User Review – Edifier S2000 actieve monitor speakers

Voordelen

 • Breed inzetbaar
 • Klinkt erg goed
 • Scherp geprijsd

Nadelen

  • Afgelopen december heeft Alpha Audio een week lang prijzen weggegeven aan zijn trouwe lezers. Heerlijk! Fernand is één van de gelukkigen met een setje Edifier S2000 monitor speakers. Hieronder leest u zijn mening over deze speakers. 

   Na wat geduld te moeten hebben, zijn uiteindelijk de mooie speakerstands voor de Edifiers aangekomen. Deze staan zeer netjes onder de twee monitors. Al wijkt de hout-afwerking wel wat af.

   In de hobby-kamer

   De twee actieve monitors hebben hun plaats gekregen in de werk/hobby kamer naast wat vintage tuig; oud en nieuw met elkaar verbroederd, Sony bandopnemer en Technics platenspeler die ik in zeldzame gevallen nodig heb voor het digitaliseren. Beiden hangen aan een Nad PP4 en vervolgens naar de Edifier S2000 speaker. In het rode kastje ook nog een Philips cd-speler digitaal aangesloten op de Edifier, aan ingebouwde dac dus.

   Vinyl, tape en cd klaar om te spelen, en hoe, die speakers spelen in een kamer van 4 op 3.5 meter bij wijze van spreken de pannen van het dak en zorgden voor een openvallende mond van toevallig aanwezige dochter:

   Nee, ge moet er niet aan denken … die blijven hier, punt.

   Blondie, Marvin Gay, Temptation, Isaac Hayes op tape en de Edifier S2000 op stand ‘Dynamic’ doen mij terugdenken aan mijn talloze discotheek bezoeken in de 70’s toen grote basluidsprekers en super tweeters het voor het zeggen hadden. Leuk, maar niet voor lang. Het moet gezegd menig hard rock of metal fan zal deze speakers op dynamic zeker weten te smaken want de speakers kunnen effectief hard. Genoeg fun. Terug op ‘monitor’ laag en hoog op neutraal. Op deze instelling klinken de Edifier’s het beste; voldoende laag en genoeg detail zelfs op een luisterafstand van bijna drie meter en spelende met muziek afkomstig van ouwe meuk evenwel in perfecte staat zijnde.

   PC?

   In feite zijn de speakers bedoeld voor gebruik met computer. En dat is ook precies hier de bedoeling. Bijvoorbeeld tijdens het werken aan Excel toestanden en dergelijke. Lekker muziek beluisteren vanaf Tidal of eender wat via bluetooth. Het werkt perfect. Zelfs als de speakers achter mij staan doen ze het goed. En met de afstandsbediening bij de hand is bediening extra gemakkelijk.

   Neem dan nog de mogelijkheid om hen te voeden met andere bronnen, hier vintage, heb ik tijdens mijn rip activiteiten muziek in goede kwaliteit en hou ik alle geheugen van mijn laptop vrij.

   Gerelateerde berichten

   Review JBL Studio 580

   Wie aan hoornluidsprekers denkt, denkt eigenlijk direct aan Klipsch. Maar dat is niet geheel terecht. JBL heeft ook heel wat hoornmodellen in het productgamma. Bijvoorbeeld een hele lijn studiomonitoren. En nu ook in de nieuwe Studio-serie. Wij testen de 580BK: een vrij grote vloerstaander met twee woofers en een compression horn driver van 2,5 cm. 

   Review Monitor Audio Gold GX50

   Propvol met moderne technologie en gewapend met heel goede looks. Dat is de eerste indruk die we hebben als deze Monitor Audio Gold GX50’s in de luisterruimte komen te staan. En dat geeft een goed gevoel. Het lijkt erop dat ons een zeer muzikale traktatie staat te wachten. Klopt dat? 

   Bowers Wilkins 702 S2 (

   Review Bowers & Wilkins 702 S2

   Eind vorig jaar heeft Bowers & Wilkins de nieuwe 700-serie geïntroduceerd. Een compleet nieuwe lijn als opvolger van de CM-serie. Nu zijn de typenummers die we nu voorgeschoteld krijgen niet nieuw, want de 700-serie heeft eerder bestaan. Namelijk begin jaren 2000. Als opvolger heeft Bowers met de CM1 de CM-serie rond 2006 geïntroduceerd. Dit om […]

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review DALI Callisto wireless system

   Review DALI Callisto wireless system