web analytics

Rotel A14 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Complete uitrusting
 • High-spec AKM DAC
 • Prijs/prestatie

Nadelen

 • Mist subtiliteit en finesse
 • Afspelen en skippen DSD-streams (nog) niet foutloos
 • Geen interne muziek streamer of internetradio
 • Prijs: € 1279

  Uitrusting
  Bouwwijze
  Klankbalans
  Geluidsbeeld
  Prijs
  Rotel A14

  Look, feel en functionaliteit

  Inhoud

  Aan de voorzijde van de Rotel A14 vinden we naast de powerswitch een tweede USB aansluiting. Deze is handig om snel een mobile device aan te sluiten. Vervolgens een 3,5 mm headphones aansluiting en twee schakelaars voor het schakelen tussen de A en/of B speakeruitgang.

  Onder het compacte display heeft de fabrikant alle ingangskeuzes naast elkaar gesitueerd. Geen gedoe, geen gezoek. Gewoon op de corresponderende knop drukken en er is muziek. Het display meldt keurig de gekozen bron en het ingestelde volume. Dit volume is weer te regelen met de draaiknop geheel rechts. Niets lastigs aan.

  Wanneer we op de menutoets drukken kunnen we met een menusetting de toonregeling inschakelen; een relais overbrugt normaal gesproken de complete toonregeling om het signaal zo min mogelijk te beïnvloeden. Wanneer we deze menusetting wijzigen kunnen we tevens de hoge- en lage tonen aanpassen.

  Wanneer de klankregeling via het menu is overbrugd, meldt de A14 dit netjes in het display. Anders toont deze op de onderste regel de ingestelde waardes van de hoge en lage tonen. Bij omschakeling naar een digitale ingang geeft de A14 op de onderste regel de samplingfrequentie weer. Dus in een enkele oogopslag laat de A14 alle belangrijke informatie zien.

  Met de zogenaamde ‘signal sense’ functie schakelt de versterker in ‘signal sense standby’ wanneer de betreffende digitale ingang voor meer dan tien minuten geen signaal krijgt aangeboden. Wordt er weer een signaal aangeboden, dan schakelt de A14 weer automatisch in.

  Vervolgens kunnen de line-levels van de verschillende analoge en digitale ingangen eveneens via het menu worden ingeregeld, zodat alle bronsignalen tijdens het gebruik even luid worden weergegeven. Een dergelijke handige feature vinden we niet bij elke versterker terug en zeker niet in deze prijsklasse. Verder is er een flink scala aan instellingsmogelijkheden voor o.a. de USB-poort, het display, LED dimmers en een selectie voor de firmware, controle en update mogelijkheid. Erg handig.

  Het mooie is; gebruik je al deze instellingen niet, dan zit het ook niet in de weg en laat de Rotel zich gewoon met de grootste eenvoud van deze planeet bedienen. En alles is ook nog eens volledig te bedienen met 14-series app voor iOS die kosteloos uit de App-store is te downloaden. Hiervoor dient de A14 wel een connectie te hebben met het (thuis)netwerk.

   

  Gerelateerde berichten

  Bowers 702 S2

  Video Bowers & Wilkins 702 S2 vloerstaander

  Look, feel en functionaliteit Inhoud 1. Inleiding2. In- en uitgangen3. Interne bouwwijze4. Look, feel en functionaliteit5. Klank6. High-spec DAC7. EindoordeelReactiesBowers & Wilkins heeft eind vorig jaar zijn CM-lijn omgedoopt tot 700-serie. Een logische stap. Uiteraard is dat gepaard gegaan met de nodige vernieuwingen, waarbij technologie van de 800-serie zijn weg heeft gevonden naar de 700-serie. […]

  Review Bowers & Wilkins CM6 S2

  Look, feel en functionaliteit Inhoud 1. Inleiding2. In- en uitgangen3. Interne bouwwijze4. Look, feel en functionaliteit5. Klank6. High-spec DAC7. EindoordeelReactiesHet Britse Bowers & Wilkins heeft ongeveer een halfjaar geleden de S2-series gelanceerd. De 600-serie heeft daarmee een behoorlijke sprong gemaakt. Maar hoe zit dat met de CM-serie? We testen de Bowers & Wilkins CM6 S2. […]

  11 reacties

  1. Dat bezuinigen dat ken ik van Rotel. Ik heb ooit eens drie versterkers van Rotel gekocht, 2 voor mn dochters en 1 voor een vriendin. Ze gingen allemaal vrij snel stuk, Raf was toen wel zo vriendelijk om telkens een eindtor te vervangen maar het hield niet op. Dus. Rotel is exit voor mij. Zonde want t klonk goed.

   1. Elke versterker van elk merk in elke prijsklasse kan stuk. Of het nu een Rotel is of een ander merk. Ik vraag me af of dit door het bezuinigen op onderdelen komt. Dit lijkt me een iets te snelle conclusie. Rotel is afhankelijk van de kwaliteit van de componenten die ze van derden krijgen aangeleverd. Daar kan natuurlijk ook incidenteel een slechte zending tussen zitten. Kan Rotel niets aan doen natuurlijk. RAF heeft het prima opgelost begrijp ik.

    1. hmm, ik weet t niet, ik vind dat je je apparaten niet moet vullen met chinese rotzooi. Zo heb ik voor mezelf en mn praktijk 4 lightair-ionflows gekocht een tijdje terug, ze gaan -allemaal!!!!!!- binnen de kortste keren kapot, dure dingen, 400 piek per stuk, maar ze gaan gewoon door en blijven die rotzooi in hun apparaten inbouwen, t interesseert ze gewoon niet denk ik, het lijkt onze overheid wel.

     1. Tja, dan wordt het lastig om nog iets te kopen ben ik bang. Zelfs in de meest exclusieve high-end apparatuur worden halfgeleiders toegepast die in China worden gefabriceerd. Is ook helemaal niets mis mee. Gebeurt ook in de ICT en autoindustrie. Een Duitse auto bestaat ook niet uitsluitend uit onderdelen die in west-duitsland zijn gefabriceerd. Globalisering heet dat…

  Geef een reactie