web analytics

Review Vivid Audio Oval B1 SE Decade

Voordelen

 • Klinkt groots
 • Geen korrel
 • Detailrijk
 • Souplesse
 • Gemakkelijk aanstuurbaar

Nadelen

 • Design moet echt aanspreken
 • Prijs: € 19990

  Bouwkwaliteit
  Afwerking
  Klank
  Prijs
  Vivid Audio Oval B1

  Inleiding

  Onlangs zijn we bij Alpha High End in Brasschaat geweest om naar de show van Vivid Audio te gaan. Laurence Dickie heeft daar een uitgebreide presentatie gegeven over Vivid Audio. Aangevuld met een demo van de Giya G1. In de andere ruimtes stonden toen nog meer modellen. Nu hebben we een paar weken de kans gekregen om met de Oval B1 SE Decade te spelen. Een fijgeslepen versie van de ‘gewone’ B1. Al is het achteraf iets meer dan fijnslijpen geweest, zijn we achter gekomen. 

  We gaan even heel eerlijk zijn. We hebben Vivid Audio al vaker op shows gezien. En we hebben er toen niet zoveel aandacht gaan gegeven. Voor redacteur in kwestie voelde het merk als: “Ja, grappig… maar net niet”. Oei: inschattingsfoutje, zullen we maar zeggen. Want niet alleen zit er dus – understatement – best veel kennis in het merk, Vivid blijkt – understatement – best goed te klinken. Kortom: het is ‘best wel’ een serieus merk.

  Gerelateerde berichten

  Review Fiio E10 USB DAC

  Inleiding InhoudEen hoofdtelefoonversterker, een portable dac met analoge en een digitale coaxiale uitgang voor 89 euro? De superkleine E10 van het merk FiiO biedt dit alles aan. Interessant genoeg voor Alpha-audio om het apparaatje eens nader te bekijken… en te beluisteren. 

  Kemp Hi-Power Cord

  Inleiding InhoudKemp Electronics is een nederlands Hifi-kabelbedrijf dat zich met name bezig houdt met het vebeteren van uw stroomvoorziening. Hun filosofie is duidelijk en simpel: ‘Elke audio/ videoinstallatie valt of staat met de kwalitiet van het lichtnet.’ Duidelijke taal van deze hollanders die zich in onze hoofdstad Amsterdam hebben gevestigd.

  3 reacties

  1. Ik heb deze speakers ook mogen horen op diverse high end equipment en ongelooflijk wat een dynamiek, rust, detail en natuurlijkheid in deze speakers zit. Grappig genoeg geldt dat je ze moet zien (en daar kun je niet omheen) om ze te kunnen horen.
   Doe je ogen dicht en je hoort de muziek zoals deze bedoeld is. Of hoe deze is opgenomen. Of hoe de versterker het versterkt. Maar de speaker geeft geen kick bij wijze van spreken. Slikt alles met het grootste gemak. Zonder stress.
   Ik voel mezelf gezegend met het bezit van de instapper Oval v1.5, maar het leuke daarvan is: dezelfde signatuur.

   Heel leuk dat deze speaker is gereviewd. De prijs is natuurlijk alleen haalbaar voor de happy few.

  2. Jaap,

   Ik lees:Bij de woofers zien we dat Dickie de voorste en achterste units aan elkaar heeft vastgezet met een pijp die aan beide kanten schroefdraad heeft. Door de woofers te bracen en perfect in fase te laten spelen, dempen de resonanties elkaar uit. Slim.

   Is er aan de achterzijde een woofer??? Dit geeft grote kans op ongewenste kamerresonanties. Ik heb een sub die dit heeft maar naar de zijkanten (deze is daardoor absoluut trillingvrij door impulscompensatie). Een tweeter naar achteren kan wel. Of is het een isobaric constructie?Dat is wel slim, kleinere behuizing en kan voor minder vervorming zorgen. Echter isobaric vraagt om meer vermogen waardoor de aansturing moeilijker wordt. Jammer dat je geen foto’s kon maken van de drivers. Gr. Paul

   1. Ja, er is een woofer aan de achterzijde. En ja: dat kan in potentie problemen geven, weten we ook uit ervaring. Wij hebben geen problemen gehad tijdens de test.

    En ja: jammer dat we geen foto’s van de units hebben: die zijn echt bizar mooi gemaakt! Maar… Google is je vriend. :)

  Geef een reactie