Video Definitive Technology Demand D11

Hoewel Definitive Technology nog niet écht goed verkrijgbaar is in Nederland, besteden we graag wat aandacht aan de Demand D11; een vrij compacte, maar krachtige monitor-speaker. Prijs? Zo’n 900 – 1000 euro per paar. 

De Definitive Technology Demand D11 heeft ons blij verrast tijdens de Dealer Conference dagen van Sound United. De kleine monitor speelde daar op een set met Denon en eerlijk: het speelde beter dan de Marantz Pearl op Polk. Maar daar gaat het nu even niet over.

Passive…

Definitive Technology heeft een aparte aanpak als het gaat om speaker-configuratie. Het is een gesloten systeem met een passieve radiator aan de bovenzijde. Dat zien we niet veel. En zeker niet in deze klasse. Nu heeft het voor- en nadelen (zoals altijd). Een voordeel is dat je iets meer laag kan genereren met zo’n passieve radiator. Een nadeel is de aanstuurbaarheid en timing. Er is een krachtige versterker nodig met veel controle om het goed aan te sturen. Maar goed: met de midrange Denon ging het al prima, dus veel problemen verwachten we niet in onze testperiode.

Tevens zien we een aparte driver voor het midden en laag. Dit Balanced Double Surround system gaan we nog uitpluizen. Net als de Lineair Response Waveguide. We gaan er vanuit dat deze vooral voor het middengebied bedoeld is, aangezien het laag geen richting heeft.

De review volgt nog. Voor nu: veel plezier met de video!

Video Definitive Technology Demand D11

Gerelateerde berichten

Naim dac-v1

Review Naim DAC V1 en NAP 100

Klein maar fijn… een bekend gezegde. En vaak gaat het ook op. Ook in dit geval, want de Naim DAC V1 en NAP 100 zijn alles behalve groot… maar ow, wat zijn ze fijn! 

Multitest luidsprekerkabels tot 400 euro

Hoewel draadloos enorm in opkomst is, zullen vele lezers toch gewoon gebruik maken van een kabeltje tussen de eindversterker en luidspreker. En net zoals bij luidsprekers komen kabels in vele vormen, maten en prijzen. Wij testen nu zeven luidsprekerkabels in de prijsklasse 160 euro tot 400 euro per twee meter paar. 

GefenTV USB DAC bovenkant

Review GefenTV USB DAC

Gefen is niet direct het eerste merk waar we aan denken als we een usb-dac moeten aanraden. Bart van Vreedendaal is eigenaar van Klankbart: de importeur van Gefen. Een merk dat zich meer richt op de professionele markt en home-automatisering / domotica. Maar sinds kort hebben ze de GefenTV High Resolution USB DAC. Het onderwerp […]

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Video review Akiko Audio Minelli power conditioner

Video review Akiko Audio Minelli power conditioner