Studiotest: Metrum VS Horus

Studiotest Metrum - Horus

Inleiding

Inhoud

Wanneer we de kans krijgen om een prachtig duo te testen in een ultieme omgeving, zeggen we natuurlijk geen nee. Het gaat in dit geval om de Horus-dac – de studioversie van de Merging Nadac – en de Metrum Acoustics Adagio. Er is echter één klein minpuntje… we mogen niet noemen wáár we het hebben getest en met wie… behalve dan dat het in een studio is geweest met échte kenners. Als journalist / redacteur / medium ga je dan natuurlijk de weegschaal pakken: publiceren of niet. Ja… toch maar wel, want het is een heel interessante test geworden! 

Ik kan u garanderen dat het hart van redacteur in kwestie wel even sneller ging kloppen toen hij hoorde dat er goedkeuring was voor een test van de Metrum Acoustics Adagio in een studio-omgeving. En dat we ook nog een heerlijke Horus met ADA8-dac module ernaast konden zetten. Yes! Let the battle begin…

In the red corner: the Swiss Merging Horus. In the blue corder:  the Dutch Metrum Acoustics Adagio… The Battle ground: Studio.

Gaaf dus. In de studio – die we niet mogen noemen om vrij duidelijke redenen – vinden we apparatuur van onder meer Neve en PMC. Geen amateuristische omgeving om een test te doen. En als de eerst noten door de gigantische PMC’s komen valt onze mond toch wel even open. Die PMC’s spelen helemaal niet verkeerd zeg. Open, enorm stereobeeld en een rust en controle die we zelden horen. Wie nu nog durft te stellen dat studio’s op matige apparatuur werken… think again.

De testkandidaten

We melden al eerder. Dit is een vergelijk tussen de Merging Horus en de Metrum Acoustics Adagio (eigenlijk gebruiken we alleen het dac-gedeelte, dus zou een Pavane prima volstaan). Dit zijn natuurlijk twee totaal verschillende apparaten. De Horus is modulair, toegespitst op studio met talloze I/O-modules en – mogelijkheden en praat via IP. Het is vooral een digitale interface met een zeer hoogwaardige, upgradable dac- en adc-stage. Deze Horus heeft de ADA8 dac/adc. Er zijn nog betere modules verkrijgbaar.

De Metrum Acoustics Adagio kent u waarschijnlijk al van onze reviews. Dit is een NOS-dac van Nederlandse bodem. De Adagio is in feite een Pavane met verliesloze volumeregeling. Er zijn voor elk kanaal – twee stuks: links en rechts – vier modules die elke ook twee dacs bevatten. In feite hebben we het dus over zestien dac-chips verdeeld over twee kanalen. Wilt u meer weten over de werking? Lees onze review van de Pavane.

 
 

11 reacties

   1. Heb je daar gezien Jaap!

    Weer over de Adagio:
    Reeds voor de IEar contact gekregen met Metrum (Anjo de Heus).
    Hem gevraagd om een ingespeelde Adagio te mogen testen (op mijn kosten uiteraard) en hem ook verwezen naar deze discussie.
    In reactie kreeg ik een enthousiaste Engelstalige klantreactie toegestuurd van iemand die de Adagio beter vond dan de Dacs van Chord. Leuk om te lezen natuurlijk maar niet waar ik om vroeg.
    Op mijn vervolgvraag of ik alsnog zelf een Adagio mocht testen verder geen antwoord meer gekregen.
    Niet erg want ik heb inmiddels besloten om de Chord Dave te gaan vergezellen van een Hugo upscaler. Setje mooie interlinks eraan en gaan met die banaan.

     1. En jij mag hier op de bank van je NOS Dac geloof komen afvallen!
      De M-Scaler incl. Interlinks heeft wel een maandje nodig om in te rijden natuurlijk

 1. Begin langzaam maar zeker nieuwsgierig te worden naar die Metrum Acoustics Adagio.
  Wil hem (in mijn setup) wel eens laten “strijden” met mijn Chord Dave!

Geef een antwoord