roon Rock zonder problemen. Plug en spelen maar.

Volume is dan natuurlijk te regelen via Roon, maar het kan ook met de bijgeleverde afstandsbediening. Die regelt niet alleen volume, maar ook input (gek genoeg is pc niet USB…), equalizer en het kan tracks skippen als de software het toelaat en de speaker via usb is gekoppeld.

Video Edifier S880DB

Gerelateerde berichten

Cambridge Audio 650R

Zeven kanalen en een subwoofer-uitgang. Zeven keer 100 watt, klasse A/B welteverstaan, of twee keer ruim 120 watt. En ook nog een bi-amp mogelijkheid in 5.1. En als kers op de taart een compleet nieuwe Cirrus Logic (Crystal) chipset waardoor de 650R alle high-definition geluidssporen kan decoderen. Het is een waar power-house. Hebben we nu […]

Benchmark AHB2

Review Benchmark AHB2

Het Amerikaanse Benchmark kennen we voornamelijk van d/a-converters. Goede dacs. Een paar jaar terug heeft het bedrijf op CES een versterker aangekondigd. Volgens hen was het concept revolutionair. Ja, dat horen we wel vaker. Maar deze keer moeten we toegeven: de AHB2 is een bijzonder ding. Op meerdere fronten. 

Musical Fidelity M1 CLiC

Review Musical Fidelity M1 CLiC

Zoals reeds besproken en getoond in de preview zet Musical Fidelity met de M1 CLiC de eerste stappen op het streamingvlak. Met het uiterlijk is niets mis en functioneel wordt er vooraf veel beloofd. Maar hoe laat dit netwerkknooppunt zich bedienen? En belangrijker nog; hoe klinkt ie?

3 reacties

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review DALI Callisto wireless system

Review DALI Callisto wireless system