web analytics

Review – Update Final D8000 Pro Edition

Voordelen

 • Klinkt ontzettend goed
 • Gemakkelijk aan te sturen
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Zwaar
 • Erg lange kabel
 • Prijs
 • Prijs: € 4000

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  Final D8000 pro

  Inleiding

  Inhoud

  Bij de test van de Burson Conductor V3 kregen we de Final D8000 Pro Edition mee. We hebben de D8000 al eens gehoord en gereviewd bij de multitest (februari 2019). De final D8000 maakte indruk door zijn verfijnde weergave. Detailrijk, holografisch, neutraal en ook dynamisch. We konden in de multitest moeilijk kiezen tussen dit referentiemodel van final en de Meze Empyrean. Nu tijd voor de Pro-versie.

  In 2019 bracht Final de D8000 Pro Edition uit. Volgens Final is deze versie op de markt gebracht op verzoek van geluidstechnici in de studio die behoefte hadden aan een hoofdtelefoon die op hogere volumes en hogere geluidsdruk kan worden uitgestuurd. De D8000 Pro Edition is anders getuned dan de D8000. Waar laatstgenoemde uitblinkt in soundstage/ruimtelijkheid, zou de Final D8000 Pro Edition hoger scoren op helderheid en dynamisch bereik. Ook zijn de oorkussens verbeterd.

  Lichtmetaal

  De Final D8000 Pro Edition is uitgevoerd in lichtmetaal, zwart is ook een optie. De fors bemeten 3 meter kabel is voorzien van een zilvercoating in een twisted pair wikkeling. Er is ook een korte kabel van 1,5, in het zwart. Dat geeft deze hoofdtelefoon een wat futuristisch en imponerend uiterlijk. De pasvorm is uitstekend; de oorschelpen kunnen op allerlei manieren aan de vorm van het hoofd worden aangepast. Wel vinden we het gewicht van 523 gram, zonder de zware kabel mee te rekenen, hoog. Dit is een persoonlijke kwestie, want er zijn mensen die dit helemaal geen probleem vinden.

  Gerelateerde berichten

  Samsung Note 9

  Review Samsung Note 9

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. AndersReactiesU zult nu waarschijnlijk wel een vragende uitdrukking op uw gezicht hebben. “Waarom test Alpha-audio een smartphone?” Want wij zijn toch een audioplatform. Dat klopt helemaal en de uitleg waarom wij een smartphone testen, is vrij logisch. We testen de Samsung Note 9 Post navigationTerug naar: Inleiding

  AKG N90

  Review AKG N90 Hoofdtelefoon

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. AndersReactiesHoewel het bijzonder leuk is om te doen, zit er een gigantische uitdaging aan het testen van (ultra) high-end audio apparatuur. Allereerst is het veelal een statement van de fabrikant waar gigantisch veel tijd en geld in zit om te ontwikkelen. Daarnaast: het gaat vaak niet alleen meer om geluid, maar […]

  Geef een reactie