web analytics

Review Veho Z-1 in-ears

Veho Z-1 in-ear headsets

Wij kenden Veho nog niet. Het blijkt een fabrikant te zijn met aardig wat interessante gadgets. Waaronder een paar hoofdtelefoons in in-ear modellen. Wij testen de VEP-003-360Z1BW… of gewoon de Z-1 in-ears… een modieus setje van slechts 25 euro. Weet het te presteren?

Veho Z-1 in-ears
Een leuk, rond kokertje waar de Veho’s in komen… zonder meer origineel.

Vijfentwintig euro voor een setje in-ears. Het kan dus nog wel. Zo kan het nog interessant zijn om een setje voor de smartphone aan te schaffen. Niet iedereen wil namelijk 100 euro of meer uitgeven aan een setje dat elke dag mee gaat op reis. Het is namelijk niet echt amusant om ergens achter te blijven haken met de dopjes om vervolgens erachter te komen dat er nog maar aan één kant een in-eartje te vinden is!

Niet in de knoop
De Veho is voorzien van platte kabeltjes die niet meer in de knoop kunnen raken. ‘Anti tangle’ noemt Veho het. We kennen het principe al van Monster die het toepast op bijvoorbeeld de Dr Dre serie. Het ziet er leuk uit en werkt ook enigszins. Wie ze fanatiek meeneemt in de jaszak, zal soms toch moeten ontrafelen.

Klein
De dopjes zijn klein (en licht!). En daardoor vallen ze nagenoeg helemaal weg in het oor en sluiten ze ook zeer effectief af. Je moet er van houden. Wij vinden het wel prettig, maar we kunnen ons goed voorstellen dat sommige luisteraars het als claustrofobisch ervaren. Andere dopjes levert Veho niet mee. Het product komt ‘as is’ in een rond kokertje. Dat moet overigens het 360-graden ontwerp (en weergave) benadrukken. Wat er precies 360 graden aan de weergave is, is ons een raadsel.

Tikkie ruw

Veho Z-1 in-ear headsets
Toegegeven… de afwerking is prima!

Nu we het toch over weergave hebben: de Veho presteert middelmatig. Niet goed, niet slecht… gewoon gemiddeld voor een 25-euro in-ear setje. Dat resulteert in een aardig laaggebied. Wat voor de verandering niet dik is aangezet. Het midden is wat aan de ruwe kant, waardoor lang luisteren wat vermoeiend kan zijn. Het hooggebied vinden we iets aan de korrelige kant. We horen ook minder definitie in het hoog dan wat we gewend zijn. Dit maakt de Veho wat mat en gesloten.

Dit is wellicht wat harde kritiek voor een setje van 25 euro. En in het prijssegment is een open, sprankelend hoog en mild, gedetailleerd middengebied ook niet heel gewoon. Eerder uitzonderlijk. Toch willen we het graag melden om geen valse verwachtingen op te wekken.

Conclusie
Wat Veho met 360 graden weergave bedoelt, weten we niet. Laten we dat even links liggen, dan blijft een prima in-ear setje over. De platte kabel raakt minder in de knoop en de afsluiting van de dopjes is prima. De geluidskwaliteit is gewoon gemiddeld. Niet bijzonder, maar ook zeker niet slecht. Verwacht dus geen heerlijk milde, detailrijke weergave. Maar mag dat ook wel voor 25 euro?

 

Gerelateerde berichten

Moon 430 HA dac amp

Headphone Heaven – Deel 2: • Moon Neo 430HA D3

Op de High End-beurs in München waren dit jaar behalve draaitafels ook de hoofdtelefoons ruim vertegenwoordigd. Bijna elk merk had wel een hoofdtelefoonlijn geëxposeerd. Maar ook Personal audio is nog behoorlijk ‘trending’. En met het groeiende aanbod aan goede kwaliteit hoofdtelefoons wordt de vraag steeds relevanter of het meerwaarde oplevert om een speciale hoofdtelefoonversterker aan […]

Teufel Aureol Groove

Dat Teufel in de luidsprekers zit, is geen geheim meer. Onlangs is Alpha Audio bij het hoofdkantoor in Berlijn op bezoek geweest en heeft daar nieuwe modellen kunnen horen en zien. Ook nieuw is de in-ear hoofdtelefoon. Maar met 69 euro past hij niet helemaal in het ‘goedkope’ imago van de Duitsers.

4 reacties

 1. Ik hou van recensies. die objectief zijn.
  maar dat een recensent niet weet wat 360 graden weergave betreft behoeft wat mij betreft nog wat bijscholing. :)

  1
  360 graden weergaven is bijvoorbeeld holophonic weer gave.
  hier is er een virtuele ruimte gecreëerd.
  2
  en of staat het aangeboden signaal volledig los van de speakers
  en of koptelefoon.
  waardoor lokalisering dus plaatsing beter tot zijn recht komt.

  mijn kritiek is positief bedoeld. verder bedankt voor deze mooie site. pluim :)

  1. Dag Martin,

   Ik weet prima wat 360 graden weergave is; het was meer ironisch bedoeld :-). Ik zal daar iets duidelijker in zijn de volgende keer. Ook dank voor je aanvulling, dat is altijd nuttig. En dank voor het compliment natuurlijk.

Geef een reactie