web analytics

User Review Bowers & Wilkins 685s2

Voordelen

 • Mooi afgewerkt
 • Open weergave
 • Boven verwachting goed

Nadelen

 • Geen!
  • Prijs: € ? 650 excl stands

   Bowers Wilkins 685S2

   Als je een tijdje bezig bent met audio loert het gevaar dat je iets gaat missen. Dat is ook bij mij het geval. Dat heeft een jaartje op zes geduurd. Ik mis diepte in mijn geluid.

   Bij mijn toenmalige systeem: een cambridge azur 540 v3 in combinatie met een JBL Northrigde set, begin ik mijn vraagtekens te krijgen. Op het moment dat ik de set kocht lag mijn voorkeur duidelijk bij surround. U kent het wel: lekker veel effecten bij films kijken.

   Liefde voor muziek

   Bowers Wilkins 685S2Nu 6 jaar verder merk ik dat mijn voorkeur voor films plaats heeft gemaakt voor een wakker geworden liefde voor muziek. Ik speelde wel muziek, maar luisterde niet zoals ik nu begon te doen. In mijn zoektocht probeerde ik een platenspeler, andere kabels, hogere kwaliteit audio, zonder een bevredigend resultaat.

   Ik begon het internet af te speuren naar een oplossing. Maar de echte oplossing ligt in de vraag: wil ik muziek voelen of films beleven? Of neem je genoegen met een ‘gulle’ middenweg?

   Voor mij een duidelijk antwoord: MUZIEK!

   Speakers: Bowers & Wilkins

   De eerste stap zijn de speakers. Mijn trouwe JBL’s de deur uit en 2 stereo speakers van degelijke kwaliteit ervoor in de plaats. Met een beperkt budget van 800 euro voor de speakers kom ik na veel zoeken terecht op de B&W s 685  s2. Reviewers  zijn laaiend enthousiast. Ik regel bij de lokale audioboer een luistersessie, want als ze echt zo goed zijn dan is 650 euro voor een paar speakers geen geld.

   Ik bel op maandag en ik heb  voor vrijdag de afspraak geregeld. Die vrijdag heb ik van te voren thuis een luistersessie gedaan. Mijn trouwe JBL e80 3 weg speakers, laten de klanken van Seal, Beethoven en Dr Dre de woonkamer  vullen. Met deze klanken in mijn hoofd en muziek op een usb-stick rij ik naar de audiowinkel.

   Luisteren

   Bowers Wilkins 685S2Daar staan de B&W s netjes opgesteld. Aangestuurd door een Arcam FJM A19.  Ik plug mijn stick in een Marantz sacd speler en zet het eerste nummer aan.

   Dat kan niet! Ongeloofelijk! Vol verbazing luister ik naar klanken die voor  mij onbekend zijn.  Uit de B&W s klinkt de zang van Seal -kiss from a rose, maar niet zoals ik het nummer net nog hoorde. Het nummer breekt open en is vol. Ik hoor de stem op de voorgrond, maar ook de stemmen op de achtergrond , instrumenten die los van elkaar een plekje in de ruimte krijgen. Op dat moment zit ik midden in het nummer. Dit zocht ik!

   Terwijl ik daar in de stoel zit, wordt ik opgenomen in de muziek. Op dat moment was ik ook direct verkocht aan de 2 weg speaker van B&W. Ik speel de rest van de usb-stick af en met ieder nummer krijg ik meer bevestiging. Dit gaat de speaker worden.

   Met dank aan mijn vaste leverancier Wifimedia in Arnhem, staan de speakers 3 weken later in huis.

   Binnen

   Bowers Wilkins 685S2Wel grappig dat mijn keuze ook daar bevestigd werd, alszijnde beste speaker in zijn klasse. Misschien nog wel meer klasse. Dolgelukkig, als een 6-jarige jongen die zijn kado’s op pakjesavond krijgt, begin ik thuis de B&W’s uit te pakken. Engelengezang als ik de eerste speaker uit de doos til, oh wacht….dat is de ipad die aanstaat.

   Wat een kast en die prachtige gele speaker, opgebouwd uit kevlar. Ik knoop beide speaker aan de cambridge, hierbij gebruik ik mijn bestaande monster XP luidspeaker snoer. Ik sluit de speakers single wire aan, en zet via de Xtreamer Adele aan. Een 24/96 bits versie van de Lp.Ik laat me op de bank vallen om meegevoerd te worden in haar liefdesverdriet. Heerlijk! Dat er zoveel meer geluid in mijn cambridge zit, begin ik mij over te verbazen.

   Searching for  Sugarman van Rodriguez, de soundtrack van de van gelijknamige documantaire, volgt na Adele. Ook hier Voeren de B&w’s mij mee in een prachtige muzikale ervaring. De 685 S2 raken mij en bezorgen mij kippenvel. Iets wat ik alleen van hele dure speakers gewend was.

   Gerelateerde berichten

   Bowers 702 S2

   Video Bowers & Wilkins 702 S2 vloerstaander

   Bowers & Wilkins heeft eind vorig jaar zijn CM-lijn omgedoopt tot 700-serie. Een logische stap. Uiteraard is dat gepaard gegaan met de nodige vernieuwingen, waarbij technologie van de 800-serie zijn weg heeft gevonden naar de 700-serie. Denk aan de continuüm-units. Eén van de verbeterpunten in de derde generatie 800-serie waar wij erg blij van werden. […]

   Rotel Michi

   Review Rotel Michi P5 en S5

   Wie een serieus duo zoekt in de versterkerwereld, komt doorgaans uit bij Pass Labs, AVM, Bryston, Ayre… Moon… of wellicht Yamaha 5000-serie. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Rotel…? Niet direct. Tot vandaag. Want de nieuwe Rotel Michi-lijn…. jummie! We testen de Rotel Michi P5 en Michi S5. 

   3 reacties

   1. Hoi Quintijn,

    Heb je ook de stands erbij genomen?
    Ik twijfel zelf tussen de 685 S2 en de 684 S2. De 685s zouden op een standaard moeten komen, maar de B&W standaard vind ik en duur en enorm lelijk.

    Rudy

    1. Hi Rudy,

     Sorry voor de late reactie. Ik ook vond de standaards van B&W te prijzig. Ze staan bij nu nog op spikes(op een audio/video meubel) maar moeten wel op standaards komen.
     Daar moet ik alleen ruimte voor gaan maken.

     Persoonlijk vond ik de 684 S2 meer diepe klanken weergeven, maar ik wilde geen vloerstaande zuilen.
     Ik zou zeker even gaan luisteren wat voor jou de toegevoegde waarde is van de zuil ten opzichte van de ‘boekenplank’ speaker.

     Audio blijft natuurlijk heel persoonlijk (en prijzig).

   Geef een reactie