web analytics

Teufel Aureol Groove

Dat Teufel in de luidsprekers zit, is geen geheim meer. Onlangs is Alpha Audio bij het hoofdkantoor in Berlijn op bezoek geweest en heeft daar nieuwe modellen kunnen horen en zien. Ook nieuw is de in-ear hoofdtelefoon. Maar met 69 euro past hij niet helemaal in het ‘goedkope’ imago van de Duitsers.

In het tasje past de hoofdtelefoon prima, maar de kabels gaan wel in de knoop,verwachten we…

De dopjes van Teufel komen een beetje in een goedkoop doosje, met een zeer basale opdruk. Het is teufel-stijl, maar de ‘groove’ vinden we niet helemaal met deze presentatie. Voor 69 euro verwacht je ook wel een beetje een feestje bij het uitpakken. In de doos zit uiteraard het hoofdtelefoontje en een opbergdoosje. We zien nog twee sets extra dopjes om de hoofdtelefoon ‘op maat’ te maken. Al met al genoeg accessoires, maar het houdt ook niet echt over.

Flimsy
De hoofdtelefoon zelf voelt niet heel stevig. De bekabeling is een beetje dun en de dopjes zelf zijn heel erg klein. We kennen stevigere modellen van bijvoorbeeld Sony of de Ultimate Ears van Logitech. Teufel mag hier wel een beetje aandacht aan besteden. Overigens paste de hoofdtelefoon bij ons prima. Het is een beetje muggenziften, maar waarom heeft Teufel het logo op allebei de dopjes rood gemaakt? Een beetje onhandig, omdat rood voor rechts staat… had er eentje blauw gemaakt!

Verrassend
Hoe zit het met het geluid van de Aureol Groove. Nou, dat valt niet tegen. We hadden na het uitpakken van het setje en het aanvoelen van de Teufels een matige presentatie verwacht. Echter, de Aureol klinkt vol, gul en groots. Definitie kan wat beter, maar het is zeker niet ondermaats. Bij de cd Sky at Night van I am Kloot kan de definitie in Fingerprints bijvoorbeeld iets beter. De basgitaar klinkt echter prima, net als de basdrum. Niet te vol, zoals zo vaak het geval is, maar strak en krachtig.

Conclusie

Ze zitten prima en ze klinken gewoon lekker, maar de bekabeling had beter gemogen…

Teufel heeft soms een pareltje, zoals de T300. Deze Aureol Groove mag van ons niet in het rijtje. De geluidskwaliteit is netjes, maar de kwaliteit van de hoofdtelefoon, met name de bekabeling, kan echt beter. Ook het pakket mag uitgebreider voor 69 euro. We hopen dat de volgende versie iets meer kwaliteitsgevoel geeft, want de klank is prima.

Gerelateerde berichten

Denon DA-10

Review Denon DA-10

High-end audio spelers . Geweldig goed klinkende hoofdtelefoons. Hifi op straat is een gewoon erg populair geworden. Het is echt een ‘ding’. Meer en meer mensen worden zich bewust van hoe goed muziek kan én hoort te klinken! En de fabrikanten staan in de rij om ons steeds nieuwe, betere en gemakkelijkere methodes aan te reiken […]

Adam Artist 3

Een luidspreker met een ingebouwde versterker en usb-dac. Dat is een interessante partner voor de moderne audio-mens. Eerder hebben we een filmpje gemaakt van deze bijzondere luidspreker. Nu is het de beurt aan een volledige test.

Geef een reactie