User Review – Edifier H880 hoofdtelefoon

Voordelen

 • Mooie klankbalans
 • Mooi afgewerkt
 • Zit lekker

Nadelen

 • Kan wellicht wat te groot zijn
  • Eind december – vlak voor de Kerst – heeft Alpha Audio vijf dagen lang prachtige prijzen verloot. “Remaster1” heeft de Edifier H880 gewonnen. Hieronder zet hij zijn bevindingen uiteen voor u!

   Een tijdje terug – vlak voor de feestdagen kreeg ik van Alpha-Audio het fijne nieuws dat ik een Hoofdtelefoon van EDIFIER had gewonnen. Natuurlijk was ik zeer verheugd en wanneer deze een tweetal weken bij mij was ik nog meer in de hemel.

   Als ik de verpakking open, zie ik naast de Edifier H880 ook nog een een prachtig velours zakje met daarin de nodige kabels. Eén voor aansluiting op een mengpaneel en een tweede voor een smartphone. Denk aan een Apple iPhone. Het enige wat we niet aantreffen is een verloopplug naar 6,3mm. .

   De Edifier H880

   Dan wat de hoofdtelefoon zelf betreft. Deze was van onberispelijke afwerking. Echt een prachtstuk. Volledig in het mat zwart. En daar waar men de hoofdband kan bijstellen naar het hoofd toe in een mooie blinkend zilverachtig metaal. Het ziet er strak uit. Wel kan men zeggen dat personen met zweethandjes wel hun afdrukken gaan zien op het matte en zilver gedeelte maar daardoor speelt de H880 zeker niet minder goed. Ook kan hij wat groot uitvallen. Dus mensen met een wat kleiner hoofd kunnen in de problemen komen. Bij mij persoonlijk staat hij op zijn kleinst en dat is juist gepast.

   Luisteren

   Nu het luisterwerk. Daar ik veel radio werk maak in mijn studio thuis of bij onze radio, hebben wij door het soort van professionele microfoons dat wij gebruiken, gesloten hoofdtelefoons nodig. Dit vanwege mogelijke feedback. Dit kan heel luid en onprettig worden. Het ligt dus voor de hand dat we een vergelijking maken met andere gesloten modellen die we hebben liggen. Denk aan de B&W de P3 en een Byerdinamic DT 770 Pro.

   Ik kan jullie nu reeds vertellen: hij heeft het voor mij met voorsprong gewonnen van deze 2 patsers. De Edifier H880 heeft een prachtig hoog en midden. Het geheel sprankelt zonder overdreven te worden. Naar mijn mening kan hij het ook opnemen tegen veel open modellen.

   En dan nu het gebied waar het bij de meeste gesloten modellen misgaat; het basgedeelte. Voor mij was het heel prettig een echte bas waar te nemen zonder vervorming. Voor velen zal het aan de warme kant zijn. Maar voor mij was het juist gewoon goed. Zelfs bij hoog volume en met een opgedreven bas blijft het strak en zonder vervorming. Ik moet zeggen naar de tijd die ik hem reeds gebruikt heb er treed geen luistermoeheid op.

   Heerlijk

   Conclusie: ik ben heel tevreden over mijn EDIFIER H880 die ik gewonnen heb bij Alpha-Audio waarvoor mijn grote dank! Wel jammer: mijn andere hoofdtelefoons liggen sinds de komst werkeloos in mijn kast. Wel met dank voor hun bewezen diensten!

   Gerelateerde berichten

   Bowers Wilkins PX

   Video Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon

   Wij hebben als één van de eersten de nieuwe Bowers & Wilkins PX hoofdtelefoon in handen. Een draadloos model mét noise-cancelling. We vertellen u op video wat er verder nog bijzonder is aan deze nieuweling. 

   Review Fostex TH900 MK2 hoofdtelefoon

   We schreven het al eerder; hoofdtelefoons zijn niet alleen in aantal en soorten sterk aan het toenemen, ook in kwaliteit (en prijs) zien we steeds meer variatie ontstaan. Een aantal jaar geleden was een hoofdtelefoon van 1.000 euro of meer een bijzonderheid en voorbehouden aan een redelijk vast lijstje merken en types. Denk aan de […]

   Pioneer SE Monitor5

   Video Pioneer SE Monitor5 hoofdtelefoon

   Pioneer is – understatement – geen onbekende in de wereld van audio. Ze hebben tevens een aardige naam als het gaat om pro-audio en dj-gear. Denk aan de digitale draaitafels. En hoofdtelefoons voor het nodige on-stage mixwerk. Gelukkig vergeten ze ook niet de hifi-liefhebbers. Voor die groep hebben ze bijvoorbeeld de nieuwe SE Monitor5 over-ear […]

   1 reactie

   1. Nogmaals bedankt Jaap en medewerkers. blij dat ik eens mocht en kon meewerken met jullie en dat ik dit prachtstuk gewonnen heb. Ik heb het ook graag gedeeld op mijn FB pagina en daar komt alleen maar op wat goed is.
    Groeten, remaster1

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon