web analytics

Review Yamaha NS-3000 – King of Speed

Voordelen

 • Zeer schone presentatie
 • Erg coherent
 • Mooi afgewerkt

Nadelen

 • Die prijs...
 • Prijs: € 12000

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Test set-up

  Inhoud

  We hebben de Yamaha NS-3000 langere tijd in huis gehad. Het heeft zowel in onze net verbouwde luisterruimte gespeeld als in de oudere situatie. In beide gevallen speelt het prima.

  We hebben gespeeld op zowel onze hoofdset met de Pass Labs XP-12 en Bryston 4B SST3 versterker-set als op de Yamaha A-S2200. Dit om te zien wat de synergie van Yamaha zou doen.

  De rest van de set bestaat uit:

  Winkels met Yamaha

  Ketelaar Hifi

  Parkweg 23
  8084CG 't Harde, AF

  Contact

  17 reacties

  1. “Hij komt ontzettend schoon over en onze metingen laten zien”
   Ik zou die meetresultaten graag in de review verwerkt zien, zoals bv. Stereophile dat altijd heel mooi doet.
   Ontzettend schoon is een erg subjectieve beschrijving.

    1. De vervorming grafiek die je afbeeld is in dB en start bij 300 Hz, je hebt het in de tekst over een vervorming onder de 1% vervorming vanaf 50 Hz.
     En frequentie grafieken met 1/3 octaaf smoothing!!!!!
     NB. De grafieken zijn absoluut niet leesbaar.

     1. Dag Joske,

      Feedback waarderen we bij Alpha Audio. Maar mag ik je vragen iets minder snel conclusies te trekken en iets vriendelijker te communiceren?

      We doen allemaal ons best om kwalitatief goede reviews af te leveren. Als één van de weinige platfroms leveren wij ook metingen. Dat kost ons veel tijd (en geld) om te doen. Een illusonic processor met software, een goede microfoon interface en een DPA 9091 is niet gratis, om maar wat te noemen.

      Alle grafieken lopen van 20 Hz – 20 kHz. Ook die van de vervorming. Daar begint de grafiek bij 0.02, oftewel: 20 Hz. De schaal is inderdaad in dB, maar dat is gewoon om te rekenen naar procenten. Dit is een handige website daarvoor: http://www.sengpielaudio.com/calculator-thd.htm

      Smoothing is 1/3 octaaf om het fatsoenlijk leesbaar te houden. We kunnen ook 10 metingen doen en die middelen, maar ja… waarom. Dit werkt prima zo; we zijn geen luidspreker-ontwikkelaars; we reviewen ze.

      PS: alle plaatjes zijn te openen in een groter formaat. Formaat is 2048 x 1120. Dat lijkt me genoeg resolutie.

      Veel leesplezier verder!

    2. Misschien lees ik het verkeerd?
     Met gebruik van een 24 inch monitor met 200% vergrootglas is dit wat ik dacht te kunnen lezen. Maar makkelijk is dat niet als je steeds over het scherm heen en weer moet schuiven.

     1. Ik weet niet wat je resolutie is en hoe goed je ogen zijn. Ik kan het hier prima lezen op m’n 14-inch laptopscherm als ik de plaatjes in een groter formaat open (door erop te klikken).

      Maar zo te lezen is de verwarring verder opgehelderd; dat is dan weer fijn.

  2. Hallo Jaap. Dit zou inderdaad een referentie kunnen zijn, wauw. Ik weet nog uit de high end monitor tests dat je de ATC SCM 40A heel snel en coherent vond, veel coherenter dan de 100A die jullie ook getest hebben. Niet 100% neutraal helaas. Actief en drieweg dus niet bruikbaar als referentie maar het passieve model ertussen, de 50, zou misschien wel kunnen voldoen? Een drieweg maar een goeie drieweg! Zou goudeerlijk moeten zijn en staat in alle grote studio’s over de wereld. Zoals je wel weet uiteraard. Just my two cents 😉

    1. ATC met de Pass Labs en de Bryston, dat wordt genieten! Ik denk trouwens dat er met het speelgoed van Geoffrey ook wel eens iets heel bijzonder kan ontstaan: AHB2 in bridge op de ATC. Er moeten veel watts en veel current zijn.

  3. Deze Yamaha lijkt een mooie opvolger voor de Focals!? Is het geluidsbeleving ook even groot? De luisterruimte zal met de Daad’s en alle akoestische verbeteringen wel erg mooi zijn. Misschien wel veel overhead voor monitoren…

  4. Wat een waanzinnig mooie speaker en op de demo was duidelijk te horen hoe snel hij is. Die prijs is killing maar goed je haalt ook een eindbaas in huis. Ik ben benieuwd hoe de wharfedale elysian 2 hoe doet. Van wharfedale de high end tegenover zoals de yamaha high end. Doet de importeur nog steeds moeilijk van wharfedale?

  Geef een antwoord