web analytics

Teufel Radio 3sixty fm dab bluetooth netwerk radio

Voordelen

 • Speelt alles
 • Bedient prima
 • Oogt netjes
 • Klinkt goed

Nadelen

 • Geen Nederlands
 • UPnP werkt niet via App
 • Prijs: € 279

  Teufel Radio 3sixty

  Inleiding

  Inhoud

  Vroeger, toen FM nog hét medium was om muziek gratis te beluisteren, stond er in elke keuken wel een soort van tafelradio. Inmiddels is deze uit menig keuken verdreven door een bluetooth-radiootje. Lekker makkelijk: smartphone verbinden en Spotify erop. Klaar. Maar het kan ook anders. Wat als er nu een apparaatje bestaat, vrij compact, fm, dab, bluetooth, aux-in, usb, bluetooth en wifi met UPnP, internetradio en Spotify-ondersteuning? En dat voor 279 euro. Maak kennis met de Teufel Radio 3sixty. 

  Wij zijn altijd huiverig bij dit soort all-in-one apparaten. Want veel functies voor weinig geld betekent doorgaans dat alles het een beetje doet. En niets echt goed. Immers: “if it sounds too good to be true: it probably is…”. We gaan eens kijken of dat nu ook het geval is. We pakken de Teufel Radio 3sixty uit de sobere doos (die toch bij het oud papier belandt) en halen het compacte tafelradiootje eruit. Met afmetingen van ongeveer 25 x 12 x 14 cm (b x d x h) schatten we in, en een gewicht van pak ‘en beet 2 Kg is het een radiootje dat prima op een keukentafel kan staan. Of wellicht mee kan op vakantie. Daarbij oogt hij gewoon strak en degelijk afgewerkt.

  Alles…

  Papa wil FM, mama wil gewoon met haar telefoontje spelen via bluetooth, zoon en dochterlief willen ‘Spotify-connecten’ en de buurman heeft een usb-stick mee met wat ‘toffe tracks’. Ow… en het handige neefje wil streamen vanaf de NAS. Het kan allemaal. En verrassend gemakkelijk. Als u tenminste door de Duitse set-up heen komt. Kleine hick-up bij het set-up proces gokken we. Nederlands is overigens sowieso niet mogelijk. We treffen alleen Duits en Engels aan als we alles draaiend hebben.

  De set-up loop overigens soepel. De radio vraagt naar de regio en tijdzone en uw wifi-netwerk login voor als u internetradio of Spotify Connect wilt gebruiken. Selecteren en aanpassen gaat met de rechter draai- / drukknop. Heel intuïtief. Na de set-up kunt u via het instellingen-menu nog wat extra zaken instellen, zoals de taal, backlight, software-updates, et cetera. Hier kunt u ook instellingen wijzigen zoals het wifi-netwerk.

  Presets

  Op het front ziet u van links naar rechts: power, source, bluetooth (waarom is ons een beetje een vraag), 1 – 5 , wekker, back, forward. De toetsen 1 tm 5 zijn preset-knoppen en kunnen gekoppeld worden aan alle bronnen. Voor de hand ligt natuurlijk een FM, DAB of internet-radio-kanaal. Maar het zou ook mogelijk moeten zijn een playlist te starten die een UPnP-stream start. Het programmeren van die knoppen kan niet eenvoudiger: gewoon ingedrukt houden.

  Gerelateerde berichten

  Soundmagic

  Review Soundmagic E11BT

  Inleiding InhoudWe hebben bij Alpha-audio nog niet eerder producten van Soundmagic getest. Terwijl dit merk al wel sinds 2005 bestaat. Wij vonden het tijd om daar eens verandering in te brengen. Een paar mailtjes en telefoontjes richting Soundmagic UK en voila. Postal Magic… Wij hebben een Soundmagic.

  netgear-orbi

  Video Netgear Orbi router en extender

  Inleiding InhoudEen degelijk netwerk wordt steeds belangrijker. Sterker nog: het is inmiddels onmisbaar als we fatsoenlijk online willen werken en media willen streamen. En aangezien Alpha Audio ‘all about streaming is’, bespreken we zo nu en dan ook wel wat netwerk-producten. Dan moet het natuurlijk wel iets bijzonders zijn. En dat is deze Netgear Orbi […]

  1 reactie

  1. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn zouden de Audisse Shirudo eens uit moeten proberen; die doet dit ook allemaal en dan met een ingebouwde accu. 2×15 watt, maar toch. Het geluid is uitstekend en hij heeft een hoofdtelefoonuitgang. Hij zit in dezelfde prijsklasse.

  Geef een reactie