Sonos S5

Sonos heeft inmiddels een erg gedegen reputatie opgebouwd als het gaat om streaming audio systemen. Het merk dat in California gevestigd is en zijn design gebaseerd heeft op een opwarmplaat ? dit is geen grap ? heeft nu een ?stand alone? luidspreker gemaakt: de S5. Ideaal voor de slaapkamer, keuken, of bijvoorbeeld studiekamer.

De gloednieuwe S5: heel anders dan dat we gewend zijn van Sonos… mooi concept!

Het ontwerp van de Sonos S5 lijkt in eerste instantie afwijkend. Hij is, hoe kan het ook anders, een stuk groter dan de rest van de Sonos-line-up en is staand, in plaats van liggend. Uiteraard is de grootte en vorm te verklaren. Allereerst moet Sonos vijf luidsprekers, inclusief vijf versterkers kwijt in de behuizing. Ten tweede klinkt een staand systeem beter, omdat dit het afstraalgedrag bevordert.

En klinken doet de S5! De in totaal vijf luidsprekers verzorgen een uiterst muzikale weergave van de audiocollectie op het netwerk. We zijn oprecht verbaasd hoe goed de kleine en gunstig geprijsde (?399) S5 presteert. Hij heeft er absoluut geen moeite mee een forse studieruimte of slaapkamer te vullen met muziek.

Prima afgewerkt! Zoals we inmiddels wel gewend zijn van Sonos.

Tevens is de bediening erg prettig. Consumenten die nog geen Sonos-systeem bezitten, maar wel een iPhone in de broekzak dragen, kunnen de gratis iPhone-applicatie downloaden en installeren. Met dit stukje software is de S5 (en andere Sonos-hardware) perfect te bedienen. De controllersoftware werkt snel en erg intuïtief. Wie geen iPhone bezit, zal toch de controller moeten aanschaffen, of het systeem via de desktop-software moeten bedienen.

Is er dan geen minpunt te verzinnen? Zeker wel. Hoewel het gehele Sonos-concept gebaseerd is op een MESH-netwerk en dit prima werkt, komt dat in dit geval niet goed uit. Wie geen Sonos in huis heeft, zal de S5 namelijk verplicht via een UTP-kabel moeten aansluiten. En dat beperkt de plaatsingsmogelijkheden natuurlijk enorm. Wie toch draadloos wil werken, zal een extra ?100 moeten investeren in de Sonos-Bridge.

[xrr rating=4.5/5]

Gerelateerde berichten

Naim Mu-so @ night...

Review Naim Mu-so

Menigeen zal verbaasd hebben opgekeken toen Naim in april eerder dit jaar de Mu-so presenteerde. Het huidige traditioneel vormgegeven gamma – zwarte behuizing, groene leds – werd opeens verrijkt met een brede aluminiumkleurige kast, welke aan de bovenzijde is voorzien van een futuristisch ogend touchpanel/bedieningswiel. Tel daar de in meerdere kleuren verkrijgbare gewelfde frontjes, plus […]

Review Orbitsound SB60 soundbar

Het steeds platter worden van TV?s heeft ervoor gezorgd het geluid van de schermen van een zeer matige kwaliteit is. Het steeds groeiende aanbod van soundbars die je onder de TV kunt zetten toont aan dat het investeren in geluid door steeds meer consumenten als een noodzakelijke stap wordt gezien bij de aanschaf van een […]

Oppo Sonica DAC

Review OPPO Sonica DAC

OPPO Digital… wie? OPPO… Digital. Dit is een in subdivisie van OPPO dat in Californië is gevestigd. Onderdeel van het Chineese moederbedrijf OPPO Electronics dat vooral bekend is geworden door zijn DVD-spelers en Blu-rayspelers. Nu waagt de fabrikant zich – naast de hoofdtelefoons – ook op de markt van streamers. Als is dat niet zo’n […]

4 reacties

Geef een reactie

Ga verder met deze blogpost:

Review Teufel Boomster XL mobiele speaker

Review Teufel Boomster XL mobiele speaker