Studiotest: Metrum VS Horus

Studiotest Metrum - Horus

Inleiding

Inhoud

Wanneer we de kans krijgen om een prachtig duo te testen in een ultieme omgeving, zeggen we natuurlijk geen nee. Het gaat in dit geval om de Horus-dac – de studioversie van de Merging Nadac – en de Metrum Acoustics Adagio. Er is echter één klein minpuntje… we mogen niet noemen wáár we het hebben getest en met wie… behalve dan dat het in een studio is geweest met échte kenners. Als journalist / redacteur / medium ga je dan natuurlijk de weegschaal pakken: publiceren of niet. Ja… toch maar wel, want het is een heel interessante test geworden! 

Ik kan u garanderen dat het hart van redacteur in kwestie wel even sneller ging kloppen toen hij hoorde dat er goedkeuring was voor een test van de Metrum Acoustics Adagio in een studio-omgeving. En dat we ook nog een heerlijke Horus met ADA8-dac module ernaast konden zetten. Yes! Let the battle begin…

In the red corner: the Swiss Merging Horus. In the blue corder:  the Dutch Metrum Acoustics Adagio… The Battle ground: Studio.

Gaaf dus. In de studio – die we niet mogen noemen om vrij duidelijke redenen – vinden we apparatuur van onder meer Neve en PMC. Geen amateuristische omgeving om een test te doen. En als de eerst noten door de gigantische PMC’s komen valt onze mond toch wel even open. Die PMC’s spelen helemaal niet verkeerd zeg. Open, enorm stereobeeld en een rust en controle die we zelden horen. Wie nu nog durft te stellen dat studio’s op matige apparatuur werken… think again.

De testkandidaten

We melden al eerder. Dit is een vergelijk tussen de Merging Horus en de Metrum Acoustics Adagio (eigenlijk gebruiken we alleen het dac-gedeelte, dus zou een Pavane prima volstaan). Dit zijn natuurlijk twee totaal verschillende apparaten. De Horus is modulair, toegespitst op studio met talloze I/O-modules en – mogelijkheden en praat via IP. Het is vooral een digitale interface met een zeer hoogwaardige, upgradable dac- en adc-stage. Deze Horus heeft de ADA8 dac/adc. Er zijn nog betere modules verkrijgbaar.

De Metrum Acoustics Adagio kent u waarschijnlijk al van onze reviews. Dit is een NOS-dac van Nederlandse bodem. De Adagio is in feite een Pavane met verliesloze volumeregeling. Er zijn voor elk kanaal – twee stuks: links en rechts – vier modules die elke ook twee dacs bevatten. In feite hebben we het dus over zestien dac-chips verdeeld over twee kanalen. Wilt u meer weten over de werking? Lees onze review van de Pavane.

Gerelateerde berichten

Alpha Speak No1

Inleiding InhoudIn april hebt u kunnen lezen over de Alpha Speak no1. luidspreker. Een project van de Nederlander Klaas Jan van Alphen. Hij heeft toen een zeer ruw model getoond. Nu was het tijd voor het échte werk. Op naar Ede om eens te beluisteren wat de stand van zaken is!

Atoll IN 200 Signature

Review Atoll IN 200 Signature

Inleiding InhoudBonjour tout le monde! Vandaag gaan we de Franse toer op met de Atoll IN 200 Signature. Een bijzonder fraaie geïntegreerde versterker die volledig in Frankrijk gemaakt wordt. Dat kunnen we alleen maar toejuichen. We ontvangen een nagelnieuw exemplaar via Belram hifi. Die zijn inmiddels al meer dan vijftien jaar importeur van het Franse […]

11 reacties

   1. Heb je daar gezien Jaap!

    Weer over de Adagio:
    Reeds voor de IEar contact gekregen met Metrum (Anjo de Heus).
    Hem gevraagd om een ingespeelde Adagio te mogen testen (op mijn kosten uiteraard) en hem ook verwezen naar deze discussie.
    In reactie kreeg ik een enthousiaste Engelstalige klantreactie toegestuurd van iemand die de Adagio beter vond dan de Dacs van Chord. Leuk om te lezen natuurlijk maar niet waar ik om vroeg.
    Op mijn vervolgvraag of ik alsnog zelf een Adagio mocht testen verder geen antwoord meer gekregen.
    Niet erg want ik heb inmiddels besloten om de Chord Dave te gaan vergezellen van een Hugo upscaler. Setje mooie interlinks eraan en gaan met die banaan.

Geef een reactie