web analytics

Review Yamaha MusicCast Trio

Prijs: € 1199

Afwerking
Bediening
Geluid
Prijs
Yamaha Music Cast

Doelgroep-onderzoek

Yamaha-MusicCastTrio

Het is niet heel gek dat het systeem zo gemakkelijk installeert. Het is één van de kernpunten van MusicCast. Er is voor MusicCast namelijk uitgebreid onderzoek gedaan naar wat mensen graag willen. De conclusies (vrij logisch):

  • mensen waren ontevreden over de geluidskwaliteit van streaming systemen met een of meer speakers
  • de installatie van de systemen moest veel simpeler en
  • het is prettig als bestaande apparatuur ook deel kan uitmaken van het multiroomsysteem.

MusicCast is ontwikkeld met het doel om gebruikers op deze punten tevreden te stellen. Bijzonder is verder dat Yamaha ook steeds meer hifi-apparatuur zoals versterkers, streamers compatibel maakt met MusicCast; in de nabije toekomst wordt ook de high end-lijn voorzien van het multiroomsysteem.

Uiteraard ondersteunt het multiroomsysteem high res muziekbestanden, tot DSD. Op de geteste apparatuur is DSD afspelen nog niet mogelijk, op de hifiaudioproducten kan dat wel. We zijn benieuwd!

Degelijk UPnP

Het installeren dus een makkie. En als we even heel kort luisteren, blijkt het geluid ook zeker niet verkeerd. De ISX-80 Restio die we als eerste even aanzetten, verrast ons met een mooi vol geluid.

Wat ook opvalt tijdens deze eerste indruk, is het grote gebruiksgemak van het systeem. Airplay-integratie gaat probleemloos, evenals Bluetooth of bijvoorbeeld Spotify Connect. Uiteraard kunt u ook muziek vanaf uw NAS streamen naar de apparaten die deel uitmaken van het MusicCast netwerk.

Het is ook mogelijk andere apparaten erop aan te sluiten (via UPnP). Denk aan HEOS of bijvoorbeeld Bose. Sonos kan niet. Yamaha MusicCast is dus een een echt open systeem wat op een slimme wijze gebruik maakt van UPnP.

Gerelateerde berichten

Bryston BDP-2

Review Bryston BDP-2 Digital Player

Doelgroep-onderzoek InhoudDe Bryston BDP-2 van Bryston is reeds een paar jaar verkrijgbaar en normaliter betekent dit tijd voor een nieuw model. Maar niet bij Bryston. De fabrikant lanceert gewoon een firmware update. Reden genoeg voor Alpha-Audio om de BDP-2 eens goed te reviewen.

Bluesound Node 2

Review Bluesound Node 2

Doelgroep-onderzoek InhoudNa ongeveer twee jaar was het zover: een nieuwe lijn van Bluesound. De kubusjes zijn verdwenen, de processoren zijn sneller en de netwerk-interface is vervangen voor gigabit. Maar gelukkig is er meer ter vertellen dan dat de hardware en het uiterlijk is veranderd! We testen de Bluesound Node 2… 

Geef een reactie