Teufel Aureol Groove

Dat Teufel in de luidsprekers zit, is geen geheim meer. Onlangs is Alpha Audio bij het hoofdkantoor in Berlijn op bezoek geweest en heeft daar nieuwe modellen kunnen horen en zien. Ook nieuw is de in-ear hoofdtelefoon. Maar met 69 euro past hij niet helemaal in het ‘goedkope’ imago van de Duitsers.

In het tasje past de hoofdtelefoon prima, maar de kabels gaan wel in de knoop,verwachten we…

De dopjes van Teufel komen een beetje in een goedkoop doosje, met een zeer basale opdruk. Het is teufel-stijl, maar de ‘groove’ vinden we niet helemaal met deze presentatie. Voor 69 euro verwacht je ook wel een beetje een feestje bij het uitpakken. In de doos zit uiteraard het hoofdtelefoontje en een opbergdoosje. We zien nog twee sets extra dopjes om de hoofdtelefoon ‘op maat’ te maken. Al met al genoeg accessoires, maar het houdt ook niet echt over.

Flimsy
De hoofdtelefoon zelf voelt niet heel stevig. De bekabeling is een beetje dun en de dopjes zelf zijn heel erg klein. We kennen stevigere modellen van bijvoorbeeld Sony of de Ultimate Ears van Logitech. Teufel mag hier wel een beetje aandacht aan besteden. Overigens paste de hoofdtelefoon bij ons prima. Het is een beetje muggenziften, maar waarom heeft Teufel het logo op allebei de dopjes rood gemaakt? Een beetje onhandig, omdat rood voor rechts staat… had er eentje blauw gemaakt!

Verrassend
Hoe zit het met het geluid van de Aureol Groove. Nou, dat valt niet tegen. We hadden na het uitpakken van het setje en het aanvoelen van de Teufels een matige presentatie verwacht. Echter, de Aureol klinkt vol, gul en groots. Definitie kan wat beter, maar het is zeker niet ondermaats. Bij de cd Sky at Night van I am Kloot kan de definitie in Fingerprints bijvoorbeeld iets beter. De basgitaar klinkt echter prima, net als de basdrum. Niet te vol, zoals zo vaak het geval is, maar strak en krachtig.

Conclusie

Ze zitten prima en ze klinken gewoon lekker, maar de bekabeling had beter gemogen…

Teufel heeft soms een pareltje, zoals de T300. Deze Aureol Groove mag van ons niet in het rijtje. De geluidskwaliteit is netjes, maar de kwaliteit van de hoofdtelefoon, met name de bekabeling, kan echt beter. Ook het pakket mag uitgebreider voor 69 euro. We hopen dat de volgende versie iets meer kwaliteitsgevoel geeft, want de klank is prima.

Gerelateerde berichten

Pioneer Se-CH9T

Review Pioneer SE-CH9T in-ear

In-ears testen we niet zo vaak bij Alpha. Veelal testen we on- en over-ears. De reden? Geen idee.. Pioneer stuurt ons een setje in-ears toe met een prijskaartje van 109 euro. Kan niks zijn… toch?

Sonos S5

Sonos heeft inmiddels een erg gedegen reputatie opgebouwd als het gaat om streaming audio systemen. Het merk dat in California gevestigd is en zijn design gebaseerd heeft op een opwarmplaat ? dit is geen grap ? heeft nu een ?stand alone? luidspreker gemaakt: de S5. Ideaal voor de slaapkamer, keuken, of bijvoorbeeld studiekamer.

Philips A5-Pro

Review Philips A5 Pro hoofdtelefoon

Philips is voor de A5 Pro met Armin va Buuren in het bootje gestapt. Het resultaat moet een perfecte koptelefoon voor DJ’s en muziekfanaten zijn. Wij pakken deze stevige jongen van 299 euro en zetten hem op. 

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon