web analytics

User Review – Edifier S2000 actieve monitor speakers

Voordelen

 • Breed inzetbaar
 • Klinkt erg goed
 • Scherp geprijsd

Nadelen

 • Afgelopen december heeft Alpha Audio een week lang prijzen weggegeven aan zijn trouwe lezers. Heerlijk! Fernand is één van de gelukkigen met een setje Edifier S2000 monitor speakers. Hieronder leest u zijn mening over deze speakers. 

  Na wat geduld te moeten hebben, zijn uiteindelijk de mooie speakerstands voor de Edifiers aangekomen. Deze staan zeer netjes onder de twee monitors. Al wijkt de hout-afwerking wel wat af.

  In de hobby-kamer

  De twee actieve monitors hebben hun plaats gekregen in de werk/hobby kamer naast wat vintage tuig; oud en nieuw met elkaar verbroederd, Sony bandopnemer en Technics platenspeler die ik in zeldzame gevallen nodig heb voor het digitaliseren. Beiden hangen aan een Nad PP4 en vervolgens naar de Edifier S2000 speaker. In het rode kastje ook nog een Philips cd-speler digitaal aangesloten op de Edifier, aan ingebouwde dac dus.

  Vinyl, tape en cd klaar om te spelen, en hoe, die speakers spelen in een kamer van 4 op 3.5 meter bij wijze van spreken de pannen van het dak en zorgden voor een openvallende mond van toevallig aanwezige dochter:

  Nee, ge moet er niet aan denken … die blijven hier, punt.

  Blondie, Marvin Gay, Temptation, Isaac Hayes op tape en de Edifier S2000 op stand ‘Dynamic’ doen mij terugdenken aan mijn talloze discotheek bezoeken in de 70’s toen grote basluidsprekers en super tweeters het voor het zeggen hadden. Leuk, maar niet voor lang. Het moet gezegd menig hard rock of metal fan zal deze speakers op dynamic zeker weten te smaken want de speakers kunnen effectief hard. Genoeg fun. Terug op ‘monitor’ laag en hoog op neutraal. Op deze instelling klinken de Edifier’s het beste; voldoende laag en genoeg detail zelfs op een luisterafstand van bijna drie meter en spelende met muziek afkomstig van ouwe meuk evenwel in perfecte staat zijnde.

  PC?

  In feite zijn de speakers bedoeld voor gebruik met computer. En dat is ook precies hier de bedoeling. Bijvoorbeeld tijdens het werken aan Excel toestanden en dergelijke. Lekker muziek beluisteren vanaf Tidal of eender wat via bluetooth. Het werkt perfect. Zelfs als de speakers achter mij staan doen ze het goed. En met de afstandsbediening bij de hand is bediening extra gemakkelijk.

  Neem dan nog de mogelijkheid om hen te voeden met andere bronnen, hier vintage, heb ik tijdens mijn rip activiteiten muziek in goede kwaliteit en hou ik alle geheugen van mijn laptop vrij.

  Gerelateerde berichten

  Review S.M.S.L SA-36a pro

  Onze zoektocht naar goedkope Chinese audio brengt ons naar??..Nederland. In plaats van een Chinese groothandel site, komen we terecht op Markplaats. Daar vinden we de verkoper Tripath audio. Die verkoopt Chinese versterkertjes voor 65 euro. Tijd om zo’n S.M.S.L tripath aan de tand te voelen!

  Lentus Audio Solo

  Lentus Audio is een nieuweling in luidsprekerland. En met een gezamelijke technische ervaring van 50 jaar heeft heeft het oprichtersduo, Theo Kraai en Koert Linde, aardig wat kennis in huis. En dat leidt tot erg interessante producten. Eén daarvan is de Lentus Audio Solo waarbij slechts één unit verantwoordelijk is voor de gehele frequentieband van […]

  Geef een reactie