Video AirPulse A200 actieve monitor speaker

Airpulse A200

Actief is handig. En veelal gunstig. Handig omdat je zeker weet dat de componenten op elkaar zijn afgestemd. En gunstig omdat het vaak goedkoper is dan losse componenten. Mede om deze redenen zien we meer en meer actieve systemen op de markt verschijnen. Deze keer hebben we iets van het nieuwe AirPulse… De A200. 

Wie wil er nu niet een schattig, krachtig monitor-speakertje. Wij zijn er dol op. Tweeweg… compact… eerlijk. En deze A200 is ook nog eens actief, wat weer scheelt in extra versterkers en kabels. En dan de prijs… De Airpulse A200 kost slechts 900 euro per paar. En daar krijg je dus een speaker met versterkers voor. De tweeters krijgen 10 watt. De woofers (midden en laag) krijgen 55 watt. Wat voor watts is ons nog niet duidelijk. Maar goed… heel belangrijk is dat niet, want de versterkers zijn afgestemd op de unit.

Aan inputs geen gebrek: XLR, cinch, coaxiaal, optisch en bluetooth. Dat moet genoeg zijn als je het ons vraagt. Wellicht wat usb handig geweest anno nu, maar dat is dan ook het enige wat we kunnen bedenken.

Meer weten? Check de video in dit bericht!

Video AirPulse A200 monitor speaker

 
 

15 reacties

 1. Hallo Jaap,

  ben niet zo op de hoogte wat betreft aktieve luidsprekers.Wat ik graag zou willen weten: is kabelloos qua signaaloverdracht net zo goed of zelfs beter dan met kabel? Zo ja,moeten kabelfabrikanten zich zorgen gaan maken?

  1. Beste John, ik ben Jaap niet, maar kan daar best op reageren. Actieve luidsprekers is al jaren een voor de fabrikanten van consumentenelektronica een oninteressante optie. Immers, ze verkopen liever een fraaie eindtrap naast een paar fraaie floorspeakers met exotische koper/zilver etc. legering speakerkabels. Een mooi verdien model, bij voorkeur bi-wiring (x2)…, maar ga eens naar een ‘muziekwinkel’ voor professionele audio. Daar gaat het puur over het kunnen opnemen, mixen en masteren van al die muziek waar we dagelijks naar luisteren… MQA komt daar vandaan (Tidal), net als de hi-res audio-files van Qobuz Sublime+! En die klinken buitengemeen goed! Nu hoef je je natuurlijk niet te verdiepen in de hele opname techniek, maar louter het eindproduct via fysieke media (CD, SACD, LP, etc.) of het modernere streaming (NAS, Tidal, Qobuz, etc.). Ik noem Spotify en co. niet omdat ik dat MP3 c.q.. OggVorbiz niveau verre van high-end vind. Nu bepaalt iedere liefhebber natuurlijk waar die zelf het liefste naar luistert, terecht! Vaak een kwestie van smaak, voorkeur, intuïtie, en een scala van persoonlijke factoren en onbekend maakt onbemind…. Desalniettemin is er kennelijk een kunstmatige scheiding aangebracht voor “consumentenelektronica en studio-elektronica”, logisch? Ik vind van niet! Waarom willen we muziek horen zoals de studio het primair heeft vastgelegd (o.a. MQA, en high-res) en geen gedevalueerd aftreksel daarvan? Kortom ‘food for thought’….;) En dan actieve (monitor) luidsprekers, er zijn er velen, maar je kent ze waarschijnlijk niet. Merken als Dynaudio, Neumann, Adam om er enkele te noemen vind je als actieve monitoren in talloze studio’s terug. Het aardige is dat je naar actieve speaker doorgaans kunt volstaan met een fraaie gebalanceerde XLR studiokabel, geen exotische componenten, maar betaalbare (microfoon)kabels… En in de actieve speaker is louter sprake van echte bi- of tri amping (geen filtering), bi-wiring is inferieur. En de prijzen, die zijn doorgaans zeer aantrekkelijk, een set high-end speakers kun je vinden tussen de 2 a 3 mille per paar! en daar zit dan de voeding met amps bij in… iets minder duur klinkt ook al geweldig (Yamaha) en duurder, ach altijd wel te vinden..

 2. Leuke test Jaap, eindelijk en concept dat richting studiomonitoren gaat. De prijs van deze speakers komt ook aardig overeen met de modale studiomonitor. Zelf gebruik ik de Dynaudio BM15A (Re+Li) met 200WATT Mosfet voor de 10 inch bas/mid en 100Watt Mosfet voor de Esotar tweeter, bloedstollend mooi met een spl van max 124dB… Lijkt me leuk als je dit soort speakers near-midfield. Een test van de Dynaudio Lyd 48 lijkt me zeer interessant. Zoals eerder gememoreerd krijg je veel meer speaker voor je geld dan de gemiddelde consumenten speakers…, tja, ik zou het wel weten als je niet op een trendy fineertje zit te wachten of geavanceerde speakerdoekjes 😉

   1. Zeker Yung Lie, mooie test en m.i. terecht, Ook je verwijzing naar de concurrerende pro-serie bv BM5 (classic) of LYD 8.
    Tja, of we blij moeten zijn met de Chinese take-over, ik weet het nog niet…. De toppers blijven helaas wel buiten beeld.., en daar kunnen we deze vergelijking natuurlijk ook mee maken.
    De DAC/Preamps worden mooier en mooier…, kijk naar de Auralic Vega Streamer G2 bv, geen niche MQA, maar een stukje techniek, poeh! Wel net zo duur als de Aurender A10, maar die is dan ook exceptioneel goed. Ben zeer benieuwd naar de G2 testen!! 😉

 3. Ik was verrast door de degelijke bouw en de mooie woofer dacht even dat de woofer een Tangband was maar het is een Phil Jones special.
  Na wat rondGooglen denk ik dat dit een hele mooi klinkende box is met prima functionaliteit. Streamer eraan koppelen en Tidalen maar.

   1. En vrijwel alle moderne (studio)monitoren zit DSP verwerkt, slechts een enkeling werkt met een gesloten systeem, de Neumann KH310a (met DSP) is daar een fraai voorbeeld van. Ook de Dynaudio LYD 48 (open) is DSP gestuurd, niets mis mee… 😉
    Sterker nog, een briljant frequentieverloop! De sound trouwens idem…

Geef een antwoord