User Review Denon Design Series

Denon PMA50 DCD50

Onlangs hebben we lezers met de nieuwe Denon Design laten spelen. Altijd interessant, want: wat vinden onze lezers nu van de spullen? Lezer Geert De Pryck heeft de set een paar weken thuis gehad. Hieronder kunt u lezen wat hij van de Denon DCD en PMA 50 vindt. 

Als niet professioneel recensent is mijn ‘referentie’ kader beperkt tot mijn eigen thuis set en de live events die ik als muziek liefhebber bijwoon. Ook occasionele demo’s bij diverse dealers en audiofiele vrienden? hebben mij enige ervaring in het kritisch luisteren bezorgd, maar uiteraard heb ik niet de ervaring en oren van een professioneel recensent.

 

Look en feel

De Denon set ziet er qua look & feel heel hedendaags uit: strak en mooi afgewerkt met een helder, goed afleesbaar led display en prettig aanvoelende bedieningsknoppen. De prijs in gedachten houdend lijkt het eerlijke waar voor z’n geld. Weliswaar geen wow gevoel, maar ook zeker geen teleurstelling. Integendeel. Hetzelfde geldt voor de afstandsbediening, functioneel. Gewoon prima. Natuurlijk is het geen NAIM die een gevoel van ‘proud of ownership’ geeft. Of wellicht zelfs een Cambridge Audio Minx, maar die zitten ook een prijsklasse hoger.

Aansluiten

De set werd in mijn 2e (kleine) luisterruimte nagelnieuw aangesloten met Furutech stroomkabels en Audioquest speaker kabel op een set KEF LS50 speakers. Hierbij vervangt de Denon-set een Quad 66 en Quad 306-set. Een stuk ouder, maar wel zeer degelijk spul. Aangezien de set nog niet ingespeeld is, heb ik deze de eerste dagen op de achtergrond laten spelen, en dat was ook wel nodig. Zoals vaak met nieuwe spullen. Het geheel klinkt wat blikkerig, aggressief en 2D.

Na een viertal dagen inspelen, ben ik wat aandachtiger gaan luisteren. Het geluid is zonder meer gegroeid en ontdaan van z’n metaalklank, maak kan me nog niet helemaal bekoren. Het klinkt allemaal correct, vrij gedetailleerd, maar het is net als zijn looks: geen wow effect.

3D?

Ik mistte een stuk van het 3D-veld, wat de LS50 zonder meer goed kan realiseren. Zeker met de Quad-set eraan. Het gebruik van de dac van de versterker maakt niet heel veel verschil. Ook een digitaal signaal uit de MAC is geen audiofiel feestje. Het is niet zozeer dat de sound fout zit, of dat er niet naar te luisteren is. Het is allemaal heel correct en vriendelijke. Maar is mis persoonlijk betrokkenheid.

 

Gerelateerde berichten

Alpha Dog: Furutech Piezo Powerflux

Carbon, Piezo Ceramische stekkers, gedemagnetiseerd staal en nog veel meer. Furutechs top-end netkabel, de Piezo Powerflux Power Cord, ook wel: Alpha PS-950-I8E, is zonder meer een lust voor het oog. En de specificatielijst liegt er ook niet om. Net als de prijs: ?1840. Is het de investering waard, of kunt u het beter investeren in […]

Bowers Wilkins 803D3

Video Bowers & Wilkins 803D3

We hebben de nieuwe Bowers & Wilkins 803D3 op bezoek. Dit is één van de modellen die het meest is aangepakt ten opzichte van de tweede generatie 800. We lopen de wijzigingen langs én pakken een stukje geschiedenis mee. 

AVI S21 voorversterker

AVI is Brits: écht Brits wel te verstaan. En daar pronkt het merk behoorlijk mee. Neem een kijkje op de site en het staat bol van reclame over hoe het productengamma tot stand komt. Vaak is het echter zo dat de luidst schreeuwende, het minst presteert. Bevestigt of ontkracht AVI deze aloude wijsheid?

14 reacties

 1. Hoezo zijn recenties van audio apparatuur waardeloos?! In de jaren 70 tot 2000 geabonneerd geweest op o.a. Disk en HomeStudio en ik heb er ontzaglijk veel van geleerd, ook van een huisbezoek en beoordeling van mijn “Homestudio” hetgeen me heden ten dage nog voordeel geeft op de ‘doorsnee’ koper. Het mag subjectief zijn en je moet er zelf je mening uit vormen. Het moet al gek gaan als je dan een miskoop doet.

 2. Reviews van audio apparatuur zijn helemaal niet waardeloos.
  Het is onmogelijk zelf alles te beluisteren.
  Zeker wat betreft gebruiksmogelijkheden en bedieningsgemak zijn reviews perfect om een voorselectie te kunnen maken en om bij te blijven op audio gebied. Uiteindelijk kun je je selectie dan gaan beluisteren. Gelukkig staat niet iedereen er in als Hans en worden er waardevolle reviews geschreven – anders was de keuze een stuk moeilijker geweest en waren we afhankelijk van reclamepraatjes. Inderdaad Hans, reviews zijn altijd subjectief maar echt niet waardeloos.

 3. idd Jaap kan je een cijfer 1-10 hanteren per productgroep onderverdeeld in gebruikersklasse bv. HTK huis tuin en keukenset en luisterset prijnivo 1,2,3 ?
  Wel erg welkom al je inzet petje af voor je inhoudelijke werk!

   1. Excuus recenties zijn zeker niet waardeloos, lastige is dat deze catogorie apparaten meer kostbaar zijn dan ooit ws door vormgeving wat voor sommigen belangrijker is dan geluid beleving.

  1. AH… Hans, je bent er weer. We misten je al. Ik nodig je uit om een keer te komen kijken hoe we testen. Op de redactie. Kopje koffie erbij en een toer. Sommige lezers zijn als langs geweest. De drempel is laag bij ons… Dus zeg het maar.

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Video review Akiko Audio Minelli power conditioner

Video review Akiko Audio Minelli power conditioner