User Review Arcam Miniblink

Arcam Miniblink

Op Alpha Audio laten we graag lezers aan het woord. In User Reviews. Deze keer Kees den Hollander die de Arcam Miniblink onder handen neemt! Gewonnen in het Alpha Prijzenfest!

Kees den Hollander is ongeveer vijf jaar bezig met hifi en speelt met de volgende set: 

  • Arcam A85
  • Arcam P85
  • SimpleAudio Roomplayer +
  • Linn Majik 109 speakers
  • Chord Speaker bekabeling
  • Cardas quadlink interconnect.

Al met al is Kees tevreden met het systeem.

Alleen de SimpleAudio Roomplayer laat echt te wensen over qua gebruiksgemak! er is al veel over geschreven dus dat zal ik jullie besparen.

Meer gebruiksgemak

Arcam Miniblink

Geruime tijd was ik al aan het zoeken en oriënteren naar een manier op mijn huidige set up wat gebruiksvriendelijker te maken en meer aan te passen naar de wensen van vandaag de dag.
Wensen die ik voor uitbreiding had waren dus meer gebruiksvriendelijkheid te denken aan Airplay, tv aansluitingen etc.

Onder het mom van nooit geschoten is altijd mis heb ik meegedaan aan het AlphaAudio prijzen festijn! en dacht wie het kleine  niet eert is het grote niet weerd en zette mijn kansen in op de Arcam Miniblink! en ja hoor!! verrek! nog gewonnen ook! te gek!

De Apple Look

 

Na ongeveer een weekje een pakketje met de Arcam Miniblink van de importeur Audiac toegestuurd gekregen en mezelf inmiddels al aardig ingelezen. Leuk om te zien dat dit soort producten ook steeds meer de ”Apple-look” krijgen. De verpakking is strak en de vormgeving is bijzonder netjes. De eerste indrukken qua Looks zijn dus top!

De Miniblink heeft een plastic behuizing ter grote van een handplam. Hij is ook zeer licht. Dat zegt natuurlijk niets bij een bluetooth-receiver. Dat zijn alleen maar chips en geen zware voedingen.

Aansluiten is echt een fluitje van een cent! Het is gewoon een kwestie van de minijack aansluiten op de blink, vervolgens cinch naar de versterker en de miniblink van stroom voorzien, that’s it.

Spelen maar

Arcam Miniblink

Daar gaan we! Vesterkers aan, Bluetooth knop indrukken op de miniblink en zoeken maar. Ik gebruik een iPhone, dus helaas geen aptX-ondersteuning.

Pairen gaat snel: plop! en daar is de Miniblink al. Het is echt een kwestie van luttlele seconden. Mmhh..! Ik ben benieuwd! Voor de test heb ik de Tidal-app geopenend, bluetooth-audio aangezet en de stoom van data naar de Miniblink gestuurd. Gaan met die Banaan!

Wow!

Wow! ”klein apparaatje met grootse prestatie!” Dat had ik niet verwacht! Dit is echt wel een lekkere sound! Ik sta echt te kijken van de openheid en ben eigenlijk een beetje verbaasd van de geluidskwaliteit. En dat voor een apparaatje ter grote van een handplam met een verkoop prijs van onder de €200,-!

Miniblink VS Roomplayer

Laten we voor de grap de SimpleAudio Roomplayer eens tegelijk meedraaien! Ook hiervoor open ik de Tidal-app om vervolgens hetzelfde nummer naar beide apparaten te sturen. Dan kan ik gemakkelijk schakelen tussen inputs.

Zoals ik zelf wel een beetje had verwacht, speelt de SARP de miniblink wel weg (heeft mede te maken met het gemis van aptX op de iPhone, red.) Moet ook. Maar toch: zoals de miniblink zich staande houdt, is echt wel een prestatie!

Langer luisteren

Arcam Miniblink

Wanneer je echt gaat luisteren voor een langere periode zul je merken dat de de sound van de Arcam Miniblink wel wat betrokkenheid mist, Dat is niet zo bij een directe streamer die geen bluetooth gebruikt. Denk aan mijn eigen RoomPlayer. Het zal met wat luistermoeheid te maken hebben: na verloop van tijd lijkt de miniblink gewoon niet meer te pakken.

Apple: geen aptX

Nu heb ik in huis eigenlijk alleen Apple apparaten en daarom helaas geen Bluetooth aptX kunnen proberen, ik ben benieuwd wat dat voor een verschil kan brengen… (dat scheelt veel, red).

Gerelateerde berichten

Magnus Audio MP-1000

Review Magnus Audio MP-1000 voorversterker

Er zijn ongelooflijk veel audiomerken op deze aarde. De grote kennen we allemaal wel; we zijn immers liefhebbers. Maar er is meer in het leven dan die grote jongens. Kent u Magnus Audio al? Waar zal het vandaan komen? Rusland? Denemarken? Polen? Zo klinkt het wel. Je zou het prima als een Rus kunnen uitspreken. […]

Dali Epicon 2

Eerste indruk Dali Epicon 2

Dali boekt goede cijferes met de Epicon-serie. En terecht naar ons idee. De Epicon 6 is een indrukwekkend model. De Epicon 8 idem, maar wellicht wat groot voor menig woonkamer. Maar hoe zit het met de kleine 2? Daar horen we maar weinig over. We hebben ze aangevraagd voor een test (en wellicht zoektoch naar […]

Metrum Acoustics Flint

Review Metrum Acoustics Flint mini d/a-converter

Klein is fijn, toch? In sommige gevallen wel natuurlijk. Een kleine auto als u in een drukke stad moet parkeren bijvoorbeeld. Of een kleine telefoon die je gemakkelijk in de zak kunt stoppen. Of wat te denken van een kleine, maar snelle laptop als u veel onderweg bent voor uw werk. Maar geldt deze regel […]

1 reactie

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Mytek Manhattan II streamer – dac – pre amp

Review Mytek Manhattan II streamer – dac – pre amp