web analytics

Review Yamaha MusicCast Trio

Prijs: € 1199

Afwerking
Bediening
Geluid
Prijs
Yamaha Music Cast

YSP-1600: sound-projectie

Yamaha MuisicCast YSP-1600
De soundbar verrast ons met écht ruimtelijk geluid én degelijke stereo-weergave.

We proberen als eerste de soundbar. Dit is een compact exemplaar waarbij de luidsprekers naar voren en naar boven zijn gericht. Yamaha noemt de YSP-1600 (€ 599) een soundprojector. Daarmee wil Yamaha blijkbaar zeggen dat u écht surround mag verwachten. We zullen het meemaken!

We spelen via de NAS wat hi-res muziek af, te beginnen met Gregory Porter. Bizar maar waar: het klinkt echt alsof er meerdere luidsprekers staan te spelen in plaats van een bescheiden bemeten soundbar. Er is zowaar een stereobeeld, en er komt een vol, rijk geluid uit de Yamaha.

Er is bas, midden en hoog. Dit hebben we niet vaak gehoord en zeker niet uit een soundbar. We hebben op dit platform meerdere soundbars getest en ze schieten vrijwel altijd tekort in het weergeven van muziek. Voor film en dergelijke gaat het nog wel, maar niet voor stereo muziekweergave.

De YSP-1600 voldoet uitstekend voor het beluisteren van muziek. Er is een afstandsbediening meegeleverd waar de belangrijkste functies mee te bedienen zijn; u kunt daarvoor ook de MusicCast app gebruiken dan wel de bediening via Airplay laten verlopen.

De soundbar heeft een HDMI-input waardoor u een ‘loop’ kunt maken met uw TV en het geluid automatisch via de soundbar laat lopen (Audio Return Channel: ARC).

Ook handig is het re-streamen van Bluetooth. Sluit uw smartphone via Bluetooth aan op een Yamaha MusicCast apparaat en het geluid is vervolgens via wifi beschikbaar voor streaming naar alle aangesloten apparaten. We zagen dit re-streamen via Bluetooth ook bij de Harman Kardon Omni’s. Erg leuke – en handige – functie.

 

Gerelateerde berichten

All-in-one streamers - Alpha Audio

Multitest: een streamer met een beetje meer

YSP-1600: sound-projectie InhoudIn ons kikkerlandje zijn veel muziekliefhebbers, maar niet iedereen heeft de ruimte om een omvangrijke en kwalitatief goede set neer te kunnen zetten. Of wil dit gewoon niet. Speciaal voor deze groep hebben we driemaal een hoogwaardige audio streamer getest, waarbij twee modellen tevens zijn voorzien van een krachtige stereo eindversterker. Kortom: degelijke […]

Arcam SA10 - CDS50

Review Arcam SA10 en CDS50

YSP-1600: sound-projectie InhoudVandaag bekijken we twee toestellen uit de gloednieuwe HDA-reeks van Arcam. Arcam is inmiddels een vaste waarde geworden in het hifi-landschap. Dit Engels bedrijf heeft meer dan 40 jaar ervaring op de teller staan. Meer nog, ze brachten hun eerste versterker uit in het gezegende jaar 1976, het geboortejaar van uw trouwe dienaar. […]

Geef een reactie