web analytics

Review Yamaha MusicCast Trio

Voordelen

 • Klink goed
 • Installeert gemakkelijk
 • Fijne App
 • Oogt netjes

Nadelen

 • Adapters in de snoeren
  • Prijs: € 1199

   Afwerking
   Bediening
   Geluid
   Prijs
   Yamaha Music Cast

   YSP-1600: sound-projectie

   Yamaha MuisicCast YSP-1600
   De soundbar verrast ons met écht ruimtelijk geluid én degelijke stereo-weergave.

   We proberen als eerste de soundbar. Dit is een compact exemplaar waarbij de luidsprekers naar voren en naar boven zijn gericht. Yamaha noemt de YSP-1600 (€ 599) een soundprojector. Daarmee wil Yamaha blijkbaar zeggen dat u écht surround mag verwachten. We zullen het meemaken!

   We spelen via de NAS wat hi-res muziek af, te beginnen met Gregory Porter. Bizar maar waar: het klinkt echt alsof er meerdere luidsprekers staan te spelen in plaats van een bescheiden bemeten soundbar. Er is zowaar een stereobeeld, en er komt een vol, rijk geluid uit de Yamaha.

   Er is bas, midden en hoog. Dit hebben we niet vaak gehoord en zeker niet uit een soundbar. We hebben op dit platform meerdere soundbars getest en ze schieten vrijwel altijd tekort in het weergeven van muziek. Voor film en dergelijke gaat het nog wel, maar niet voor stereo muziekweergave.

   De YSP-1600 voldoet uitstekend voor het beluisteren van muziek. Er is een afstandsbediening meegeleverd waar de belangrijkste functies mee te bedienen zijn; u kunt daarvoor ook de MusicCast app gebruiken dan wel de bediening via Airplay laten verlopen.

   De soundbar heeft een HDMI-input waardoor u een ‘loop’ kunt maken met uw TV en het geluid automatisch via de soundbar laat lopen (Audio Return Channel: ARC).

   Ook handig is het re-streamen van Bluetooth. Sluit uw smartphone via Bluetooth aan op een Yamaha MusicCast apparaat en het geluid is vervolgens via wifi beschikbaar voor streaming naar alle aangesloten apparaten. We zagen dit re-streamen via Bluetooth ook bij de Harman Kardon Omni’s. Erg leuke – en handige – functie.

    

   Gerelateerde berichten

   Xielierlike Fake Phantom Speaker

   Review – Devialet Phantom Gold voor 50 euro

   YSP-1600: sound-projectie Inhoud 1. Inleiding2. Doelgroep-onderzoek3. YSP-1600: sound-projectie4. Hi res wandklok5. WX-030: degelijk monoReactiesAlles is te koop. En wie een Devialet Phantom Gold voor wil, maar geen 3000 euro heeft, kan er natuurlijk eentje kopen voor 50 euro. Toch? Tuurlijk. In China wel. Wij bestellen een ‘Golden Speaker – High Power’ in China en wachten […]

   sotm-tx-usbexp

   Review SOtM tX-USBexp usb-kaart

   YSP-1600: sound-projectie Inhoud 1. Inleiding2. Doelgroep-onderzoek3. YSP-1600: sound-projectie4. Hi res wandklok5. WX-030: degelijk monoReactiesWie serieus aan de slag is geweest, of serieus in de materie van pc’s en htpc zit, zal waarschijnlijk wel van het merk SOtM hebben gehoord. Deze Koreaanse fabrikant fabriceert met name usb-dacs en pc-accessoires voor htpc’s. Denk dus aan een speciale […]

   Geef een reactie