Teufel Radio 3sixty fm dab bluetooth netwerk radio

Voordelen

 • Speelt alles
 • Bedient prima
 • Oogt netjes
 • Klinkt goed

Nadelen

 • Geen Nederlands
 • UPnP werkt niet via App
 • Teufel Radio 3sixty

  Inleiding

  Vroeger, toen FM nog hét medium was om muziek gratis te beluisteren, stond er in elke keuken wel een soort van tafelradio. Inmiddels is deze uit menig keuken verdreven door een bluetooth-radiootje. Lekker makkelijk: smartphone verbinden en Spotify erop. Klaar. Maar het kan ook anders. Wat als er nu een apparaatje bestaat, vrij compact, fm, dab, bluetooth, aux-in, usb, bluetooth en wifi met UPnP, internetradio en Spotify-ondersteuning? En dat voor 279 euro. Maak kennis met de Teufel Radio 3sixty. 

  Wij zijn altijd huiverig bij dit soort all-in-one apparaten. Want veel functies voor weinig geld betekent doorgaans dat alles het een beetje doet. En niets echt goed. Immers: “if it sounds too good to be true: it probably is…”. We gaan eens kijken of dat nu ook het geval is. We pakken de Teufel Radio 3sixty uit de sobere doos (die toch bij het oud papier belandt) en halen het compacte tafelradiootje eruit. Met afmetingen van ongeveer 25 x 12 x 14 cm (b x d x h) schatten we in, en een gewicht van pak ‘en beet 2 Kg is het een radiootje dat prima op een keukentafel kan staan. Of wellicht mee kan op vakantie. Daarbij oogt hij gewoon strak en degelijk afgewerkt.

  Alles…

  Papa wil FM, mama wil gewoon met haar telefoontje spelen via bluetooth, zoon en dochterlief willen ‘Spotify-connecten’ en de buurman heeft een usb-stick mee met wat ‘toffe tracks’. Ow… en het handige neefje wil streamen vanaf de NAS. Het kan allemaal. En verrassend gemakkelijk. Als u tenminste door de Duitse set-up heen komt. Kleine hick-up bij het set-up proces gokken we. Nederlands is overigens sowieso niet mogelijk. We treffen alleen Duits en Engels aan als we alles draaiend hebben.

  De set-up loop overigens soepel. De radio vraagt naar de regio en tijdzone en uw wifi-netwerk login voor als u internetradio of Spotify Connect wilt gebruiken. Selecteren en aanpassen gaat met de rechter draai- / drukknop. Heel intuïtief. Na de set-up kunt u via het instellingen-menu nog wat extra zaken instellen, zoals de taal, backlight, software-updates, et cetera. Hier kunt u ook instellingen wijzigen zoals het wifi-netwerk.

  Presets

  Op het front ziet u van links naar rechts: power, source, bluetooth (waarom is ons een beetje een vraag), 1 – 5 , wekker, back, forward. De toetsen 1 tm 5 zijn preset-knoppen en kunnen gekoppeld worden aan alle bronnen. Voor de hand ligt natuurlijk een FM, DAB of internet-radio-kanaal. Maar het zou ook mogelijk moeten zijn een playlist te starten die een UPnP-stream start. Het programmeren van die knoppen kan niet eenvoudiger: gewoon ingedrukt houden.

  Gerelateerde berichten

  Eminent EM7195 mediaplayer

  Wie heel gemakkelijk media vanaf een netwerklocatie, internet of een lokale harde schijf wil spelen, heeft eigenlijk maar twee keuzes: een laptop of een kant-en-klare mediaspeler. Wie graag een vast apparaat in het rek wil, heeft maar één keuze: een mediaplayer. Eminent is wellicht niet het meest bekende merk, maar dat is niet geheel terecht!

  Lenovo Yoga Tablet 8

  Review Lenovo Yoga Tablet 8

  Een tablet-review op Alpha Audio? Dat ziet u juist! De reden is dat de tablet steeds vaker gebruikt wordt binnen streaming-setups. En terecht: het zijn de ideale afstandsbedieningen! We testen vandaag een zeer betaalbaar model van Lenovo: de Yoga Tablet 8. 

  Teufel Raumfeld Connector ²

  Review Teufel Raumfeld Connector ²

  De markt voor streaming audio wordt steeds breder gedragen en kent een toenemende mate van acceptatie door muziek- en audioliefhebbers. Gelijktijdig denderen de ontwikkelingen op het gebied van apparatuur en het aanbod van muziekdiensten onverminderd voort. Ook fabrikant Teufel heeft inmiddels een aardige lijn met streaming producten, varierend van (actieve) WLAN speakers tot en met […]

  1 reactie

  1. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn zouden de Audisse Shirudo eens uit moeten proberen; die doet dit ook allemaal en dan met een ingebouwde accu. 2×15 watt, maar toch. Het geluid is uitstekend en hij heeft een hoofdtelefoonuitgang. Hij zit in dezelfde prijsklasse.

  Geef een reactie

  Ga verder met deze blogpost:

  Review Esoteric N-05 streamer – DAC

  Review Esoteric N-05 streamer – DAC