web analytics

Review Yamaha MusicCast Trio

Prijs: € 1199

Afwerking
Bediening
Geluid
Prijs
Yamaha Music Cast

Conclusie

Yamaha heeft bewust even gewacht met het introduceren van een multiroomsysteem en heeft deze tijd goed benut om een lijn op de markt te zetten die aan de behoeften van klanten voldoet; makkelijk te installeren, hi res geluid en een degelijke implementatie van UPnP, waardoor ook andere merken binnen het systeem gebruikt kunnen worden.

We hebben met veel plezier dit MusicCast Trio getest en elk component heeft ons prettig verrast. De soundbar door zijn ruimtelijke weergave en capaciteit om stereo geluid goed af te spelen. De Restio door het volwassen geluid uit een platte kast. En de wireless Desktop-speaker door zijn bijpassende neutrale en niet opdringerige geluidskarakteristiek.

Ook qua prijs kan Yamaha de vergelijking met concurrenten prima doorstaan. We zijn zelfs van mening dat u op dit moment voor 1200 euro eigenlijk geen beter multiroom geluidssysteem kunt aanschaffen dan dit Yamaha MusicCast trio.

WX-030: degelijk mono

Yamaha MusciCast WX-030
Deze kleine jongen kan ook in stereopaar. Dat hebben we niet kunnen testen.

Tenslotte de WX-030 draadloze speaker (€ 299). of zoals Yamaha het noemt: een Desktop Audiosysteem. We treffen aan de achterkant slechts twee aansluitingen aan: één voor stroom en een ethernet-ingang.

Aan de voorzijde een tweeweg driversysteem: een 9 cm woofer en een 1,3 cm tweeter. Verder kiest Yamaha voor een passieve radiator die de basweergave een extra boost moet geven.

Qua vormgeving lijkt de speaker een beetje op de Bluesound Pulse Mini; de vierhoekige vorm staat een beetje in spiegelbeeld van deze concurrent.

We hebben de WX-030 helaas niet kunnen testen in een stereo-opstelling, maar voor een mono-speaker is de klank erg ruimtelijk. Het geluid is gecontroleerd; we nemen geen uitschieters in het hoog of laag waar. En vergeleken met de Harman Kardon Omni 10 die ook is voorzien van een passieve radiator, heeft de Yamaha de basweergave meer onder controle. De Omni wil nog wel eens doorschieten in erg veel bas. Voor wie van een vette sound houdt is dat fijn, maar neutraal is het niet.

Goede DSP’s

Het is duidelijk dat Yamaha de kunst van het adequaat DSP inzetten goed beheerst.  Elk component van het geteste trio heeft aan geluidskarakteristiek die  past bij de functie; de soundbar is ruimtelijk, de Restio is vol en gul en de WX-030 prettig aanwezig.

Gerelateerde berichten

Alpha Top 10 producten 2018

WX-030: degelijk mono InhoudHet einde van het jaar is altijd een tijd van bezinning. Wat hebben we allemaal gedaan? Wat is er goed en minder goed gegaan? En wat zijn nou de pareltjes die we in handen hebben gehad? De écht bijzondere producten die zijn blijven hangen? Wij zetten tien bijzondere producten voor u op […]

Mytek Brooklyn Bridge

Video Mytek Brooklyn Bridge

WX-030: degelijk mono InhoudWe hebben de Mytek Brooklyn Bridge binnen ter review. De ‘Bridge’ is de versie mét streamer van de Brooklyn (of Brooklyn+). De streamer laat het toe via ROON te streamen vanaf een NAS of natuurlijk Tidal en Qobuz. Dat maakt de Mytek Brooklyn Bridge een interessant apparaat voor wie een compacte, veelzijdige […]

Geef een reactie