web analytics

Review Yamaha MusicCast Trio

Prijs: € 1199

Afwerking
Bediening
Geluid
Prijs
Yamaha Music Cast

YSP-1600: sound-projectie

Yamaha MuisicCast YSP-1600
De soundbar verrast ons met écht ruimtelijk geluid én degelijke stereo-weergave.

We proberen als eerste de soundbar. Dit is een compact exemplaar waarbij de luidsprekers naar voren en naar boven zijn gericht. Yamaha noemt de YSP-1600 (€ 599) een soundprojector. Daarmee wil Yamaha blijkbaar zeggen dat u écht surround mag verwachten. We zullen het meemaken!

We spelen via de NAS wat hi-res muziek af, te beginnen met Gregory Porter. Bizar maar waar: het klinkt echt alsof er meerdere luidsprekers staan te spelen in plaats van een bescheiden bemeten soundbar. Er is zowaar een stereobeeld, en er komt een vol, rijk geluid uit de Yamaha.

Er is bas, midden en hoog. Dit hebben we niet vaak gehoord en zeker niet uit een soundbar. We hebben op dit platform meerdere soundbars getest en ze schieten vrijwel altijd tekort in het weergeven van muziek. Voor film en dergelijke gaat het nog wel, maar niet voor stereo muziekweergave.

De YSP-1600 voldoet uitstekend voor het beluisteren van muziek. Er is een afstandsbediening meegeleverd waar de belangrijkste functies mee te bedienen zijn; u kunt daarvoor ook de MusicCast app gebruiken dan wel de bediening via Airplay laten verlopen.

De soundbar heeft een HDMI-input waardoor u een ‘loop’ kunt maken met uw TV en het geluid automatisch via de soundbar laat lopen (Audio Return Channel: ARC).

Ook handig is het re-streamen van Bluetooth. Sluit uw smartphone via Bluetooth aan op een Yamaha MusicCast apparaat en het geluid is vervolgens via wifi beschikbaar voor streaming naar alle aangesloten apparaten. We zagen dit re-streamen via Bluetooth ook bij de Harman Kardon Omni’s. Erg leuke – en handige – functie.

 

Gerelateerde berichten

Review Teufel Stereo L actieve streaming speaker

YSP-1600: sound-projectie InhoudActief is de toekomst. Of beter: actief is the way to go… En dat zien meer en meer fabrikanten. Waaronder natuurlijk Teufel. Al kennen we de Stereo L ook als de Raumfeld Stereo L die we een tijd terug hebben gereviewd. Er zijn echter wat wijzigingen die we graag willen doornemen met u. […]

HEOS 5 en HEOS 7

User Review Heos 5 en Heos 7

YSP-1600: sound-projectie InhoudAl jaren heb ik een grote CD collectie (ruim 400 cd?s) in de woonkamer staan die ik bij gebrek aan beter moest afspelen op een DVD speler met het geluid over de TV. Zodra de gekozen CD was afgelopen moest er een andere uitgezocht worden. Uiteraard was het dan zoeken in de grote […]

Geef een reactie