web analytics

Review Weiss Dac2

Prijs: € ?2500

Weiss Dac2

Conclusie

We zijn bij de Weiss Dac2 gecharmeerd door de bouwkwaliteit, rust in weergave en de ongekend strakke focussering. Minder gecharmeerd zijn we door het gemis van usb input. Doordat Weiss voor firewire heeft gekozen, zet hij een grote groep usb-gebruikers buitenspel. Laten we met een grote plus eindigen: Weiss levert Amarra mee. Een softwarepakket dat normaal gesproken 45 euro kost.

Extra foto’s Weiss DAC2

Gerelateerde berichten

Metrum Jade

Review Metrum Acoustics Jade dac – voorversterker

Metrum Acoustics kennen we wel bij Alpha Audio. Het Nederlandse bedrijf maakt al lange tijd converters met het NOS-principe: Non Oversampling. Het is een technologie die dus geen oversampling toepast; geen filtering. ‘What goes in, comes out’. De Metrum Acoustics Jade (en Onyx) is de laatste in deze serie. De Jade beschikt – net als […]

Audioquest Anaconda

Audioquest beschikt over een zeer ruim assortiment interlinks, luidsprekerkabels en accessoires. Bij de interlinks loopt het assortiment van de goedkope Diamondback (? 90) interlink door tot de astronomische geprijsde Sky (meer dan ?2000) en dit geldt ook voor de luidsprekerkabels (van de Type 2 tot en met de Pikes Peak (>?10.000, 2x3m)). De Anaconda ligt […]

6 reacties

 1. Hoewel ik geen aandelen bij JRiver heb, begrijp ik je opmerking over samplerate correcties niet. Jriver is juist één van de weinige musicplayers die mits goed ingesteld bitnauwkeurig werken, dus verklaar je nader

  1. Dag Bert,

   Het klopt dat J River bitnauwkeurig speelt. Ik heb in de DSP-manager alles netjes ingesteld. Dus 16 bit blijft 16 bit, 24 bit blijft 24 bit, etc. Ik krijg als ik schakel tussen 16 en 24 bit bestanden regelmatig de melding dat hij zaken moet recht zetten. Dan moet je toch weer klikken: Ja corrigeer maar (wat valt er te corrigeren). Heel irritant. Ik moet het nogeens uitzoeken.

   Overigens speelt Xbmc 12 ook bitperfect… en die piept niet over SR-correctie. Die speelt gewoon.

   1. Was het maar zo simpel. Xbmc is natuurlijk in eerste instantie een heel goede videoplayer en sinds ze in Windows (Vista en 7) ook Wasapi toepassen is het qua audio een stevige slok op een borrel opgeschoten. Alleen de kwalificatie bitnauwkeurig zou ik niet voor mijn rekening willen nemen.

    1. Versie 12 heeft een nieuwe audiokernel… die is toch écht bitperfect, Bert. Versie 11 klonk zonder twijfel minder goed dan J River. Vandaar dat ik J River dan ook voor audio gebruikte (en vaak ook voor video). Maar 12 is zonder meer véél beter op audio (en video)gebied.

     1. Ga het nogmaals proberen, één dezer dagen krijgen ik een “kale” laptop terug. Zal daar dan dan Xbmc 12 op gaan zetten. Ben benieuwd, als ik de wiki zo lees dan moet ik voor mijn DoP gebruik ergens anders heen, maar het is een Open Source project nietwaar?

Geef een reactie