web analytics

Review Yamaha MusicCast Trio

Prijs: € 1199

Afwerking
Bediening
Geluid
Prijs
Yamaha Music Cast

YSP-1600: sound-projectie

Yamaha MuisicCast YSP-1600
De soundbar verrast ons met écht ruimtelijk geluid én degelijke stereo-weergave.

We proberen als eerste de soundbar. Dit is een compact exemplaar waarbij de luidsprekers naar voren en naar boven zijn gericht. Yamaha noemt de YSP-1600 (€ 599) een soundprojector. Daarmee wil Yamaha blijkbaar zeggen dat u écht surround mag verwachten. We zullen het meemaken!

We spelen via de NAS wat hi-res muziek af, te beginnen met Gregory Porter. Bizar maar waar: het klinkt echt alsof er meerdere luidsprekers staan te spelen in plaats van een bescheiden bemeten soundbar. Er is zowaar een stereobeeld, en er komt een vol, rijk geluid uit de Yamaha.

Er is bas, midden en hoog. Dit hebben we niet vaak gehoord en zeker niet uit een soundbar. We hebben op dit platform meerdere soundbars getest en ze schieten vrijwel altijd tekort in het weergeven van muziek. Voor film en dergelijke gaat het nog wel, maar niet voor stereo muziekweergave.

De YSP-1600 voldoet uitstekend voor het beluisteren van muziek. Er is een afstandsbediening meegeleverd waar de belangrijkste functies mee te bedienen zijn; u kunt daarvoor ook de MusicCast app gebruiken dan wel de bediening via Airplay laten verlopen.

De soundbar heeft een HDMI-input waardoor u een ‘loop’ kunt maken met uw TV en het geluid automatisch via de soundbar laat lopen (Audio Return Channel: ARC).

Ook handig is het re-streamen van Bluetooth. Sluit uw smartphone via Bluetooth aan op een Yamaha MusicCast apparaat en het geluid is vervolgens via wifi beschikbaar voor streaming naar alle aangesloten apparaten. We zagen dit re-streamen via Bluetooth ook bij de Harman Kardon Omni’s. Erg leuke – en handige – functie.

 

Gerelateerde berichten

Paradigm PW AMP

Video Paradigm PW Amp

YSP-1600: sound-projectie InhoudWe hebben van Paradigm de PW Amp op de redactie gekregen. Een interessant apparaatje waar we al in Canada kennis mee hebben gemaakt. De PW Amp is een streamer op basis van DTS Play-Fi. Een relatief nieuw systeem waar alle fabrikanten mee aan de slag kunnen gaan. Kortom: verwacht meer van dit platform!

Bowers Wilkins A5

Review Bowers Wilkins A5

YSP-1600: sound-projectie InhoudKort geleden hebben we de A7 getest: het nieuwe vlaggenschip van Bowers & Wilkins op gebied van AirPlay speakers. Nu is de A5 aan de beurt. Een systeem van 499 euro met AirPlay en een line-in. En niet te vergeten: échte B&W units achter het speakerdoek. Blaast hij de concurrentie uit het spreekwoordelijke […]

Geef een reactie