web analytics

Video Bowers & Wilkins 803D3

Bowers Wilkins 803D3

We hebben de nieuwe Bowers & Wilkins 803D3 op bezoek. Dit is één van de modellen die het meest is aangepakt ten opzichte van de tweede generatie 800. We lopen de wijzigingen langs én pakken een stukje geschiedenis mee. 

Wie aan luidsprekers denkt, denkt aan Bowers & Wilkins. De Britse luidsprekerfabrikant is al sinds 1966 bezig met het fabriceren van hoogwaardige luidsprekers. En ze hebben in die 51 jaar al heel wat innovaties op hun naam gezet. Denk aan de tweeter-on-top. En wat te denken van de ‘Matrix’ constructie om resonanties tegen te gaan? Of de ‘Nautilus’-tubes die tevens ongewenste resonanties dempt. Nieuwere innovaties zijn de continuum-unit voor de middentonen en de ‘Aerofoil’ woofers die een stuk stijver moeten zijn dan de vorige generatie.

Bowers & Wilkins 803D3

De nieuwe 803D3 is drastisch aangepakt ten opzichte van de vorige. De nieuwe versie heeft ook een aparte kop voor de middentoner, in tegenstelling tot de vorige. Tevens heeft deze nieuweling een omgekeerde kast om hem beter te laten passen in serie. Dat was een beetje gek bij de D2-versie. Daar was de 803 eigenlijk te groot en lomp in vergelijking met de 804 en 802. Het voegde niet. Nu gelukkig wel.

Voordat we al te diep in gaan op de techniek – dat komt uitgebreid aan bod in de review die snel volgt – kunnen we zeggen dat de 803D3 de eerste is in deze serie die gebruik maakt van de nieuwe Matrix die dikker is, maar wel weer minder ‘schotten’ heeft dan de vorige serie. De dikkere schotten zorgen voor minder resonantie. Ook heeft de 803D3 al een stalen voorframe om de grote, krachtige woofers aan te bracen. Ook dat is weer om resonantie te drukken.

Tel hier de nieuwe middentoner en aluminium koppen voor de middentoner en diamond-tweeter bij op en er staat toch wel een geheel nieuwe speaker. Een speaker die schoner en prettiger speelt dan zijn voorganger.

Video Bowers & Wilkins 803D3

Gerelateerde berichten

Van Medevoort SC-QS interlinks

Van Medevoort gelooft in zilver. Dat wordt overduidelijk als u de producten uit Maarssen open schroeft. In alle componenten van Van Medevoort vindt u het hoogwaardige silver wire. Ook deze interlinks van Van Medevoort zijn opgebouwd uit dit zilver. Bij de externe verbindingen – lees: internlinks, voedingskabels en luidsprekerkabel – is echter gekozen voor een […]

4 reacties

  1. Kan me nog goed herinneren dat ik een B&W hoorde. Maar weet het type nummer niet meer. Maar iemand, waarschijnlijk Jaap (de high-end kenner bij uitstek, De woofer was geplaatst in een ovale voorzijde en midden en hoog was een (ook ovaalvormig) elektrostaat. Daar was ik diep van onder indruk. Ook hier geldt de rest van de apparatuur moet ook top zijn. En aanschaffen voor een ruimte kleiner dan 35M2 is te vergelijken met boodschappen doen met een vrachtwagen. Je hebt ruimte nodig om de kwaliteit van deze super luidsprekers te horen.

Geef een reactie