web analytics

Review Vivid Audio Oval B1 SE Decade

Prijs: € 19990

Bouwkwaliteit
Afwerking
Klank
Prijs
Vivid Audio Oval B1

Conclusie

Het is een bijzonder ding, deze Vivid Audio Oval B1 SE Decade (lange naam, we weten het). Zowel de vorm is apart, als de techniek erin. Alles is handgemaakt, custom, doordacht en degelijk uitgevoerd. Laurence Dickie weet echt prima wat hij doet. Het resultaat? Een luidspreker die indruk maakt. Schoon, korrelloos, groots, compleet en zonder voorkeur. Een soort 'vergevingsgezinde' monitor-speaker voor de woonkamer. En bovendien niet heel moeilijk aan te sturen, wat een voordeel is voor bezitters van een buizenversterker: dat kan.

Wij zijn echt om: Vivid is een serieuze speler in de high-end markt voor luidsprekers.... Punt.

Specificaties

Vivid Audio Oval B1 SE Decade
Principe 3,5-weg geventileerd
Materiaal Glass reinforced balsa cored sandwich composite
Tweeter 26 mm dome – tapered tube loading
Mid 50 mm dome- tapered tube loading
Woofer C125 – 2 x 158 mm cone (gekopppeld)
Gevoeligheid 89 dB, 2,83 volt, 1 meter
Nominale weerstand 4 Ohm
Bereik – -6dB 35 – 36000 Hz
Bereik – -3dB 39 – 330000 Hz
Vervorming : 2nd en 3rd < 0,5% over gehele bereik
Crossover 100, 900 en 4000 Hz
Vermogensverwerking 300 watt rms
Afmetingen 1095, 265, 375, 420 mm (h,b,d, voet)
Gewicht 38 Kg
Prijs 19990 euro

Gerelateerde berichten

NAD C546BEE

Review NAD C546BEE

Specificaties InhoudEen vervelend moment. De cd-speler heeft het zojuist begeven en de 1100 albums op cd afspelen, wordt opeens een uitdaging.  Wat dan? Alles rippen en op de server zetten? Of een nieuwe cd-speler? Vandaag nemen we de NAD C546BEE onder de loep. Het laatste model cd-speler van NAD. Is het een waardige vervanger van […]

Thorens TD170

Review Thorens TD 170 platenspeler

Specificaties InhoudIn de wondere wereld van platenspelers is een aantal merken dat iconisch genoemd mag worden. Een van die merken is Thorens. Wetende dat de topmodellen van Thorens een prijskaartje van meer dan 10.000 euro hebben, is het de vraag of dit ook terug te horen is als we ‘slechts’ 500 euro te besteden hebben. […]

3 reacties

 1. Ik heb deze speakers ook mogen horen op diverse high end equipment en ongelooflijk wat een dynamiek, rust, detail en natuurlijkheid in deze speakers zit. Grappig genoeg geldt dat je ze moet zien (en daar kun je niet omheen) om ze te kunnen horen.
  Doe je ogen dicht en je hoort de muziek zoals deze bedoeld is. Of hoe deze is opgenomen. Of hoe de versterker het versterkt. Maar de speaker geeft geen kick bij wijze van spreken. Slikt alles met het grootste gemak. Zonder stress.
  Ik voel mezelf gezegend met het bezit van de instapper Oval v1.5, maar het leuke daarvan is: dezelfde signatuur.

  Heel leuk dat deze speaker is gereviewd. De prijs is natuurlijk alleen haalbaar voor de happy few.

 2. Jaap,

  Ik lees:Bij de woofers zien we dat Dickie de voorste en achterste units aan elkaar heeft vastgezet met een pijp die aan beide kanten schroefdraad heeft. Door de woofers te bracen en perfect in fase te laten spelen, dempen de resonanties elkaar uit. Slim.

  Is er aan de achterzijde een woofer??? Dit geeft grote kans op ongewenste kamerresonanties. Ik heb een sub die dit heeft maar naar de zijkanten (deze is daardoor absoluut trillingvrij door impulscompensatie). Een tweeter naar achteren kan wel. Of is het een isobaric constructie?Dat is wel slim, kleinere behuizing en kan voor minder vervorming zorgen. Echter isobaric vraagt om meer vermogen waardoor de aansturing moeilijker wordt. Jammer dat je geen foto’s kon maken van de drivers. Gr. Paul

  1. Ja, er is een woofer aan de achterzijde. En ja: dat kan in potentie problemen geven, weten we ook uit ervaring. Wij hebben geen problemen gehad tijdens de test.

   En ja: jammer dat we geen foto’s van de units hebben: die zijn echt bizar mooi gemaakt! Maar… Google is je vriend. :)

Geef een reactie